Träns träning.
Såhär började Dino tränas redan vid ca 8 månaders ålder. Använde aldrig bettet, tanken med det är mest att dom ska vänja sig vid att ta av och på. Men också att ha något i munnen, och att det inte är något obehagligt. Jag har ofta problem med 2,5-3 åringar som jag rider in idag att man har svårt att hitta något bra mellanting med bettet. Antingen vill dom knappt ha det i munnen vilket gör att dom för en väldigt oärlig framåtbjudning, eller så ligger dom på så att någon form av ridning och riktig form kommer inte på frågan. Här får dom också problem med en ärlig framåtbjudning. Även om dom kanske springer framåt så är det ju mer för att springa ifrån arbetet..
Vilket fall, Dino började jag alltså såhär med. Ändra fram till han var ca två år. Då ledde jag honom med kedjan i bettet och tömkörde lite och liknande.
Även om han inte är hundra bra i sin form jämt och ständigt så har han haft betydligt lättare för sig. Han tar tag i bettet riktigt bra och släpper det endast om han blir osäker på vad han ska göra, eller väldigt trött. Då smackar man oftast en gång och då vet han vad som gäller.
Givetvis kan jag inte besvia att det är bett och tränsträningen som hjälp men jag är övertygad om att den har underlättat för oss båda.
Tränsa är dessutom betydigt lättare på honom än många andra hästar. Vilket underlättar något extremt för mig som är så liten :)Lina

http://olinao.blogg.se/

Så har mitt upplägg också vart med min unghäst. Fast jag började tömköra lite redan i höstas och hon blir två nu. Hon är lätt att tränsa och gör ingen stor sak av bettet men lyssnar ändå jätte bra. Jag har ingen erfarenhet sedan tidigare, men tror stenhårt på att man bara får positivt tillbaka om man börjar i tid :)


Johan

Mycket bra tipås på en superbra blogg!


Johan

Mycket bra tips på en superbra blogg


JennyM

http://jmdressyr.blogg.se/

Johan är en mupp.. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >