JMDressyr - july 2012

Dagens träning!
 
Precis hemkommen från ett pass på galoppbanan, lär behöva vila en stund nu ;)


Fråga/Tips
Postat av: Emma

jag skulle vilja ha ett tips på hur du skulle rida om du ville ha en mer ärlig bjudning fram till bettet. min sköthäst är nämligen lite svår där och vill gärna inte att man har för mycket stöd, men det vill man ju som ryttare. jag vet att man ska använda mycket ben så att man får fram dem, men finns det någon övning du skulle rekommendera eller så? :) fin häst du har förresten. :)

 


Vill börja med att skriva tack! Nu fick jag inte bara en snäll kommentar utan igen, så fick jag tänka till lite. Tycker det är så kul att dela med mig lite av min erfarenhet och saker jag fått lära mig till andra. Tycke det är precis lika roligt när jag får läsa om folk som varit med om och kan saker jag inte fått uppleva/lära mig än!

Över till din fråga..

Kan skriva att i allmänhet så är det just bjudningen som många har svårt med när det kommer till sina hästar, sköthästar eller vad det nu kan vara. Så det är absolut ingen ovanlig fråga man får! När jag tog in hästar på tillridning var det också det vanligaste felet hos dom, att dom inte bjuder hundra procent fram till bettet och är - mellan hand och skänkel.

Detta är ju A och O i ridningen enligt mig, men det är också sånt jag själv sitter och jobbar med varje dag. Men Dino har jag haft turen att kunna forma själv, så det är det enda jag verkligen jobbat med på honom. En ärlig framåtbjudning!

Förutom att rida ut och variera sin träning mycket (som jag alltid skriver om ;)) så tycker jag att det är väldigt viktigt att få hästen med sig. Med det menar jag att den skall vara uppmärksam på din hjälper. Det är nämligen så att när den inte tar stöd på bettet så är inte bjudningen riktigt där. Men mycket övergångar, olika vägar och olika uppgifter för den så blir den mer uppmärksam och brukar oftast suga tag i bettet och vilja gå fram till det mer självmant. Med övergångar och så menar jag inte skritt hundra meter och sen trav hundra meter, det ska vara små korta övergångar som handlar om några få steg åt gången. Andra övergångar är ju att minska och länga på stegen, det gör hästen också uppmärksam. Likadant där så ska det vara korta och intensiva "faser" som handlar om några steg, och där måste du se till att du får precis så mycket reaktion som du vill ha. Gör inte hästen rätt, gör om igen, och lyssnar den inte på dig så kanske du får "väsa armbågarna" lite som Pether Markne säger ;)

Förutom detta är det ju också viktigt att se till att hästen är helt loss, att den är med i böjning och liknande åt båda håll. Ställ den i fel rikting på volten, och den bästa övningen av alla för att se om hästen är med, loss och balanserad: Om du har en spegel, rid rakt upp på medellinjen, ställ hästen åt ena hållet, halvhalt, rakrikta och ställ sedan åt andra hållet. Hästen ska spåra, gå kvar i samma form och med samma bjudning. Tro mig, många Grand prix hästar hade kuggat här ;) Basic övningar kan ibland vara dom svåraste!

Oj, vad långt det blev, hoppas du/ni orkar läsa igenom och skriv gärna mer eller följdfrågor på detta. Jätte roligt ju! :)

Bara för att jag älskar att sitta på denhär j*kla skimmeln; och saknar henne massvis, så får hon vara med på bild!

 

För att fortsätta skriva en hel uppsats till, så rider jag just nu en häst som har väldigt oärlig framåtbjudning och som inte går fram till bettet. Antingen tar han inte bettet alls eller så biter han tag...

Detta är ju egentligen ett extremfall då han tyvärr råkat ut för väldigt tråkiga metoder vid inridningen vilket garanterat bidragit till att han idag är som han är och ger sin matte ett sjuhelsikes jobb! Han handlar det bara om att få mjuk och följsam med att i stort sett nöta en lång och låg form tills hans godkänner det och släpper igenom självmant. Detta är ju som sagt ett lite mer annorlunda fall kanske.. När han väl sedan släpper igenom och låter sig korrigeras så är han helt fantastisk! Då kommer båda framåtbjudning, suget i handen, alla rörelser och för att inte tala om - hans fantastiska gångarter fram!

Men för att få honom dit så är jag väldigt mjuk i min kontakt, jag vill ALDRIG ha en häst som hänger i bettet och som jag ska bära runt på. Jag är alldeles för liten och svag för att orka bära runt på en 700kg häst.. Jag låter han hitta till en mindre kontakt först för att sen låta honom söka efter kontakten själv, när han har bestämt sig för att det passar! Hemsk ridningen, känner mig som världens nybörjare .. Men oftast är det inte skönridning på träning så jag får försöka tänka så.. Men som sagt, med honom nöter jag bara eftergift och form, just nu på en volt, ända tills han ger sig och bestämmer sig för att han vill jobba! Som sagt, detta kan ju funka på en del mer envisa hästar ;) Min ponny jag hade var precis likadan, när han bestämde sig för att det passade så kunde han vara superfin! När det inte passade då låg jag gärna i sanden och muttrade dumma saker, lovar att om hästar kunde hånskratta så gjorde han det!

Jag och min knäppa ponny! :)Lilla B
Något sent kanske, men ni som brukar kika in här vet ju att jag är uppe ganska sent/tidigt så jag uppdaterar oftast på nätterna...
 
Var och red B idag också, gick bra idag. Fortfarande på lina men om det får honom att glömma bort att vara dum så varför inte? Lite jobbigt att inte kunna rida som man vill men det funkar bra ändå, han ska in till ridhuset och galoppbanan med mig imorgon så han lär bli lycklig! Ska bli kul och se om han minns, vi var nämligen därinne och galoppade lite för några år sen. Tog någon gång innan han insåg att han faktiskt fick galoppera riktigt...
Bugatti hilltop, Buganntos pappa.. Dom är kopior kan jag tala om, kan vara humöret som sklijer dom åt ;) och att Bugannto har en genomgående fin bläs då.. Så fina!


Guld/brun
Vad tror ni om Dinos nya outfit? Passande på en fux?
Schabraket har jag precis beställt hos Tophorse och är av märket BR.
Eskadron, bruna lindor och Catago guldboots, kan ju bara bli häftigt! ;)


Bloggtips!
Till alla oss som älskar att köpa fina grejer till oss själva och våra hästar www.secondhorsegear.blogg.se harnästan precis allt man kan tänka sig, begagnade grejer i olika storlekar. Massvis med fina märken, och väldigt fina saker! Sitter där och kikar i stort sett varje dag ;) 


Bara för att jag tycker om min lilla stjärna så mycket!
 
Tänk att jag ägt honom i tre år redan... tre år och tre månader gammal nu, tiden går så fort!
 
 


Sötnosar!
Dessa två ihop är något utav det sötaste jag sett... Olli (labben) blir som en liten valp igen när Lucky är i närheten.
 
 


Ber er om hjälp!
Tänkte be mina kära läsare om hjälp igen, Är det något speciellt ni vill läsa om? Kom gärna med massvis med förslag! Eller om ni har frågor som jag kan besvara eller liknande.
 
Kommentera här eller maila Jmdressyr@hotmail.se
 


Gårdagen.
Dino vilar ju fortfarande, jag hade nog kunnat rida nu egentligen men min hovslagare svarar inte så Dino har fortfarande inte fått på sig skon. Nu har den dessutom börjat trasa sönder sig så den lär åka ganska snart igen när den väl kommer på. Så tröttsamt!
Roligt är iallafall att han alltid är väldigt glad över att se mig just nu, haha jag har nämligen med mig extra god mat till honom så nu går han direkt och ställer sig vid sin röda, mjuka "krubba" och väntar på att maten ska serveras när jag kommer.Söt!
 
Jag red Bugannto igår igen, har lovat att hjälpa Fia med honom några dagar iallafall. Hon är ju fortfarande inte helt bra stackarn! Vi tar honom på linan bara än så länge för att se så allt är lugnt och att han inte tjurar ihop så som han gjorde med Fia. Han har ett j*kla temprament alltså!
Men han gick toppenbra igår tycker jag, visst han har sina grejer för sig.. Men jag har också bara lagt fokus på en väldigt rund och så låg form som möjligt. Han har svårt att jobba i en lägre form från början så då är det förmodligen där som en del av problemet sitter, får man igenom det så släpper han till på ett helt annat sätt. Några gånger fick jag sådanna där wow-känslor! Han är verkligen helt fantastisk då den hästen! När dom säljer den hästen så kommer jag vara galet avundsjuk på den som får sitta på den ryggen varje dag, med lite tid och mycket jobb så kan han gå precis hur långt som helst! Känns som Buggen var ganska nöjd efter en stund med mig på ryggen, ganska säker på att han var nöjd över att jag inte kunde säga så mycket eftersom jag knappt når nedanför sadeln ;) Så han mest lekte runt och tyckte det var allmänt skönt. Nejdå, ganska säker på att när han väl kommer igenom så märker han att det är helt onödigt att streta emot så länge som han gör. Det bästa av allt var att han släppte bra mycket tidigare än sist denna gången!
 
Dags att rida ikväll igen, då får vi se hur det känns..


Fälttävlan, dressyren en riktig besvikelse?!
Jag satt idag och kikade på dressyren för fälttävlansryttarna idag.. Någon mer än jag som gjorde det? Ni får gärna tala om vad ni tyckte då...
 
Jag var iallafall riktigt besviken på ritterna, förlåt men hur kan vissa av dessa ryttare och hästar ha kommit med till OS? Jag vet att tempot ska vara lite högre och det kan jag väl köpa, men jag såg inte en enda häst som var rund i kroppen och formen. Kändes som väldigt gammaldags ridning. Men okej det kanske ska vara så jag har sjlv aldrig startat fälttävlan så jag vet ju inte. Men personligen anser jag att en hel del hästar går bättre på Lätt nivå i dressyr! Jag såg spikraka hästar i skolorna, inte ett enda rent byte, massvis med slarvfel och hästar som gick mot hand.. Ja alltså massa löjliga fel, folk måste ju reagera på varför så många hästar till exempel inte lyckades med sina byten?! Dom hade inte hästarna i en bra galopp innan och inte tillräckligt runda och självklart blir det svårt att göra ett rent byte då?!
 
Det är ju trots allt OS?!
Jag har absolut inget emot fälttävlan annars, men jag blev väldigt besviken när jag såg alla dessa småfel överallt! Jag vet också att det är svårt att vara bäst i alla grenar men dressyren är ju trots allt grunden till allt?!
 
Roligt dock att det gick så bra för Ludvig, såg inte hans ritt.. Läste bara efter att även han misslyckts i bytena..


Ridit på denna snyggingen idag...


Hv polo lindor.
Jag är ju ganska svårcharmad när det kommer till lindor. Främst för att jag lindar benen i stortsett varje dag när jag rider, kan göra ett undantag ibland, vilket gör att jag vill ha ett par lindor som är förutom snygga - lättlindade!
Jag har provat nästan alla märken, men Hv polo har jag helt missat när det kommer till lindorna. 
Jag är riktigt nöjd! Dom är supersnygga och jag hade inte alls problemet med att dom töjjer ut sig och sådant som vissa lindor gör (det värsta jag vet!) fleecelindor ska inte göra det. Provade dom på Dino för ett tag sen, men glömt att visa er.
Hv polo fleecelindorna kan jag iallafall rekomendera! :)


Detdär med att ha ett intresse...
Jag har en hel del vänner som inte är ett dugg intresserade av hästar. Både nära vänner och en hel del mer ytliga (om man får säga så?)
Mina nära vänner har lärt sig att acceptera hur mycket tid det faktiskt tar med att ha häst. Man lägger ju så galet mycket tid i stallet utöver själva ridningen att hade man börjat räkna efter så hade jag nog blivit mörkrädd.
Men varför lägger vi då alla dessa hundratals timmar på att mocka skit, släpa säckar och hö, rengöra grejer, tvätta transporten, springa med vattenhinkar och allt annat som hör till?
 
Jo för att vi verkligen älskar det, jag vågar påstå så mycket som att alla som håller på med hästar har ett väldigt stort intresse. Sen finns det ju dom som har ett mer genuint intresse och verkligen lever för det, sen finns det dom som kanske tar det lite mer som det kommer...
Men alla har ett väldigt stort intresse.
 
Med tanke på all tid som det tar upp så måste man ju verkligen älska det, nästan dumt, mycket!
 
Jag har väldigt många människor runt omkring mig som säger att dom är avundsjuka på att ha ett sådant intresse. Dom har aldrig haft det och vet inte hur det är att verkligen brinna för något. Jag kan inte förstå det för jag har älskar hästar varje dag sen jag har vetat vad det är för djur, men jag kan tänka mig att det måste vara jobbigt att inte ha hittat en sak som man känner att man vill lägga ner tid och energi på. Vad gör man liksom med all fritid?
Jag kan aldrig se mitt liv utan hästarna... Jag vet inte vart jag skulle ta vägen eller vem jag skulle vara utan hästarna. Även om det tar mycket energi och tid så ger det mig dubbelt med energi tillbaka. Jag förstår att folk som inte upplevt detta kan tycka det är tråkigt när dom hör andra prata om det, om det så är ridning, fotboll, tennis eller dataspel (vad vet jag? ;))
Jag kan egentligen inte säga exakt på pricken vad det är som gör just ridningen så speciell för mig. Men förmodligen är det att man helt nekelt inte kan bara hoppa över en dag för att man inte orkar, när man har häst så har man ett stort ansvar. Man vet hur det är att välja bort semestrar och utekvällar, man man vet också hur det är när ens bästa vän kommer gnäggande mot en i hagen och lägger sitt huvud i famnen och somnar..
Det är en väldigt speciell sorts kärlek, den är så ärlig på något sätt. Dom skulle aldrig göra så för att bara vara snälla eller rentav fjäska för att vi ska tycka bättre om dom (eventuellt kanske för en morot ;)) när dom visar att dom tycker om en så gör dom det av hela sitt hjärta..
Sen att två så olika arter kan lära sig att läsa av varandras spårk är också väldigt farcinerade. Jag vet precis vad Dino är på för humör, innan hans ens kommit fram och "sagt hej" till mig i hagen. Han vet lika väl om det ens är någon idé att sticka upp eller busa bara genom en blick. Han lyckas nämligen alltid pricka just dom dagarna då matte är extra kärleksfull och ouppmärksam ;)
 
Jag är väldigt glad och stolt över att ha min häst. Jag tycker att det är en väldigt bra sport, både fysikt och pskykiskt. Givetvis finns det baksidor på allt, men på något vis lyckas vi hästtjejer/hästkillar se förbi detdär så att det trots allt inte existerar något dumt i denna värld. Jag har inte provat på alla sporter men jag vågar nog säga att det är en av världens mest tidskrävande sport. Men den är värd varenda sekund!


Tusen tack för alla tips!
bFått en uppsjö med bloggtips! Så kul, redan hittat ett par favoriter. Så bestämde mig faktiskt för att göra en egen kategori just med bara bloggtips, även till er.
 
Ni kan forsätta maila in till mig jmdressyr@hotmail.se så ska jag även hålla er läsare uppdaterade :)
 
 
 


Mysig dag!
Jag ska få trevligt sällskap i stallet nämligen. Himla roligt!
Dino ska ledas hem och pysslas om ordenligt, sen ska jag faktiskt rida "Den vilda" också. Han har varit väldigt elak mot sin mamma så hon får inte rida. Givetvis ställer jag upp, kommer dock inte ställa några större krav på honom, för jag vill inte provocera fram något. Jag är ju inte riktigt så smidig som jag bruka va! ;)
Tyvärr är jag heller inte tillräckligt försiktig ibland, för mitt eget bästa, så sköter han sig inte så kommer jag nypa han i örat. Ne, jag tror det ska gå bra. Förövrigt vågar jag säga att när dessa fasoner släpper, och om dom gör det så är han helt klart en utav sveriges absolut finaste hästar. Det menar jag verkligen, ni ska se den hästen när han släpper till. Vilka förutsättningar han har! En galopp att döda för, han vinklar upp innerbak så han slår sig i magen, ne men nästan. Åh jag blir så ledsen, tänk att det finns så kallade proffs som kan förstöra en häst så mycket på en väldigt kort tid! Det är ju trots allt flera år sen nu!
 
Jaja, nog om detta...Känner på mig att det kommer bli en bra dag! :)


Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig..
Min planerade dag igår sprang iväg och jag hann inte göra någonting av det jag hade tänkt! Men det gör ingenting, jag vet inte vart någonstans, men genom att hjälpa en vän tror jag att vi hjälpte även mig. Jag är så glad, lycklig över att jag hittat en så likadsinnad människa. Blev en nytändning allting! Som sagt, vissa saker som man annars kanske tar mer förgivet har jag verkligen lärt mig att uppskatta mer efter allt som hänt dom senaste åren. Ser saker från en annan synvinkel... så på ett sätt är jag glad att det hände.. kan man ens säga så? Jaja, just nu känner jag så och det ska jag ta tillvara på!
 
Lättnaden när jag kommer upp till Dino och både sår och svullnad är så mycket bättre, så skönt! Sovit ännu sämre än vanligt eftersom jag legat och vägt för och nackdelar med olika kliniker jag ska till, haha Ale-kliniken kom jag iallafall fram till. Men det behövs ju inte nu!
 
När jag kom till hagen så hade jag med mig alla saker att göra rent med och så, för jag tänkte att ser det för jäkligt ut så gör det ju inget om man gör det flera gånger. Väl vid hagen kommer jag alldeles lägligt till att en liten tjej som var ute och cyklade med sin pappa står vi hagen och ska klappa Dino. Med hjärtat lite i halsgropen att han ska äta upp hennes lilla hand så går jag fram och lugnt säger att jag ska sätta på honom ett grimskaft så jag kan hålla så får hon gärna klappa lite. När Dino märkte att jag tappade fokus sprang han oroligt iväg men kom snällt tillbaka när jag ställde mig vid öppningen, dessutom med mat! Den lilla flickan fick mata och klappa och Dino var riktigt snäll!Blev alldeles varm av att se dendär lilla handen på Dinos mule. Pappan tackade glatt efter en stund och jag gick in och gav min häst världens kram. Han är lite knas ibland, men han är allt annat än en farlig hingst. Nog ska man passa sig, men han har verkligen massvis med mysiga stunder!
Jag kikade igenom benen medans Dino åt, bara det?! Han tyckte dessutom det var skönt att jag gick igenom honom då han säkert haft ett ton med broms på sig idag. Såret var jättefint, så sprutade rent det med bara vatten och en spruta. Det var tort och vattnet som kom ut var i samma färg som det ska, så började känna igenom benet vid senan, svullnaden var nästan borta. Snacka om lättnad! Han är en väldigt tuff häst Dino, när han var ett år sparkade en häst honom så illa så dom i efterhand tror att han fått en spricka eller brutit gaffelbandet. Stackars Dino var halt en dag?! och eftersom stallägaren sa att han inte var halt och jag jobbade skjortan av mig så märkte jag ju aldrig hur illa det var. Men han haltade inte alls bara någon dag efter. Dessutom fick jag inte komma in och röntga honom när jag åkte med honom då han hade hudutslag på hela kroppen som dom testade för ringorm (det var vanliga värmeutslag eftersom dom alltid gick med samma täcken i detta stall...) och dom ville inte sanera hela kliniken efter honom då dom inte tyckte att han var varken halt eller påverkad av sparken. Men hönsmamma som man är så röntgade jag några månader senare och mycket riktigt hade det varit något där, men vetirinären sa att hans ben läkt det toppen själv. Plus att han kompenserat det med lite extra ben så hon trodde inte jag behövde oroa mig för att han någonsin kommer bryta där igen..
 
Jaja, detta spelade sig om och om i mitt huvud nu, men om svullnaden redan gått ner så är jag väldigt mycket lugnare. Han tyckte tillochmed det var skönt när jag masserade in linimenten, så särskilt öm är han ju inte. Han kanske kompenserar detta ben lika mycket nu så slipper jag någonsin bry mig om gaffelbanden sen iallafall ;) Ne men det är tydligen helt ofarligt och mindre farligt än ett vanligt överben, vilket det tydligen är nästan.. men ja det var inte riktigt det heller sa veterinären. Jag var nöjd över att det läkt föör bra..
 
Oj vilket långt inlägg, ska bara tala om att min rehab går så mycket bättre redan! Det kommer ta ett par månader att bygga upp mitt ben igen, men nu ska jag verkligen ge benet alla dom bästa förutsättningarna! Vilade igår, men idag längtade jag tillbaka och då känner jag igen mig själv igen, kanske därför jag är extra glad?!
Dino hälsar!


Kännetecken
Alla djur har väl vissa kännetecken, vissa riktigt bra och andra kanske inte lika bra. En sak jag tycker är lite lustigt är mitt bästa kännetecken på Dino. (förutom att jag tror jag vet exakt hur alla hans tecken ser ut och alla småskavanker han har, ärr på ena läppen - krigsskador ;)) är hans fina bläs. Dino hade nämligen redan som liten en väldigt fin och jämn bläs. Det har nu smygit sig in en liten rackarns fläck mitt i alltihop... Denna fläcken finns ju alltså inte ens på Dinos pass eller någonting. Den har växt fram sakta men säkert! :)
Dino några veckor gammal
Den syns knappt, men jag vet minsann att den finns där ;) ni med nu.. haha
 
Har ni några bra kännetecken på era hästar? (ifall att man skulle glömma bort hur dom ser ut eller så ;))


Onsdag
Idag ska jag rycka upp mig lite och åka och pyssla om min fina häst. Ska fixa såret och så, medans det får torka så ska jag rykta och grejja lite. Kanske blir en promenad också om han känns bättre i benet. Kan jag passa på att linda en sväng och dessutom får jag en anledning till att göra rent såret en gång till... Vi får se vad han känner för..
 
ska ha en lång mysig dag i stallet iallafall. Vovven, Dino och jag :) 
 
 
Fel hund, men kolla minen ;)


Lite ledsen...
... min stackars häst har förmodligen gått ner i en håla och fastnat. Därav tappskon och såret. Fint sår men ett väldigt svårskött sådant. Gäller att vara noggrann. Men om det är något jag aldrig skulle slarva med så är det sår... Blev dock lite ledsen när jag insåg att han svullnat under knäleden runt senan. Ingen hälta eller ömhet så det är säkert ingen fara men jag blir så onödigt orolig. Linimentade och sprutade och klippte rent såret sen fick han gå ut. Är han inte bättre imorgon så får han gå in.. Får även ev ringa veterinären och rådfråga då. Dom kommer dumförklara mig, men jag vill verkligen inte att det ska hända mitt hjärta något..


Så typiskt.
Jag var uppe igår kväll (läs natt) och kikade till min buse... Han var pigg och glad men givetvis hade han lyckats trampa av sig en sko, och på det fått världens balltramp. Eftersom det var så sent kunde jag ju inte gärna leda hem och fixa till det, så idag är det jag som åker dit och grejar med min klantiga lilla häst. Ska fixa något så jag kan komma åt och klippa bort biten som han trampat upp. Jag är så löjlig med såntdär, kan vara för att min mamma är operationssjuksköterska och en extremt nogrann sådan så jag har fått lära mig vad som kan vara farligt och inte. När det kommer till sår är jag pedantisk! (om man kan kalla det, de?) är det något jag känner att jag inte grejar själv så åker jag till veterinären med en gång. Ja, jag åker... Tycker det är så onödigt att ta ut veterinär då dom nästan aldrig kan göra hela undersökningar. På en klinik kan man ju alltid göra det. Vaccinera och sådant skulle jag kunna göra, och ja... Dino har faktiskt blivit sydd i läppen en gång när han var några månader, detta i stallet.. Ska visa er någon gång hur bra det blev....Men okej, det var inte helt lätt ställe att sy på heller. Men som sagt, sår och skador eller vad det kan vara, då åker min häst iväg så fort jag är minsta tveksam. Skulle aldrig kunna ha på mitt samvete att jag åkt försent eller inte gjort tillräckligt eller vad det nu kan vara..
 
Jaja, nu är detta såret ett typsikt sådant som jag är väldigt säker på att jag klarar själv. Men givetvis kommer jag ringa mamma och rådfråga, förklara och komma på smarta lösningar för att slippa skit i det och liknande. Tråkigt om han ska behöva gå in pga en sådan sak. Jag är väldigt glad att jag har mamma att ringa till, ibland litar jag mer på henne än vissa veterinärer. Till en annan sak, jag skulle aldrig vilja operera mig på Borås lasarett eller södra älvsborgs sjukhus som det så fint heter nu. Pga alla misstag dom gjort med mig tidigare (hört dock att dom är grymma när det kommer till hjärtproblem, tack och lov så har jag inte haft så mycket sådant än..) men.. skulle mamma få vara med på min operation då skulle jag vara helt lugn, varje dag! Inte just för att hon är min mamma, utan för att jag vet att hon aldrig skulle tillåta att något blir fel. Hon är dessutom extremt duktig på allt hon bestämmer sig för att göra, så även väldigt påläst.
 
Jaja, annars idag ska jag hinna med både att ta hem transporten för kommande rengöring och kika in i det nya stallet tillsammans med pappa för lite rådgivning. Vi kommer behöva greja lite innan Dino kan flytta in. Ska bli kul att se hur det ser ut nu när dom kanske börjat komma iordning lite..
Gör dig redo för en tvätt pärlan min!
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >