Bett
Det finns ju många diskussioner inom hästvärlden som man kan prata om i all evighet och fortfarande inte komma fram till något egentligen vettigt. Men det är alltid roligt att höra vad andra tycker ändå, ibland lite roande tillochmed.. (om man får skriva så.. )
 
Så vad har ni för bett på era hästar? och varför?
 
Själv byter jag mellan olika tjocklekar och utförandanden på tredelade, dom funkar bäst på de flesta hästar tycker jag. Dessutom pratade jag med Benny Lindström, som är så oerhört duktig på allt när det kommer till mun och tänder (han är en av få utbildade tandterapueter i sverige) och han sa att det egentligen är väldigt individuellt, men ett tredelat som är så tjockt som möjligt där bettet är ledat ansåg han vara det bästa..Mandasliv

http://www.mandasliv.wordpress.com

Rider bara på syntet bett med äpple smak tre delade. Ända som funkar på min kräsna dam helt enkelt! Vi har provat så många olika bett på henne så jag trodde jag skulle bli knasig.


Fluffponnys ♥

http://www.fluffponnys.blogg.se

Jag rider på vanligt tredelat. Min häst är ung och behöver vänjas med ett tredelat. Jag anser det som det mjukaste du kan rida på och då han är lätt i munnen så känns det som är ett bra val ;)


Tuva

Jag varierar mellan ett ganska smalt tredelat (min gillar inte alls tjockare då hon har väldigt liten mun), ett novabett, ett rakt tränsbett med port och bettlöst.
Nu byter jag givetvis inte varenda dag, men jag varierar för att byta anläggningsyta.
Hon känns lika lugn i munnen och mjuk på alla dessa så hon är förmodligen nöjd :)


MandaS. Med travhästen i hjärtat

http://www.mandasliv.wordpress.com

Sv: Japp det är tjockisen på bilden ;) Haha hon har tyvärr ståt sedan i juli i år pga av sjukdom men nu ska vi igång igen :)


Fluffponnys ♥

http://www.fluffponnys.blogg.se

SV: Ja precis, känns onödigt att köra något annat då om hästen går så fint på tredelat :)


Anonym

min stora pålle accepterar endast sprengers dynamic tredelade, har provat allt men detta är det enda som han vill ha.. dyrt, men väl spenderade pengar :)
min gamle ponny vill bara ha rakt tränsbett.


Gabriella - Montéryttare

http://montebloggen.se

Min egen häst rider jag på ett delat travbett, hon blev mjukare i munnen på det än på rakt bett som jag annars föredrar, den andra hästen jag brukar rida går på ett rakt syntetbett, man får bäst stöd i munnen av henne med det bettet.
Min förra häst red jag på ett australienskt entömsbett i läder då han kunde bli otroligt stark, vända och gå och bryta, han gillade dessutom tjocka läderbett, blev finare i munnen på det!


anni

http://anniis.blogg.se

Jag rider mest på tredelat anatomiskt utformat med tungfrihet vilket min tjej funkar absolut bäst på! Brukar byta av med ett vanligt tredelat med platta vid ex. longering/tömkörning etc då hon inte trivs med det i ridning. tvådelade är absolut inget för henne, och kommer nog prova lite vidare med raka bett och lite andra utföranden av tredelade för att kunna byta av oftare! :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >