Goodwin.
Goodwin
F.1998
e. Bolero 897 - Eighty eight keys
 
Världens bästa häst, med världens största hjärta. Denhär hästen hittade jag i Kungsbacka bara några veckor efter att jag sålt Mistral.
Han var inte mycket för världen då, smal, matt och anmält tråkig egentligen. Men det var något med honom, och efter att min tränare sagt sitt om honom fanns det inga tveksamheter!
Några dagar efter var han min. Han hade inte gjort någonting i sitt liv mer än gått i sin grushage och skrotat och gått en sväng i ridhuset när hans gamla dressyrägare hade haft tid och ork över för honom. Så tävlingsvanan fanns inte överhuvudtaget.
Mina mål med Goodie blev att debutera LA inom tre år.. Efter någon månad var han ute på sin första tävling och det blev en fin vinst i LB! Efter det gick bara allt som på räls. Tre månader efter debuterade vi LA med placeringar i stort sett varje start vi gjorde. Han var helt fantatsikt! Han gav verkligen 110 procent alla gånger, han hade gjort vad jag än hade bett honom om. Han älskade mig och jag fullkomligt avgudade honom!
Vi var tillochmed ute och hopptävlade med placeringar. Tränade även en hel del galopp och terräng, mest för att få variation och få honom att tycka att livet var roligt igen.
Goodie har gett mig så otroligt mycket, när jag åkte ner till skåne för att jobba hos Sandra och Andreas var jag otroligt taggad. Vilket ledde till en övertaggad matte, och en häst som tillslut sa ifrån och då var olyckan framme.
Jag insåg efter min sjukhusvistelse i Lund att ha kvar Goodie som älskade att jobba så mycket var bara elakt mot både han och mig när jag inte visste om och när jag skulle kunna rida igen!
Jag tog mitt livs värsta beslut att sälja min ögonsten.
Han står hos en annan Jenny nu, i Götene. Givetvis kunde han inte fått det bättre. Hon avgudar den hästen säkert ännumer än vad jag gjorde, och han avgudar henne tillbaka.
Trots det kan jag inte låta bli att ångra att jag sålde honom, även om jag vet att mitt val var det absolut bästa jag kunde göra.
 
Efter några år hände dock något... Jag fick ett samtal från Jenny där jag fick ett erbjudande om att köpa tillbaka min ögonsten, vilket jag också gjorde! Detta ångrar jag inte en dag!
Goodie kom tillbaka till mig sommaren -13 och sedan dess har vi varit ute och tränar och tävlat en hel del ihop! Han tog mig från LA nivå på tävling till MSVB nivå på några månader. Vi har nu flertalet vinster och placeringar tom MSVB5 och tränar hemma på rörelser tillochmed Grand prix. Alltså en helt fantastisk läromästare!
Vi har också hunnit med att starta några MSVA med väldigt fina resultat och väntar härnäst på att få till debuten i Prix St.George!
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >