Dinos resa till Danmark!
Jag tänkte börja att berätta om Dinos resa.. Det är ju snart dags!
 
Det började ju med att jag insåg att jag förmodligen, äntligen skulle få åka ner till Lund och gå smärtrehab (35 mil enkel väg från där jag bor..) detta är en intensiv rehab. Vilket betyder att jag kommer vara borta en del. Vissa veckor blir det 5 dagar och andra kanske 1-3 dagar.
 
Alla som har häst vet att det första vi hästmänniskor börjar fundera över är vad vi ska göra av våran häst under denna tid, och jag hade planer ska ni veta! Allt från att åka med honom till Sandra och Andreas under tiden och rida på eftermiddagarna när jag är färdig på sjukhuset till att låta han vila helt i 3 månader.
Det första alternativet insåg jag ganska snart var ganska korkat, eller ja okej... väldigt! Ska jag göra dethär så ska jag göra det till 110%, för både min och Dinos skull!
Det andra alternativet var ganska bra, men Jenny allvarligt.. Dino är pigg och busig efter en dags vila, hur blir han då efter 100 dagar?
 
Nae, jag insåg att jag måste hitta någon som kan rida honom, någon jag litar på för annars kommer jag gå runt och oroa mig över honom under hela denna väldigt krävande process!
 
Så var jag inne på Emmas blogg (vilket jag är i stort sett varje dag) och läste att hon faktiskt hade en plats ganska så lägligt tills då jag förväntades att åka ner till Lund. Så jag chansade och hon hörde av sig och sen har det helt enkelt blivit så..
 
Emma var jag nere och jobbade hos den korta tiden när jag var i Tyskland, hon jobbade som beridare i det stallet där jag var och jag hjälpte mestadels hene faktiskt. Fick ett oerhört förtroende för henne väldigt omgående och dessutom var hon redan då väldigt duktig! När jag åkte hem så fortsatte jag givetvis att följa hennes blogg och såg att hon fått jobb hos fantastiska Andreas Helgstrand i Danmark och det enda jag tänkte var att om det var någon som förtjänade detta så var det baske mig hon!
Så nu jobbar hon alltså för Andreas och Thomas och ja vad ska man säga? Hon fick väl en extra skjuts uppåt när denna videon lades ut på youtube på denna fantastiska häst. Jag minns att det första jag tänkte var att " Fy fasen vad duktig hon är" hellre än som alla andra tänker "wow vilken 3åring!" det var det andra jag tänkte. Men tro mig, hur bra han än är så hade inte alla kunnat visa upp honom på detta sätt!
 
 
 
Detta är inte heller den enda fina unghäst hon har om man säger så.. Ja ni förstår ju varför jag älskar att gå in och läsa på hennes blogg kanske?!
 
Jaja vilket fall så kan det ju tyckas märkligt att åka iväg ända till Danmark med en häst när det finns massvis med duktiga människor här i Sverige. Men alltså, Emma hade nog varit ett av mina första val trots om jag hade fått välja vilken ryttare som helst (möjligtvis Edward Gal också.. ;)) för att jag också vet hur hon är som person. jag gillar hennes unghästridning med. För hon är jäkligt duktig med unghästar! Vilket inte alltid är så lätt som många verkar tro...
Jag känner att han kommer få det bra, det är ju inte världens ände direkt heller så jag kan faktiskt hälsa på även om jag ska försöka hålla mig borta haha...
 
Mina förväntningar då?
Alltså, jag skrev till Emma och sa att Dino har liksom ina måsten. jag hade velat visa honom på bruksprovet men jag tvivlar på att han någonsin skulle släppas igenom så det gör mig ingenting att han inte visas. Skulle det mot all förmodan komma någon riktigt duktig och erfaren människa (igen) och säga att han absolut ska visas då kanske vi försöker. Givetvis är min plan och förhoppning att Emma vill och kan visa då men inget jag direkt sagt till henne än så ni förstår hur mycket jag inte tror på det! ;)
 
Jag vill att Dinos ska hållas igång på ett bra sätt, fortsätta sin utveckling i lagom takt. Få massa nya idéer som han sedan får komma hem och smälta lite i takt med att matte sätter igång sin egen ridning igen. En check i utbildningen och extra hjälp på vägen av en riktigt grym ryttare helt enkelt! :)
 
Eller som en del redan sett att vi pratat om, massa nya, coola moves! 
 
 Carolina - tinkas.blogg.se

http://tinkas.blogg.se

Detta låter som ett toppenställe ju! Hur gör man (för mig som inte vet) när man ska ta hästen över havet tror ja läste att ni valde färjan, hur funkar det? De låter hu rätt mkt där nere samt avgaser (tyvärr). Får ni gå ner finns de vet? Pleggar ni??
Ja frågorna är många haha!

Jag fick plats på Brämhults rs för två år sedan och de ligger nära där vi bor eller ja hyfsat (Norrmalm). Som det ser ut bu saknar ja ridhus enormt mkt men eftersom ja ska till Thailand över jul så har ja inte tänkt så mkt mer på det. Kommer ite heller bo kvar här hela livet då vi troligtvis vara bor här tills dess att jag är klar med utbildningen och eller sambon får en tjänst i Gbg. Då flyttar vi närmare vårat "hemm" .

Ja jag är inte heller speciellt förtjust k Borås sjukvård. Den är skamlig rentutsakt! Jag fick diagnosen (utomlands) för ca 2 år sedan hjärntumör. Vände mig då direkt till Sahlgrenska för det var där ja ville op. Min läkare va fantastisk och hela teamet underbart men eftersom ja va skriven här så togs kontakten över av Borås. Och gudars va ALLT strula! Min specialist han som op mig sa att min sjukskrivning skulle vara minst 1 månad till 3. Boråsläkaren ville ge mig 2 v och skicka mig till mitt jobb ned ett öppet sår i huvudet ( jobbade då på en petrokemisk stor industri) provsvaren på tumören tar 1v till 10 dagar. Dem slarvade bort det och jag fick svar 1 mån senare och ett samtal
Om dagen.... Tröttsamt! Nej jag vänder mig aldrig till de sjukhuset igen!


viktoria

http://dressagepassion.blogg.se

Åh vad spännande! Hade inte missat denna chansen om jag själv fått välja!
önskar all lycka till dig så att detta blir bra :D
Detta blir bra!


Emelie

http://lindblad.blogg.se

jaha :D ah, kul! Jag följer dig med då :)


SV de har varit slut i lager hos Premiera ett tag nu, vi får in nya i slutet av november:/ lite segt men men. Bruna har vi dock fåtal hemma.


magda

http://erilia.blogg.se

Helt helt helt otrolig är hon! Jag kommer från en inte ridande familj och har ridit ganska länge.. alltid får jag höra att hästen gör jobbet och då har jag blivit förbannad. För nej en sådan häst skulle kunna se vanlig ut under tex mig men inte under denna tjej! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >