Att sätta upp mål.
Jag vågar nog påstå att alla människor borde sätta upp och ha mål när det gäller i stort sett allting..
När man har häst så får man nog lära sig att man oftast måste ha det, iallafall om man vill träna. Vi lägger ner så mycket tid och energi på våra djur så det hade varit dumt att inte ha det..
 
Det som är bra med att sätta upp mål är att man kan sätta det precis hur lågt eller högt man vill! Jag personligen tycker om att ha ett långtidsmål, alltså ett högt uppsattmål och sedan delmål påvägen. När jag då klarar dessa mål så belönar jag mig själv. Detta har jag även blivit bättre på att göra i allt vad som är i mitt liv, alltså har jag lärt mig detta via hästarna. Där har det alltid varit så tydligt för mig att "det är klart man måste ha ett mål med sin ridning och träning" men det är inte alls lika självklart i vardagen.
Men nu har jag lärt mig iallafall delvis att föra över detta på vardagssaker med. Nu menar jag inte att bara för att jag diskar så måste jag ha något för det och belöna mig själv för minsta lilla. Men bråket med försäkringskassan och föräskringsbolaget var definitivt något sådant. Den dagen jag får igenom min månadsersättning så lovade jag mig själv att jag skulle få köpa de hästsaker jag ville ha, några saker hade jag kikat in långt i förväg och längtat efter - moroten och några saker köpte jag mer för saken skull.
Det behöver ju nödvändigtvis inte vara något man måste köpa till sig själv heller, det kan vara något man kan göra, äta ja det finns massvis med saker. Det viktigaste är att hitta ett sätt så att man kan göra att målet känns möjligt och att tävla i OS är kanske inte uppnåligt just precis nu... Då sätter man dessa delmål för att klara hela vägen. Jag lovar att man bli väldigt mycket mer motiverad när man känner att man klarat en del av denna trappa, som leder hela vägen till slutmålet...
 
Är man då lite mer försiktig av sig och sätter ett mål som att komma ut och tävla (eller bara en träning, eller ta vilket exempel som passar dig..) så är det viktigt att man inte nöjer sig när man har nått sitt mål. Då måste du för din egen skull sätta upp nya.
Har du bara som avsikt att rida ut i skogen på din häst så finns det ju ändå en anledning till att du bara vill göra det? Det tycker det är härligt?! Du kanske tycker det är ett bra sätt att hålla din häst pigg och glad? Du vill ha tiden i skogen som en avkoppling för vardagen? Du kan fortfarande sätta upp ett mål med även detta, att lära sig att koppla av mer? Att göra övningar du ska klara ute i skogen som håller din häst pigg och alert bara för att det händer något, eller varför inte bara träna på vissa saker för att förhoppningsvis få en smidig och fin häst som håller i många år?
 
Ja målen man sätter upp ska vara väldigt individuella, anpassade efter varje person och individ. Det är detta som jag tycker är roligt med att sätta upp mål, du kan anpassa helt själv. Vågar du satsa på ett högre mål så tycker jag man ska göra det. Personligen tycker jag det är det absolut mest inspirerande som finns när en människa har höga mål som den kämpar för!
Här är mitt mål för ca 3 år sedan...AmandaB

http://amandablomkvist.blogg.se

SV; det är så himla bra med mig :D gjort idag?

MVH Amanda


Felicia :D

http://feffiiis.bloggplatsen.se

Fin häst du har! Satsar du i dressyren? Jag satsar mest på hoppning! Lämna gärna ett svar i min blogg! kram <3 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >