Alla sömnlösa nätter
Jag är inne i en såndär period igen... riktigt dålig period, med så mycket värk att jag har svårt att sova överhuvudtaget. Dessa perioder kan sträcka sig över veckor och ibland månader. Jag börjar sakta men säkert dra ner på saker att göra i mitt liv (oftast omedvetet) tillochmed att träffa mina fantastiska vänner och familjen kan kännas som en ansträngning. Jag hatar när jag kommer på mig själv att känna så. Det finns dock en sak jag totalt förbjuder mig själv att göra.. Det är att dra ner på tiden i stallet, utan Dino och alla hästar hade jag grävt ner mig för länge sen. Delvis kan man nog säga, trots att det är pga ridningen jag har dethär, så räddade hästarna mig. Dino framförallt. Han är en sådan vän till mig som man bara drömmer om att få.. Visst han svarar inte när jag pratar med honom, ger mig inga goda råd, dra inga roliga skämt, kramar mig inte när jag är ledsen eller extra glad.. Men han får mig alltid att le, inifrån och ut. Jag kan inte beskriva känslan ens när jag ser på honom att han tillochmed lärt sig att känna igen min bil.. Eller när jag ropar hans namn så kommer han i full galopp och gnäggar åt mig. Det finns ingen renare vänskap/kärlek än den som kommer från ett djur. Tycker dom om, så gör dom det för precis den du är.
När jag får den känslan, att hästen jag sitter på eller hanterar eller vad det nu är då vet jag att jag lyckats, det gör mig lycklig!
Jag vet att jag får mer ont ibland av att hålla på i stallet, men jag kan inte fortsätta att begränsa mitt liv pga lite smärta. Jag måste försöka lära mig att ta kontrollen över smärtan och utöka mitt liv igen. Inte till precis samma som jag var innan skadan men domdär vanliga sakerna som alla tar förgivet, sova och umgås är två grejer. Tror dock detdär med att umgås kommer mer när jag får sova mer.. Sömnen är nog det absolut värsta faktiskt...
Men allting går, och dessa nätter som jag ligger vaken eller missar sömnen helt, då hinner jag hinner tänka på hur livet efter smärtrehab ska bli och hur jag ska tillbaka till det som var jag, innan olyckan. Tills dess, vägrar jag ge med mig mer än jag gjort. Längre ner än såhär kommer ingen någonsin kunna få mig. Jag är starkare än så! :)SemonieOfSweden - Haninges Stolthet!

http://semonieofsweden.blogg.se/

Är också inne i den perioden, sover inte alls mycket längre.. Hur många timmar sover du per natt?


Usch ja, värk vet jag allt om typ...har du pratat med en arbetsterapeut eller något som kan ge dig tips osv på hur du ska minska belastningar (genom hjälpmedel/enkla knep osv?)? Om inte kanske det kunde vara något?
Har haft sömnproblem i flera år. Har du provat Melatonintabletter? Eller kanske Atarax (jag sover som en klubbad säl av dem). :)


Sofie Brorsson

http://countmeamongyoursaints.blogg.se/

Tycker egentligen inte heller om att ta mediciner (tar inte ens min allergimedicin längre...)

Men melatonintabletterna jag tar är ett naturläkemedel, jag tycker i alla fall att det känns lite bättre att stoppa i sig saker som kommer från naturen än ett kemilabb :) Det bästa med dem är att man inte blir som en klubbad säl, det liksom bara smyger sig på, precis som när man somnar i soffan framför en film typ :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >