JMDressyr - august 2012

Strawberry Jam






Idag älskar jag min blogg!




Eller nej, jag älskar era fina kommentarer som jag får! Så glad man blir när man loggar in och läser, speciellt härodagen så jag faktiskt var lite smått nere pga vissa påståenden. Men jag har så goa människor runt omkring mig och väldigt goa människor som läser min blogg. Så himla roligt allt blir då!
 
Idag har jag ridit lilleman, vi var lite oense när jag inte ville att han skulle springa in i galoppfattningarna. Han får gärna bli lite öppen i formen för han har en så stor galopp och är än så länge inte så stark så han orkar riktigt igenom hela fattningen. Där har jag lite extra hjälp av gramanen för att mer "visa vägen".. Tillslut gick det bra och han fick en fin fattning i slutet och höll sin galopp tills jag bad han att bryta av.
Har även försökt få honom att ge med sig lite och bli lite lägre i formen, även här tar jag gramanen lite som stöd. Jag vill ju inte att den ska hänga och slänga men den är sällan i rätt läge och fyller sin egentliga funktion. Det behövs inte längre, jaga bara hjälper honom att hitta rätt.
Vissa stunder blev han alldeles för djup, men samtidigt var det bara några dagar sen som han bara gick emot och sköt fram och tog spjän med underhalsen så på så få dagar tycker jag han gjort underverk! Han är himla rolig att jobba med, för han är lite ensvis samtidigt som han är väldigt arbetsvillig och försöker. Konstig kombination men den är väldigt rolig ihop!
 
Fick massa bilder som snälla Sofia tog, tyvärr blev dom flesta väldigt suddiga. Vi får ta en dag utomhus istället ;)
Men tänka visa en nu iaf, så kommer det lite fler också :)
 


Frågestund




I brist på idéer får ni gärna passa på att ställa lite frågor eller komma med tips och idér av sådant ni vill läsa om! :)
 
 


Godmorgon.




Idag blir det en lugn dag även för lilleman. Det blir lite varannan-dag tänk, vilket hans ägare ville. Han är ju inte så gammal i egentligen. Ungefär som Dino, men tar igen sig fort verkligen! Då gäller det att inte bli för ivrig, istället får han någon dag lite lugnare och han kommer få vila helt någon dag emellan med, så att det inte blir alldeles för mycket. Tur nog så har han mycket egen energi och sådant gör väldigt mycket.
 
Jaja, som sagt, Dino har semester :)
 


Bra dag.




Glömde skriva det men Dino och jag fick börja träna skänkelvikningar i trav igår på träningen. För vänster har jag lite svårt då jag måste lägga till mitt skadade ben, men undan höger gick toppen. Vi har bara tränat det i skritt och han förstod ändå nästan med en gång.. Viktigt är dock att det går mer fram än åt sidan i början så dom aldrig tappar sin framåtbjudning!
 
Som jag skrev så får Dino vila några dagar nu.. Får se vad han säger om de?!
 
Annars då?! Lilleman fick gå idag såklart. Han måste dock ha smlt dethär med form och framåtbjudning väldigt bra för idag var han så duktigt! Gick över till att träna fattningar och att hålla galoppen ganska fort. Lite svårare att ta rätt i höger, men han fattade iaf galopp trots att det blev fel så det är ju en bra början!
När han gjort bra fattningar gick vi över till nästa svaghet, han har inte riktigt förståttgas och broms igen. Egentligen är ju det, det viktigaste men i början är han oftast så pigg så därför märks det inte lika tydligt.. Han blev lite frustrerad när han inte förstod varför han inte fick fem försök på sig utan att jag sa till honom direkt efter första, men ganska fort förstod han och då red jag bara fram och ner i travwn sen fick han sluta. Ett kort men bra pass :) Han är så fin så!
 


Stall tokarps dressyrtävling.




Jag kommer inte undan, jag ville egentligen inte skriva här men jag får helt enkelt göra det ändå.
 
I söndags var ju jag och Dino iväg på dressyrtävling, eller vad man nu ska säga. Det var en clear round som vi red, LD:3. I detta program ingår skritt och trav, och JA jag är väldigt medveten om att treåringar inte får tävla. detta gjorde jag enbart för att träna på att vara på en tävlingsplats och framförallt en framridningbana.
 
Jag ringde dessutom och frågade någon vecka innan om jag fick komma med min treåriga hingst och dessutom frågade jag om jag kunde få rida med min graman. Tjejen som jag pratade med var jätte gullig och sa att det inte var några problem.
 
På framridningen var Dino helt överspänd. Han sprang och visade upp sig något fruktansvärt, min dryga kvart på framridningsbanan var väldigt lugn och bestod enbart av att försöka hålla Dino i skinnet. Vilket han verkligen gjorde, jätte nöjd med honom!
Men när jag insåg att dom andra hästarna skulle stå kvar i ridhuset när jag skulle rida ville jag ha kvar gramanen på banan. Jag bryr mig inte om varken procent eller bedömning då jag som sagt bara ville lära honom hur man uppför sig. Gramanen satt där för att inte låta honom få en chans att börja skrika efter dom andra hästarna, vilket han heller inte gjorde inne på banan iaf ;)
 
Jag frågade domaren och förklarade situationen och hon var faktiskt riktigt otrevlig mot mig tyckte jag... Dessutom verkade hon väldigt upprörd när jag berätta att det hade med att göra att han bara var tre år och var ute för att träna. "Ja men du vet att treåringar får inte tävlas.. det får du inte göra fören nästa år!!"
 
Givetvis så vet jag det, men detta var ju ingen tävling utan en helt vanlig CR och jag var redan välkommen ju?
 
När jag dessutom frågade tävlingsledaren om jag fick ha gramanen så var det helt okej, också hur trevlig som helst! Men efter ett snack med domaren så ändrade dom sitt beslut och jag blev faktiskt lite sur så tog till sist av gramanen. Dino som nu hade börjat slappa av kände väl hur trött han blivit av säkert tio minuters uppvisningsprogram, fick gå in på banan och luften gick ur honom.
 
Efter avslutat program med så mycket missar att jag bara kunde skratta åt det, skrittade jag ut och konstaterade att detta var en väldigt bra träning och att min stackare lagt sin energi på fel saker, vilket jag visste att han skulle göra och därför ville komma ut och träna på!
 
Jag var hur nöjd som helst tills jag läste mitt protokoll, några bra procent visste jag ju att det inte var och jag brydde mig inte heller. Men jag älskar att läsa de sista kommentarerna just bara för att det alltid står lite tips och sådär.
 
Det stod ungefär att jag ridit bort framåtbjudningen på honom och det får man inte göra på en så unghäst, han skulle hellre gå i ett övertempo och jag skulle inte försöka samla honom så mycket. Sen var det något sjukt om formen med..
 
Denna domaren hade alltså sett hela våran framridning, och berättade att hon själv har en treåring hemma (när hon blev så sur över att jag startade en treåring) och då undrar jag om hon någonsin suttit på den?
Alla som ridit in en häst eller har en väldigt ung häst hemma måste väl ändå ha kännt skillnaden på att rida bort framåtbjudningen och att bensinen bara tar slut, som den gör på väldigt unga hästar?! Dom förvarnar liksom inte utan helt plötsligt blir det bara bom stop. Det var ju inte direkt så att jag satt och red Dino i en sådan spänd form på framridningen?! Jag försökte lugna och vänta ut honom. Så hur tusan kan man skriva att jag då ridit bort framåtbjudningen? Ja visst han blev jätte trött, men han är ju bara tre år.. Det blir så då!
 
Sen att jag skulle försöka plocka upp och samla, alltså allvarligt. Han ville helst av allt stanna, ser man inte skillnad på en trött häst och samling? Jag rider alltid unghästar i lite övertempo för att "sätta dit" framåtbjudningen, men tar bensinen slut (som vi brukar kalla det) så kan man inget göra! Det är som att köra en bil utan bensin, det går bara inte! Sen ska man ju tänja lite på gränserna men tro mig det kräver ganska mycket av både hästen och ryttaren! Sådant tränar man inte på ett sådant ställe... Eller i det läget!
 
Det med formen skrattade jag högt när jag läste, tyvär slängde jag protokollet då det inte stod något som jag hade använding av alls. Så sjukt tråkigt!
Vi fick trots allt nästan 61% men jag vet inte om jag ens tycker att vi var värda det.. Dock blev jag så ledsen när jag läste kommentaren. Eller ne, först skrattade jag mest men sen blev jag faktiskt lite sur.
 
Jaja, vilket fall så lärde sig nog både Dino och jag något, tyvärr kommer vi nog inte åka dit igen. Lite tråkigt då Stall Tokarp som annordnade tävlingen verkade supertrevliga!
 
Jag har bara så svårt när människor ska verka så överlägsna som denna domare! Jag upplever nämligen mig själv som en person som aldrig skulle kunna tänka mig att värdera mig själv högre än någon annan eller nedvärdera en person för att den kommer med en mindre fin häst eller inte kan så mycket eller vad det än kan tänkas vara. Jag kan sköta mig själv och glädjas åt andra när det går bra. Däremot när man vill hävda sig och dumförklara någon då bli jag sur! Speciellt när jag känner att personen i fråga verkligen har riktigt fel!
 
Jaja nog om detta, min Dino fick en bra träning och vi fick massvis med fina kort (man får se alla ljusa sidor ;)) vilket är så kul då jag väldigt sällan ser han från backen. Han är verkligen min drömhäst!
 
 
 


Semesterdags!




Nu ska Dino få några dagars semester är tanken, han har förtjänat det efter gårdagens träningspass! Kommer leva länge på det!


Världens bästa häst.




Vi var ju och tränade idag, jag och min prins.
 
Åkte upp tidigt till stallet för att hinna fixa allt, bestämde mig dock för att lilleman skulle få vila idag. Han levde fortfarande kvar i gårdagens pass och jag tyckte han förtjänade att bara gå i hagen och skrota lite.
Inte lika nöjd över att hans nya bästa vän var kvar inne i stallet, då hade han ändå Bugannto i hagen jämte, haha söta! Dom stod och gapa efter varandra, börjar fundera på om det är äkta kärlek...
 
Vilket fall så packades Dino in i transporten och jag och mamma åkte iväg.
Vi började bara skritta fram då Dino inte behöver vara uppvärmd inför träningen. Helt onödigt på en treåring, dom ska inte bli för trötta helst. 
Han var riktigt duktig ett bra tag, sa inget till hästen som var där inne innan oss och tränade, varken när han gick in eller kom nära. Han tittade knappt..
Sen kom det in en fux valack och då var det kört... Det är något med Dino och valacker alltså!
Ne, men vilket fall så fick jag till så han tillslut omvandlade dendär extra energin till något bra, en avslappnad men väldigt luftig och fin trav och galopp. Peter verkade väldigt nöjd och jag var helt salig!
Alltså stundtals känns det som om någon gett mig denna hästen bara för att jag ska få igen lite av allt jag gått igenom de senaste åren. Han gör mig så glad!
Känslan att sitta på den ryggen är så oerhört kraftfull och jag älskar att folk alltid stannar och kollar en extra gång på min häst, för han vill verkligen synas och det gör det ännu roligare.
Sen om det är för att han beter sig som en tonårskille som nyss kommit med på en tjejkväll med massa snygga tjejer att välja på, eller om han gör det för att tala om att han tycker att han är snyggast i världen - det spelar ingen större roll, jag älskar att sitta på den ryggen!


Frustrerad.




Den där typiska kommentaren, den som tar ifrån en person liten del av glädjen...
 
Jag får höra och har under alla år fått höra att mina hästar är så fina och lättrida så det går ju inte annat än att "lyckas" då.
 
Mistral, fine han var ju trots allt utbildad innan och vi köpte han som läromästare, men jag har aldrig någonsin fått någonting gratis på honom. Inte en milimeter! Idag tackar jag honom för precis allt, min grund som jag lärde mig på honom. Den har vi tragglat kan jag säga, i sex och ett halvt år! Kommer fortfarande ihåg övningar som var bra för just honom, eller hur han brukade göra för att fuska sig ur precis alla moment om jag inte var hundra procent fokuserad. Men som sagt, lätt - det var han aldrig!
 
 
Goodie då, han kom ju till mig som en enda stor nerv hela han. Ful var han dessutom, alltså riktigt ful! Men jag älskade han från första stund, det var något i hans uttryck och ögon som gjorde han snäll.
När han sen då, som aldrig varit tävlad eller kommit utanför gården, började prestera på tävling efter tävling - jo då var han så lättriden så vem som helst hade ju kunnat rida honom.. Tillochmed stackars Sofia fick höra detta, som satt upp och red någon gång ibland sådär. Hon vann nämligen KM med honom i Borås ett år, då tävlade hon mot ridlärarna tillochmed! För mig räkte det att både jag och Sofia visste, och min tränare, vilken otroligt svårriden och känslig häst han faktiskt var. När jag skadade mig så hade jag en tjej som tävlat fälttävlan högt upp i klasserna som red och hon fick han inte under ett helt ridpass att gå i form...
 
Men nu med Dino, nu får ni ge er?! Jag säger inte att jag är någon form av stjärna, absolut inte, men jag har ridit in och format denna hästen helt själv! Bara jag, precis som jag vill ha han. Jag är inget proffs och jag tar inte fram hästar på löpande band men jag har en känsla av hur jag vill att det ska kännas, och en treåring kan ni väl ändå inte påstå går av sig själv?! Då behöver man defenitivt börja rida lite unghästar, eller nej föresten det kanske man inte alls ska göra då.. Det kan ju gå riktigt illa.
Jag försöker inte på något sätt ta åt mig någon form av ära, eller säga att jag är världsbäst, men jag och Dino funkar väldigt bra ihop. Jag tror faktiskt inte ALLA hade kunnat rida honom dit han är idag. Eller jag är ganska säker. Många ryttare hade inte fått honom på sin sida ens, för min väg dit har varit väldigt lång. Jag började tidigt och har aldrig gett efter en milimeter, men hade jag gjort det så är jag ganska övertygad om att Dino hade varit helt okontrollerbar! Även som valack då...
 
Han är absolut inte en svårriden häst som det är nu kan jag inte påstå, men vägen till att få honom som han är nu har jag faktiskt verkligen kämpat för. Snälla, om ni nu skulle tycka att han skulle kunna ridas av alla och att han är en i mängden och att jag fått allt serverat på silverfat tillochmed när jag uppfostrat honom sen han var fyra långa ben en mage- huvud och en svansstump, så behöver väl ni inte säga det och framförallt inte bakom min rygg för sådant kommer fram. Förr eller senare.. Dino är min stolthet, han har låtit mig utvecklas som ryttare tillsammans med att han utvecklas som häst och det har faktiskt blivit ganska bra, än så länge....
 
Låt mig bara får vara så lycklig över min häst, om ni fortfarande anser något annat så är ni välkomna att maila mig och komma och provrida honom. Ta med er skyddsutrustningen bara...
 


Träning för Peter idag.




Jag älskar detta, som jag har saknat dethär med att åka iväg och träna för tränare. Att jag dessutom får rida för någon som är såhär duktig och på min drömhäst gör det hela ännu roligare. 11.50 har vi tid idag och vi hoppas givetvis på att få massvis med bra tips idag igen!
 
 


Duktig ponny!




Jag red bara Jamis idag. Dino fick vila eftersom han var så trött igår och ska träna imorgon. Hade velat rida igenom honom lite men jag hade inte hjärta att göra det idag.
 
Jamis gick däremot ute i skogen, vilken häftig ponny! Idag tog jag bara tyglarna och jag tror han gått i hagen och funderat över gårdagens pass eller något för han betedde sig som han aldrig hade gjort något annat. Hade satt på en graman på honom men den behövde jag aldrig ens ta i så den bara hängde. Fick till några fina fattningar ute och då slutade jag. Blev ett kort pass men finns ingen anledning att traggla på sådant som han verkade förstå med en gång. Givetvis får man börja höja kraven men först vill jag befästa detta som han redan uppenbarligen börjat förstå.
 
Vi har lite markträning också, stå still i gången och när jag sitter upp och så. Eftersom jag sällan har någon som kan hjälpa mig jämt och jag har en riktig svaghet när det kommer till hästarna, uppsittningen. Därför sitter jag alltid upp med pall, det skonar mitt knä ganska rejält!
Idag funkade det alldeles utmärkt med lilla busen och han stod jätte stilla. Så han fick lite extra klappar och godis idag kansk jag säga.
Förövrigt njöt han dessutom av sin lilla dusch idag (svamp och vatten bara men ändå) jag har sagt det innan men jag säger det igen. Riktigt häftig häst alltså!
 
Jamis pappa, Top Nordpol (som jag förövrigt fått för mig var storhäst med tanke på hur alla pratat om honom, haha, även fått för mig att jag sett storhästar efter honom, men det kanske är önsketänkade? Hoppa kan han iallafall!)


Min fina,fina häst..




Condamino Humlan
e. Damino SD
ue. Solid
2009
 
Bästa av allt är att han är min! 


Sötnos.




Strawberry Jam, den nya fina ponnyn!
 
Han fick sig även han ett pass igår, såpass att han gjort sig förtjänt av ett lugnt pass förhoppningsvis kanske ute idag om det går bra.
 
När jag rider en häst första gången såhär så brukar jag nästan aldrig ta det lite lugnt som kanske många vill och tycker, jag visar med en gång vad jag vill att hästen ska göra och sätter den press som behövs för just ålder och utbildningsnivå.
Jamis räknar jag som en treåring ungefär i utbildningen så där är det viktigt att han verkligen är mellan hand och skänkel, alltså bjuder fram i ett friskt tempo och har en någorlunda stadig form.
Han tyckte jag var jätte dum i början med tanke på att jag satte honom där han skulle vara och sedan väntade jag bara ut honom. Efter många om och men från hans sida så insåg han att jag faktiskt inte krävde såå mycket som han trodde från början. När han då började ge med sig så verkade han riktigt nöjd med läget, tyvär orkar dom ju inte så många steg då men det gör ingenting, han fick massa beröm när han började fatta.
 
 
Vi gjorde några galoppfattningar vilket jag tyckte han gjorde mestadels bra och mestadels fattade han faktiskt rätt (detta har varit lite av ett problem) men även här väntade jag ut honom, tills jag kände att han var med mig och jobbade mellan hand och skänkel.
Bara massa grundridning men jag tycker faktiskt sådant är riktigt roligt. Jag vill utbilda hästar, gärna från grunden för jag tycker det är kul att se hur dom oftast väldigt fort finner sig i att det är okej när man börjar jobba rätt. Inte ens Dino går perfekt i varje steg som många verkar tro, han går också emot hand eller tappar bakdelen och så. Men man ser en utveckling oftast väldigt fort med unga hästar. Sen är det styrkan som ska dit och den tar givetvis många år!
 
Tillbaka till denna fina lilla ponny då, han var lite skeptiskt överlag gentemot mig i början. Förståligt med allt nytt och så, jag är ju en ganska okomplicerad ryttare dessutom som inte gör så stor grej av saker och ting, även på marken och han verkade ganska snart inse att jag inte var så farlig som han först kanske trodde. Han fick sig nämligen ett bad efteråt, inte alls kul men tillslut gick han med på det. Tror tillochmed att det var ganska så behagligt ;)
 
Ska bli kul att jobba med Jamis, himla trevlig ponny! Övertygad om att han i framtiden kommer göra en liten ryttare väldigt lycklig!


Lite seg..




Åkte bara med Dino idag, haft fullt upp hela dagen verkligen... Vilket fall så skötte sig min häst toppen, så väl inne på banan blev han jääättetrött! Trots endast 10-15 min framridning. Så går det när man vill visa upp sig och lägga energi på sådant. Men som sagt jag är så nöjd med att han trots allt höll sig i skinnet. Bedömningen var dock under all kritik men vi var ändå bara där för att träna och Dino fick ndå med sig en rosett. En väldigt bra träning, precis som jag ville ha det. Dessutom har jag nya bilder.. Någon som vill se min fina pålle? :)
 


Elitfölauktionen 2012




En till stjärna..
 


Tävlings dags!




Idag var det dags igen, mitt schema ser ganska fullt ut idag med.
 
Jag ska nu till stallet, hämta Sofia påvägen. Sen ska det kopplas på och packa in transporten, mata hästarna givetvis, knoppa, borsta, på med grejer och in i transporten med offer nummer ett. Dino startar första klassen som nummer ett alltså kl 9.00. Ska bli kul att se hur han är, speciellt med tanke på hur han var igår mot den nya ponnyn eller Jamis som han kallas.
 
Blir ca 20 minuter framridning på honom, kommer inte ihåg sist jag red fram så kort!? Mistral (min gamla ponny) reds fram kort då han gärna "dog" på banan. Men när vi gick upp och tävlade natinellt och så insåg vi att det inte funkade med 20 minuter då svårighetsgraden höjdes så.. Men för ca 10 år sen då kunde jag rida fram så kort tid. Behöver inte ens galoppera honom innan ju, haha! Men så sjukt bra träning, speciellt för ryttare som gör bland sina första starter, mera sådant!
 
Efter starten ska jag hem med Sofia och Dino, sen ska nästa häst göras iordning och förhoppningsvis hinna se Emelie rida sina starter också. Eftersom hon tränar lite för mig vill jag ju vara med på framridningen och hjälpa henne lite. Hoppas på att jag hinner iallafall.
 
Sen rider jag LB sist och först i LA:n så det blir tätt däremellan ;)
Tippar på att det blir runt två tiden ungefär.
 
Så idag får ni hålla tummarna :)
 
Jag och Goodie för ett antal år sen...


Blivit med ponny :)




Vilken dag jag haft. 
Hade massvis att fixa innan nya ponnyn skulle komma. Vilken pärla förövrigt! Superfin och riktigt trevlig. Kikade lite när hans ägare red så nu har jag filat lite på ett bra upplägg för honom. Så får vi se :)
 
Efter det fick min sjövilda Dino gå ett pass. Jätte trött efter all onödig energi han lagt på den nya snyggingen i stallet så ja.. Jag gick ut från ridhuset och galopperade bakom ridhuset istället. Det tyckte han var jättekul, massa glädjeskutt. Då kan man ju inte annat än att le åt dom små liven.
Duschade och gjorde Dino fin innan jag red nästa. Buggen va fin idag, efter en stund. Gjorde mycket tempoväxlingar och när han ökade av sig själv så slutade jag. Fina killen!
 
Även Buggen fick pyssel och en dusch! 
 
Sen blev det putsning av alla grejer som ska användas imorgon. Känner mig väldigt redo. Imorgon ska inte min sömn få stoppa mig. Jag är redan helt slut så lär somna i en hyffsad tid inatt! :)


Hur viktigt är det egentligen?




Ja, hur viktigt är det egentligen med olika "outfits" till hästen och ryttaren? Är det bara för skoj skull eller är det för att "alla andra har det" och "det ska se bra ut" eller vad är det som spelar in?
 
 
Personligen älskar jag att ha massvis med olika hästgrejer, om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig varit lika noga med ridkläder. Jag säger jämt att det ändå ska smutsas ner i stallet. Men det sista har jag insett att det gör ju även hästarnas grejer ;)
 
 
Vilket fall, jag älskar att ha fina grejer till min häst, som JAG tycker om. Sen får folk tycka precis vad dom vill. Men jag ska tycka att det är häftigt,snyggt, fint, enkelt eller vad det nu kan vara. Jag köper mer än gärna nya saker till min häst kan jag säga. Men, väldigt viktigt, jag gör det inte för att andra säger att man ska ha det. Jag gör det för att jag själv tycker om det.
 
Däremot har jag sagt till mig själv att skärpa mig lite, jag har nämligen fallit i en såndär "dressyr-färg-träsk". För några år sen hade jag alla möjliga konstiga färger på min ponny, minns att jag hade massvis med starka färger. Desto mer alla dressyrmänniskor påpeka mina färgval, desto värre blev jag (det speglar ganska mycket mig som person, jag älskar att göra tvärtemot vad folk säger till mig att göra.. bra att veta ;))
Men på senaste tiden har jag fallit dit och låtit mig påverkas. Det är Marinblått (i massor), beige och vitt, ibland kanske även något mörkbrunt. När jag insåg detta så fastnade jag direkt för dessa oranga färger som var påväg in. Detta var ju för ganska precis ett år sedan. Som tur var så dröjjde det ett par månader innan det verkligen blev ett orange schabrak. Nu tycker dock folk det är mer okej, men i början så kan jag tala om att folk rynkade på näsan! ;) Speciellt på en fux, haha! Skitcoolt tycker jag!
 
Nu har jag även klickat hem lite rosa och guld, ja ni ser, jag har tagit mig i kragen. Jag ska minsann inte vara som "alla andra".. Det jobbiga är ju min upplaga med dessa "dressyr-färgerna", men dom får nog stanna kvar en del av dom trots allt!
 
Vilket fall, jag tycker det är viktigt på det sättet att man kan visa att "jag kan rida i vad tusan jag vill" men givetvis också att det kan vara allmänt stilrent och snyggt!
Men om man tänker efter, vad spelar det egentligen för roll vad vi klär på våra hästar för färger och hur vi matchar? Dom kommer aldrig ändå förstå det. Hade dom då kunnat göra det så hade dom kanske fått skämmas i antingen "tråkiga" färger eller alla dessa lite mer "roliga" färger. Ne, det är lika bra att dom är "dumma" eller snälla(?) nog att låtta oss sätta på alla dessa förbaskade grejer på dom, och smycka ut dom hit och dit ;)


I Göteborg.




Jag är i Göteborg sen igår, så Dino fick iallafall vila en dag. Han ska gå lördag, söndag, måndag, tisdag och ev även onsdag. Så han förtjänade verkligen lite vila!
 
Idag ska jag alltså hem och grejja inför att utbildningsponnyn ska komma. Ska bli jättekul, den verkade himla trevlig av det lilla jag såg så alltid roligt att jobba med hästar med lite extra talang! :) På tal om det såg jag att en ponny jag red in för några år sen var till salu igen. Det är en blivande internationell ponny i vilken gren du än väljer. Hon har gångarter bättre än väldigt många storhästar och hoppar som en jäkla gud. Dessutom är hon en av dom absolut snällaste individer jag någonsin träffat, så någon som letar ett framtidslöfte?
 
Jaja, dags att åka hem och börja grejja, det ska göras iordning i stall och box. Sem ska jag rida både Dino och Bugannto och gör dom fina inför morgondagens event. Ska bli spännande det ;)
 
Ponnyn jag hade hos mig, fråga mig inte vad jag gör med händerna.. Men vet att hon hade lite jobbigt att bli rund och ställa sig bra så överdrivde mina hjälper ganska mycket ibland för att inte förrvirra den lilla stjärnan ;)


Kom till mamma!




Eskadron / pikeurs nya kollektion som är påväg till Sverige! I'm in love!


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >