Utevistelse
Jag har en fråga jag fått nu ett par gånger som jag börjat haka upp mig lite på, kan inte låta bli!
 
Många frågar nämligen hur mycket Dino får vara ute i hage när han är i Danmark hos Helgestrand och Emma då. Jag tycker om jag ska vara helt ärlig att det är en ganska onödig fråga, iallafall på det sätt som den varit formullerad till mig. Hade den varit formullerad såsett att det är någon som är uppriktigt nyfiken eller så, hade det varit helt annorlunda.
 
Såhär är det, när jag började leta efter ett ställe att ha Dino på så var inte min tanke att han skulle få vara i hage varje dag. När man skickar iväg en häst till ett försäljningstall/utbildningsstall eller vad man nu vill kalla det så kan man inte räkna med tio timmars hagvistelse om dagen, eller 1-2 timmars motion per dag. Däremot tror jag att han får fullt tillräckligt med motion då jag vet hur Dino blir om han inte får röra på sig! Jag tror inte Emma skulle tycka om att sitta på honom då, så om det är fler träningspass, skrittmaskinen eller hagen som gäller det är upp till henne eller groomarna.
 
Ska du skicka iväg din häst så måste du våga släppa lite på detdär, när jag tog in hästar eller har jobbat i försäljningstall så fick dessa hästar vara glada att dom fick komma ut i hagen ens en dag i veckan. När dom var hos mig var dom dock ute, om inte hela dagen så iallafall halva. Men man måste ju förstå själv att finns det mellan 100-200 hästar i ett stall så skulle det behöva extra personal som bara släpper ut och in hästar hela dagarna! För att inte tala om alla täckesbyten, puuuh!
 
Jag har om jag ska vara helt ärlig ingen aning om hur mycket Dino motioneras just nu, och för att sticka lite extra i allas ögon så bryr jag mig inte. Jag har ju lämnat över förtroendet till Emma när jag sa att Dino skulle få bo hos henne?! Då måste jag låta henne sköta det på det sättet som gäller henne/dom/det stallet!
Finns inget värre än hästägare som kommer med ett långt A4 över regler som finns kring hästen man ska hjälpa till med, det hinns inte med. Det är kanske svårt att förstå om man inte jobbat i stall, men det går i ett, från morgon till kväll! Givetvis alla dagar i veckan!
 
Det jag vill säga är att har du gett förtroendet till någon att rida din häst, så behöver du också släppa taget lite och låta dom göra på sitt vis. Givetvis kan man komma med tips, vad som funkat bra och så, absolut! Men i slutändan så är det en viss rutin den som jobbar med det har, som dom behöver följa för att det ska gå smidigt. Dessutom lämnar du ju sällan iväg din häst i flera år, 3 månader som Dino är iväg är ändå hyffsat länge för att egentligen "inte ha en orsak" så som försäljning eller träning inför championat eller liknande, så jag är ganska övertygad om att dom överlever ett tag med nya rutiner för att sen få komma hem igen och vara i hagen precis så mycket du som matte bestämmer! :)
 
Såhär ser hela Dinos dagar ut när han är hemma, och kommer förmodligen göra igen när han kommer hem ;)
 
 
 
 det är bra att du tjata det är det ändå som funkar. men kan du inte testa och gå till någon annan komun och söka upp en läkare där och se om den vill skriva en remiss till dig ner till lund kanske eller något annat bra ställe? :)


Viktoria

http://dressagepassion.blogg.se

Hoppas verkligen att du får den hjälp du behöver och kommer må bra :)
Dino är ju så charmig!! Den hästen. Mumma :) försökte med. Myrra med en sånhär boll, Totalt LIVRÄDD! ;D DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >