Frågor och svar.
Postat av: Martina

Hej Jenny, hade en fråga. Jag har en connemara tjej, hon trampar jättefint under sig, har byggt mycket muskler i bak och är vad jag skulle vilja kalla henne ganska fit. Jag har googlat runt lite men blir inte klok, det sägs att när hästen trampar under sig så kommer böjningen i nacken automatiskt. Men det verkar inte riktigt ske för min tjej, jag vet att man kanske inte ska fokusera för mycket på det? Men jag undrar bara hur får man hästen ifrån början att jobba och böja så fint med nacken? Minns något ifrån ridskoletiden att dom pratade om att krama tyglarna och hjälpa till med skänklarna? Men man ska absolut inte "såga" ner dom? 
Otroligt tacksam för svar!:)

Postat av: Martina

Förresten så uppskattar jag din blogg otroligt mycket, är inne flera gånger om dagen, så tack för en toppenblogg!:)

Hej Martina!

Tusen tack, dina ord värmer verkligen ska du veta! Kul att det man gör uppskattas såklart! :)

Ditt fall är ett typsikt sådant jag gärna hade velat kika på för att uttala mig och känna mig säker. Men blir hon stum i handen för dig? Eller kanske rentav lite stark? Isåfall har jag några bra övningar, men berätta gärna hur du upplever henne lite mer ingående :)

Annars tänker jag mig att du är på rätt väg, att hästen trampar under sig är givetvis viktigt och då brukar formen komma av sig själv. men det finns inget som heter ska i denna världen, att det ska vara så, utan alla har olika förutsättningar helt enkelt. Det som funkar på den ena fungerar inte på den andra..

Men tänk på att du har henne mellan dina hjälper, hon ska lyssna fram, tillbaka och åt sidorna. Det är du som bestämmer exakt vad hon ska göra och när. Det är viktigt att framåtbjudningen finns där för att kunna jobba dom i en korrekt form. Men är hon lite stum så handlar det ju om lösgjordhet mer.. ja som sagt, utveckla gärna lite till så ska jag försöka svara så gott jag kan :)

En stum och stark Dino.. ;)Martina

Hej Jenny, tack för svar!:) Ja hon blir stark och skjuter gärna fram munnen/mulen lixsom. Hon tar inte upp hela huvudet så att jag hade behövt använda en martingal eller så, utan det är mer att hon drar ut/upp munnen och blir stark på det sättet. Så ja hon blir stum i handen och rätt stark, hade gärna uppskattat några tips på övningar! :)


JennyM

http://jmdressyr.se

Då blir det lite lättare för mig också, men ska skriva ihop något bra till dig :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >