Mål 2013
Jag har planerat under en längre tid vad som står på Dinos schema inför detta år, och det känns faktiskt inte mer än rätt att jag ska skriva det här med. Jag pratar ju alltid om att sätta upp mål, delmål och långsiktiga mål. Men också att man har en bra planering. Än så länge är det bara en grundplan, den kan jag ändra på lite allt eftersom. Har lite plan B och plan C men vi tar det som känns mest troligt att det kommer se ut.
 
Först och främst ska Dino komma hem från Danmark, och jag ska lära mig förvalta allt det som Emma nu befäst på honom, genom våran träningsvecka. Drömmen hade ju varit att åka dit och träna sedan igen, men det är som sagt mest en dröm. Vi ska iallafall komma igång och träna för Peter Härnstam sedan. Dino kanske får en eller två veckors ledig direkt när han kommer hem först.. Eftersom han nästan inte haft någon vintervila. Jag vill dock känna att jag kan rida honom på detta sätt som Emma rider honom, innan han ställs av. Annars känns hennes träning ganska meningslös, och det kostar ju ändå en del att ha iväg dom såhär..
 
Efter detta ska han sättas igång, förhoppningsvis en hel del i skogen för att bygga upp lite mer kondis på honom. Om han inte beter sig alltför jobbigt då, äsch vi får vänja han för han ska minsann kunna gå ute. Problemet är våran stora väg som man alltid måste förbi först.. Jaja det ska bara gå som sagt!
 
Sedan är planen LC/LB i maj på hemma klubben, eventuellt Laholm i juni/juli?, beroende på hur han känns. Under denna tiden ska han också ut och hoppas och tränas med Sofia på ryggen. Lite småklasser sådär för att bygga upp ett självförtroende, eventuellt med sikte på Champion of the youngsters (beroende på när detta infaller detta året.. finns ingen info om det än, så lite svårt att planera, men hopptävlas/tränas ska han iaf :))
Sedan är ju mitt "dröm" eller målet att han ska tillbaka till Emma, om hon kan och vill, och stå i träning någon/några veckor inför 4års kvalet i Alingås i Augusti tror jag och ev Mjölby beroende på hur det går. Kvaliten kommer jag förmodligen inte ställa upp i då alla pratar så dåligt om det, plus att jag var så missnöjd med treårstestet.
Där hoppas vi givetvis på ett kval till Breeders!
 
Om han inte kvalar kommer han få minst en månads vila, kvalar han så blir det 1-2 veckor kanske och sedan får jag helt enkelt ta ställning till hur jag ska göra med visningen där. Helst ser jag att Emma visar honom även här (om han ens kvalar..) men som sagt, detta har jag tänkt prata med Emma mer om så jag vet inte ens om hon kan eller vill. Annars visar jag själv. Detta är i oktober 2013 så efter detta har han defenitivt gjort sig förtjänt av en längre vila, dock börjar han bli stor då så jag räknar med någon veckas vila helt och sedan skritt i skogen i några veckor till.. Beroende lite på, kan tänka mig att om han har blivit valack så kanske han kan vila längre, men som han är nu när han vilar så blir det promenadridning i skogen haha.
 
Ja Dino har fullt upp som nybliven fyråring, men ni behöver inte oroa er, vila kommer han få göra emellan. Det blir alltid en tappsko hit, eller ett svullet ben dit som gör att oplanerade vilor smyger sig in. Annars kommer vi köra mycket på känsla, unghästar säger tydligt ifrån när dom behöver en paus allt man behöver göra är att lyssna :)
 anni

http://anniis.blogg.se

Hihi jo jag har också mycket lättare för dressyrträns! Hade dock varit roligt med massa hopputrustning också och få smycka ut sin häst ordentligt (även fast jag e ganska bra ändå att göra de med dressyrutrustning också!)

Tack för att du gillade mitt inlägg! Roligt att människor kan hålla med (även de som inte själv rider travare) :) Jo, det viktigaste för mig är inte hur långt vi kommer på kortast tid möjligt utan att hästen tycker de vi gör är roligt ! Självförtroendet är A och O enligt mig ! som du skriver kan man bara gämföra med sig själv, saknar man självförtroendet blir det inte heller roligt längre.


johanna

http://stallsackum.blogg.se

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI PÅ SACKUM!


Nina

http://traumerin.blogg.se

Sv. nej vissa ska verkligen inte vara i stall. Och hur man ens kan komma på att lägga upp videon förstår jag inte. Och det kan ju inte bli särskilt många roliga kommentarer på den ändå...

Jag läste nånstans sen att den mindre hästen hade fått vatten i lungorna och fick dropp, så jag vet faktiskt inte om den klarade sig. Men den drunknade i alla fall inte...

Verkar som du och Dino kommer ha fullt upp.:) Spämnnande mål Jag hoppas det kommer gå bra. Jag har aldrig tänkt i dom anorna överhuvudtaget, men å andra sidan har jag ju ingen häst heller, och är inte mycket till tävlingsmänniska heller.. :) Sen är väl det där mest för halvblod, eller? Och jag ska inte ha något halvblod. :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >