Stall tokarps dressyrtävling.
Jag kommer inte undan, jag ville egentligen inte skriva här men jag får helt enkelt göra det ändå.
 
I söndags var ju jag och Dino iväg på dressyrtävling, eller vad man nu ska säga. Det var en clear round som vi red, LD:3. I detta program ingår skritt och trav, och JA jag är väldigt medveten om att treåringar inte får tävla. detta gjorde jag enbart för att träna på att vara på en tävlingsplats och framförallt en framridningbana.
 
Jag ringde dessutom och frågade någon vecka innan om jag fick komma med min treåriga hingst och dessutom frågade jag om jag kunde få rida med min graman. Tjejen som jag pratade med var jätte gullig och sa att det inte var några problem.
 
På framridningen var Dino helt överspänd. Han sprang och visade upp sig något fruktansvärt, min dryga kvart på framridningsbanan var väldigt lugn och bestod enbart av att försöka hålla Dino i skinnet. Vilket han verkligen gjorde, jätte nöjd med honom!
Men när jag insåg att dom andra hästarna skulle stå kvar i ridhuset när jag skulle rida ville jag ha kvar gramanen på banan. Jag bryr mig inte om varken procent eller bedömning då jag som sagt bara ville lära honom hur man uppför sig. Gramanen satt där för att inte låta honom få en chans att börja skrika efter dom andra hästarna, vilket han heller inte gjorde inne på banan iaf ;)
 
Jag frågade domaren och förklarade situationen och hon var faktiskt riktigt otrevlig mot mig tyckte jag... Dessutom verkade hon väldigt upprörd när jag berätta att det hade med att göra att han bara var tre år och var ute för att träna. "Ja men du vet att treåringar får inte tävlas.. det får du inte göra fören nästa år!!"
 
Givetvis så vet jag det, men detta var ju ingen tävling utan en helt vanlig CR och jag var redan välkommen ju?
 
När jag dessutom frågade tävlingsledaren om jag fick ha gramanen så var det helt okej, också hur trevlig som helst! Men efter ett snack med domaren så ändrade dom sitt beslut och jag blev faktiskt lite sur så tog till sist av gramanen. Dino som nu hade börjat slappa av kände väl hur trött han blivit av säkert tio minuters uppvisningsprogram, fick gå in på banan och luften gick ur honom.
 
Efter avslutat program med så mycket missar att jag bara kunde skratta åt det, skrittade jag ut och konstaterade att detta var en väldigt bra träning och att min stackare lagt sin energi på fel saker, vilket jag visste att han skulle göra och därför ville komma ut och träna på!
 
Jag var hur nöjd som helst tills jag läste mitt protokoll, några bra procent visste jag ju att det inte var och jag brydde mig inte heller. Men jag älskar att läsa de sista kommentarerna just bara för att det alltid står lite tips och sådär.
 
Det stod ungefär att jag ridit bort framåtbjudningen på honom och det får man inte göra på en så unghäst, han skulle hellre gå i ett övertempo och jag skulle inte försöka samla honom så mycket. Sen var det något sjukt om formen med..
 
Denna domaren hade alltså sett hela våran framridning, och berättade att hon själv har en treåring hemma (när hon blev så sur över att jag startade en treåring) och då undrar jag om hon någonsin suttit på den?
Alla som ridit in en häst eller har en väldigt ung häst hemma måste väl ändå ha kännt skillnaden på att rida bort framåtbjudningen och att bensinen bara tar slut, som den gör på väldigt unga hästar?! Dom förvarnar liksom inte utan helt plötsligt blir det bara bom stop. Det var ju inte direkt så att jag satt och red Dino i en sådan spänd form på framridningen?! Jag försökte lugna och vänta ut honom. Så hur tusan kan man skriva att jag då ridit bort framåtbjudningen? Ja visst han blev jätte trött, men han är ju bara tre år.. Det blir så då!
 
Sen att jag skulle försöka plocka upp och samla, alltså allvarligt. Han ville helst av allt stanna, ser man inte skillnad på en trött häst och samling? Jag rider alltid unghästar i lite övertempo för att "sätta dit" framåtbjudningen, men tar bensinen slut (som vi brukar kalla det) så kan man inget göra! Det är som att köra en bil utan bensin, det går bara inte! Sen ska man ju tänja lite på gränserna men tro mig det kräver ganska mycket av både hästen och ryttaren! Sådant tränar man inte på ett sådant ställe... Eller i det läget!
 
Det med formen skrattade jag högt när jag läste, tyvär slängde jag protokollet då det inte stod något som jag hade använding av alls. Så sjukt tråkigt!
Vi fick trots allt nästan 61% men jag vet inte om jag ens tycker att vi var värda det.. Dock blev jag så ledsen när jag läste kommentaren. Eller ne, först skrattade jag mest men sen blev jag faktiskt lite sur.
 
Jaja, vilket fall så lärde sig nog både Dino och jag något, tyvärr kommer vi nog inte åka dit igen. Lite tråkigt då Stall Tokarp som annordnade tävlingen verkade supertrevliga!
 
Jag har bara så svårt när människor ska verka så överlägsna som denna domare! Jag upplever nämligen mig själv som en person som aldrig skulle kunna tänka mig att värdera mig själv högre än någon annan eller nedvärdera en person för att den kommer med en mindre fin häst eller inte kan så mycket eller vad det än kan tänkas vara. Jag kan sköta mig själv och glädjas åt andra när det går bra. Däremot när man vill hävda sig och dumförklara någon då bli jag sur! Speciellt när jag känner att personen i fråga verkligen har riktigt fel!
 
Jaja nog om detta, min Dino fick en bra träning och vi fick massvis med fina kort (man får se alla ljusa sidor ;)) vilket är så kul då jag väldigt sällan ser han från backen. Han är verkligen min drömhäst!
 
 
 My Magnusson

http://trinnie.blogg.se

Hej!
Jag hopppas verkligen att du ser min kommentar! Vet att inlägget är gammalt. Jag vill bara be om URSÄKT för den här domaren. Jag anar vem det är, vi anlitade henne en gång. Hon sa bland annat att en av våra "snällaste" -hatar egentligen uttrycket - hästar var "ute" efter en av våra ryttare, när han bara har svårt att hålla ihop galoppen. Behöver jag säga att vi aldrig mer anlitat denne....? ;)
Jag kommer ärligt talat inte ihåg diskussionen om gramanen, så jag ska lämna det osagt varför det blev det ena eller andra beslutet MEN jag vill bara understryka att vi INTE står för samma åsikter som den här domaren...
Hoppas att allt går bra för dig med hästeriet! =)
Du är varmt välkommen till oss igen på pay n ride om Du ska ut och träna.

Svar: Hej.Men alltså du behöver absolut inte be om ursäkt, jag förstår ju såklart att det inte var er som klubb hon representerade så ;)
Men va? haha pårikigt? Ja, för hästar kan ju absolut tänka att dom "är ute efter" en ryttare.... nja.... Förstår att ni inte anlitat denne igen ;)

Nej jag minns att det var enbart domaren som krånglade till allt och skulle tala om för mig hur det skulle gå till helt enkelt och vi var ju bara ute för att se något annat... inte för att tävla direkt. Då hade vi valt ett svårare program, har för mig att vi red LD nämligen!
Tack så hemskt mycket, kommer eventuellt med en annan unghäst i höst om ni har något passande :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >