Fina Sulan.
Denna kommentaren fick jag när jag la upp bilder på Sulan för några dagar sen:
 
Postat av: Lisa

Ja, bilder är alltid roligt! Berätta gärna hur du gjorde för att få henne att sluta bråka i galoppen också. :)

 

 

Sulan hade jag lite från och till faktiskt hos mig. En bestämd dam detta! Hennes ägare hade problem med lite allt möjligt men mest var det galoppen som spökade. Plus att dom som hon var köpt ifrån sa att hon skulle kunna gå upp tillochmed MSV vilket då dessa nya ägare inte alls tyckte. (ganska svårt att tro det med i början..)

Med tanke på hur mycket denna hästen skulle övertalas innan hon skulle göra något så var hon väldigt stel i kroppen. Jag började med att få ner henne i en lång och låg form med ganska mycket tempoväxlingar för att stärka henne och få igenom henne. Till hjälp hade jag gramantygeln som ni ser, den hängde mest men den var väldigt bra att ha ibland, för att hon just behövde bryta sitt mönster.

Efter några dagar insåg både jag och Anna som hjälpte mig massa att hon faktiskt kunde en hel del! Galoppen var dock fortfarande ett stort problem då hon gärna bytte över i korsgalopp så fort det blev jobbigt. Jag jobbade väldigt mycket med den att stärka henne och tvinga in detdär inre bakbenet under henne med hjälp av lite öppnor och liknande.

Största problemet var ju att dom gamla ägarna förmodligen precis lärt henne och byta. Så göra byten var helt förbjudet! Det är ett stort problem när folk ska träna in byten på sina hästar, oftast har dom inte tillräckligt bra galoppkvalité så dom kan ändå inte göra ett rent byte och då är det bättre att vänta. Har du väl börjat lära in fel så är det fruktansvärt svårt att sedan lära in rätt. Sulan tog ju sedan till dom här för att ha ett sätt att istället komma undan när det blev jobbigt, dock som sagt inga rena byten..

Hennes ägare tog sen hjälp av mig en del och både hon och jag var förundrade tror jag över den här lilla hästen, för jösses vad hon kunde om hon ville och orkade. Super trevlig att rida då! Gäller att man ger dom lite tid hästarna, för många gånger är hästarna i klara i huvudet men kroppen kanske är det, eller tvärtom, för dom lite svårare grejerna. Då är det bättre att vänta enligt mig med att utveckla dom och lära in nya saker, tills det befintliga sitter. Vilket alltså hennes nya ägare gjorde, men då hade ju hon redan kommit på hur man skulle göra för att fuska lite ;)

 

 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >