Sötnos.
Strawberry Jam, den nya fina ponnyn!
 
Han fick sig även han ett pass igår, såpass att han gjort sig förtjänt av ett lugnt pass förhoppningsvis kanske ute idag om det går bra.
 
När jag rider en häst första gången såhär så brukar jag nästan aldrig ta det lite lugnt som kanske många vill och tycker, jag visar med en gång vad jag vill att hästen ska göra och sätter den press som behövs för just ålder och utbildningsnivå.
Jamis räknar jag som en treåring ungefär i utbildningen så där är det viktigt att han verkligen är mellan hand och skänkel, alltså bjuder fram i ett friskt tempo och har en någorlunda stadig form.
Han tyckte jag var jätte dum i början med tanke på att jag satte honom där han skulle vara och sedan väntade jag bara ut honom. Efter många om och men från hans sida så insåg han att jag faktiskt inte krävde såå mycket som han trodde från början. När han då började ge med sig så verkade han riktigt nöjd med läget, tyvär orkar dom ju inte så många steg då men det gör ingenting, han fick massa beröm när han började fatta.
 
 
Vi gjorde några galoppfattningar vilket jag tyckte han gjorde mestadels bra och mestadels fattade han faktiskt rätt (detta har varit lite av ett problem) men även här väntade jag ut honom, tills jag kände att han var med mig och jobbade mellan hand och skänkel.
Bara massa grundridning men jag tycker faktiskt sådant är riktigt roligt. Jag vill utbilda hästar, gärna från grunden för jag tycker det är kul att se hur dom oftast väldigt fort finner sig i att det är okej när man börjar jobba rätt. Inte ens Dino går perfekt i varje steg som många verkar tro, han går också emot hand eller tappar bakdelen och så. Men man ser en utveckling oftast väldigt fort med unga hästar. Sen är det styrkan som ska dit och den tar givetvis många år!
 
Tillbaka till denna fina lilla ponny då, han var lite skeptiskt överlag gentemot mig i början. Förståligt med allt nytt och så, jag är ju en ganska okomplicerad ryttare dessutom som inte gör så stor grej av saker och ting, även på marken och han verkade ganska snart inse att jag inte var så farlig som han först kanske trodde. Han fick sig nämligen ett bad efteråt, inte alls kul men tillslut gick han med på det. Tror tillochmed att det var ganska så behagligt ;)
 
Ska bli kul att jobba med Jamis, himla trevlig ponny! Övertygad om att han i framtiden kommer göra en liten ryttare väldigt lycklig!
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >