Riktig utvärdering av träningen
När jag vet att jag ska upp på morgonen så sover jag i stort sett ingeting eller ingenting alls. Så natten som var, var ganska körd. Vilket ledde till att jag var helt slut när jag kom hem och nu har jag lyckats sova ca 40 minuster så nu är min kropp pigg igen... Bra jobbat!
 
Men nu har jag tid att skriva ner hur vi tränade och vad som kändes fel o.s.v.
Eftersom detta trots allt är som vår träningsdagbok så känns det viktigt att få fundera litegrann över passen.
 
 
Dino var ju som sagt inte riktigt... alltså jag vet inte hur man ska sätta fingret på det men han var lite loj och tog inte för sig riktigt. Förmodligen pga två dagars ridning och endast några gångers ridning efter nästan tre veckors vila!
Han tog ut sig igår helt enkelt! Men han försökte trots allt och det var ändå ett helt okej pass eller så. Peter var ju nöjd, och jag med men ja..
 
Vi tränade en del på att lugna takten i traven på honom, en "träningstrav". Med tanke på att uppvisningstraven är lättare att få till när han känns bra i "träningstraven". Likadant med formen, en lägre form - vilket gick bra idag.
Vi fick även trava lite bommar, vilket alltid är en kul grej när dressyrtränare lägger in tycker jag. Det borde alla göra, så härdanefter ska jag träna mer bommar med mina elever!
Vi gjorde lite, flytta-för-skänkeln-tänket. Det är ju fortfarande inga skänkelvikningar. Men här fick jag lite nya bra tips att tänka på. Han gjorde även detta som han skulle, men ja, ni vet..
Galoppen fick jag stå en del i lätt sist och få igång han lite för här var han riktigt långsam. Det blir stor och långsamt, inte fyrtaktigt men inte genom hela kroppen liksom. Han orkar inte galoppera om han inte får gå fram ganska mycket och komma igång med maskineriet.
När han började tänka mer själv där så kändes galoppen också helt okej. 
Det blev ett kortare pass än 40 min, men varken jag eller Peter tycker man ska traggla när dom gör det dom ska man inte känns helt med. Jag vill inte köra slut på honom redan så han fick ett kort men bra träningspass idag helt enkelt. Förövrigt skötte han sig faktiskt ganska bra när det kom till det hysteriska gnäggandet. Det var några gånger han höll sig i skinnet när jag red, när Anna däremot skrittade av honom så tog han tillfället i akt. Men som sagt, inget sådantdär hysterisktL! När han är sådan, så är ju jag nöjd haha....
 
 
Förövrigt är det så galet roligt att träna, jag bara tjatar om det men det är så motiverande. Hade helst tränat varje dag!
Håller på att försöka ladda upp en film, den är så lång bara.. Tyvärr hör man knappt vad Peter säger då han har headset. Däremot hör man mig emellanåt, "Braaaa" eller "lägg av" haha. Jaja vi löser det med lite musik istället.. Kommer upp imorgon!Nina

http://traumerin.blogg.se

Det är alltid roligt att träna när det går bra, och det gör det ju också roligare. :) När min hund är jättemotiverad att träna blir det ju så mycket roligare. Och det är roligt med medryttarhästen på ridbanan när han kan ha ett lugnt men framåt tempo och gör det man ber om eller i alla fall försöker.


Nina

http://traumerin.blogg.se

Sv. Just nu är det mest vardagslydnad, men jag försöker göra lite rallylydnad när jag tränar, speciellt hos mina föräldrar när jag kan vara ute på tomten, och han tycker det är jätteroligt. Hade tänkt agility också som han tycker är roligt, men han tyvär har han lite pålagringar på en armbåge så jag vet inte om det går. Men ska försöka gå rallylydnadskurser. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >