Charmen med ridsporten.
Jag läste en diskussion på en av mina favoritbloggar, Matilda Holmström.
 
Där tar hon upp en fråga ang. vikt och liknande inom ridsporten. Eller rättare sagt så har hon fått en kommentar som hon svarar på. 
 
Jag blev lite arg när jag läste detta inlägg.
 
 
Charmen med ridsporten är att ALLA kan utföra den, gammal som ung, liten som stor. Du kan faktiskt tillochmed tillhöra eliten utan att ha den mest "perfekta" kroppsbyggnaden (finns det en sådan?)..
Precis som jag får lära mig att leva med att jag inte har några långa "bra" dressyrben så behöver man inte var pinnsmal för att nå toppen.
 
Jag kan dock på ett sätt förstå utomstående som jämför oss med en marathonlöpare, självklart har jag inte på långa vägar lika bra kondis som en sådan. Men jag tror helle i denna skulle klara ett riktigt träningspass på en häst, eller jag är helt övertygad.
Det är två helt olika sortes styrkor och typer av konditon.
 
Däremot tycker jag absolut att vi ryttare kan bli bättre på att träna annat, för vi kan absolut bygga upp oss och få bättre sists och inverkan med att jobba med oss själva "på backen".
Det är också det jag gör när jag gör min rehabträning och sådant, då tränar jag även mycket för att få en bättre hållning och för att få en starkare sits och inverkan.
Det är faktiskt ganska svårt men det går, jag tycker själv att jag kommer ner bättre i sadeln nu. hållningen vill jag gärna förbättra ännumer dock!
 
 
 
Vilket fall som helst så blir jag lite sur på folk som går till personangrepp, jag tycker det är brist på självkänsla. Men man gör ändå inte så, bättre att folk sköter sitt eget (skriver jag som lägger mig i denna diskussionen ;)) men jag kände att jag behövde verkligen få tycka och tänka lite om detta.
 
Förövrigt är denna Matilda en extremt duktig ryttare, och jag älskar att kika in och läsa om hennes målmedvetna tänk och vägen mot toppen. Med den beslutsamheten och viljan kommer man bra mycket längre än med en trådsmalkropp och konditon som en triahtlet, tro mig! DET, borde däremot många andra sporter lära sig av oss ryttare, våran beslutsamhet och kämparglöd (som iallafall ganska många ryttare verkar ha) trots alla motgångar som blir med dessa djur så tar vi oss tillbaka på ett eller annat sätt. Snacka om starka viljor! Det om något är ju fruktansvärt beundransvärt!
Fantastiskt ekipage!
 Sandra

http://motosidressyr.blogg.se

Jag håller helt med!


Nina

http://traumerin.blogg.se

Det roliga med ridsporten, eller hästsporten överhuvudtaget, är ju att alla kan hålla på med det. Som du säger, lång eller kort, liten eller stor. Sen finns det kanske en viktgräns eller vad man ska säga när det gäller ridning, men då håller man kanske inte på med ridning. Men det finns ju så många olika discipliner, det finns ju nåt till alla. Och när det gäller ridning behöver man ju absolut inte vara pinnsmal för att vara riktigt bra.
Sen tycker jg väl inte man ska behöva gå till personangrepp bara för att man ser nåt man inte tycker om. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >