Den unga hästen
Jag har fått massa bra tips om vad jag ska blogga om de senaste dagarna.. Så ni kan väl fortsätta fråga, eller tala om helt enkelt vad ni vill läsa om. Jag blir verkligen jätteglad! Man behöver tänka till lite själv ibland ;)
 
Postat av: Ida

Hej Jenny! Tack för en hästig, informativ och ibland lite djupare blogg! Du skriver inspirerande och intressant och delar med dig av dig själv. Jag skulle dock önska mer detaljer kring vardagshanteringen av den unga hästen, alltså det du gör med den när den är åring och framåt. Det kan ibland tyckas att man inte "gör" så mycket med dem när de är små, men någonstans kommer ju denna trygghet och tillit ifrån. T.ex grimma, att ledas, olika kommandon som du använder dig av både från marken och från ryggen, täckesinvänjning etc. Så, hur har DU gjort? Och, till de som väljer att döma: Sköt er själva! 

Här har vi en sådan kommentar, givetvis ska jag skriva massvis med inlägg om hur jag gjort med Dino under hans tid från 6 månader tills där han är idag. Precis som Ida skriver så finns det tonvis med saker man kan göra med hästarna innan själva inridningen. Jag har full förståelse för att alla hästmänniskor inte har tid med sådanna här saker, men jag skriver ändå om hur jag tycker att man borde göra och för mig har jag haft igen allt detta hundra gånger vid själva inridningen.

Tänkte nu sätta mig och skriva ett par inlägg som ska komma upp här framöver. Ni får gärna skriva om det är något speciellt ni funderar över eller så!

Jag vet nu att det också kommer sitta folk som suckar djupt och tänker att hästarna ska få vara unga, dom ska inte utsättas för massa grejer, dom ska gå på lösdrift med jämngamla o.s.v. Men nu är det så att inget av dessa alternativ har min unghäst kunnat göra, och tro det eller ej, men han blev faktiskt en riktig häst ändå!

 
Sandra

http://motosidressyr.blogg.se

Tack snälla du!
Jag skulle uppskatta inlägg om unghästar och allt man kan tänkas göra med dem. Precis som det står i inlägget. Det är kul med ungisar men mycket jobb och saker att tänka på.... :)


Daniela

http://powerpony.blogg.se

Vilken härlig Bild! Är det du som har fotat?


SV om ca en vecka, inte satt priser än men ca 1000-1200 kr:) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >