JMDressyr - august 2013

Här kan man va..
Är fortfarande i stallet och har precis ridit Goodie en sväng, så härligt.
 


Nyheter från Schockemöhle
Såg att Svensk ridsport hade fått in nyheterna från Schockemöhle sports och reagerade på att det faktiskt var ganska roliga färger, trots att det är höst/vinter kollektion - kul!
Det finns dåligt med bilder att få tag på men hittade några..
 
Färgkombinationerna man såg mest av var vitt eller grått med grönt, rosa eller vinrött till..
Vad tycker ni?
 
 


Shopping..
Bästa Rebecka och jag fick till en ganska spontan tripp till Kungsbacka igår, jag behövde nämligen åka och hämta mamma och pappas bil i Varberg om det är så att jag ska tävla i helgen så måste jag ha en bil jag får dra med... Så det blev en mysig dagsutflykt. Alltid väldigt omtyckt!
Det blev först Svensk ridsport som hade utförsäljning passande nog, och sedan över till Börjes på andra sidan vägen ungefär.Tänkte visa lite halvbra bilder på det jag shoppade..
BR silverboots (har dom i Guld också och dom är himla fina tycker jag)
Äntligen! En martingal, nu kan ni hoppa Sofia ;) Brun dessutom!
Schockemöhle champion brunt, ja för schabrak behöver ju jag......
Gula HVpolo lindor, som jag har letat!
Kingsland tävlingsschabrak
 
Allting var riktiga kap förutom bootsen som jag köpte till vanligt pris. KL schabraket betalade jag 295:-, det stod Jenny på det! ;)
 
 
 


Lördag..
Jag hoppas verkligen att idag är en sådandär dagen innan tävlingsdag.. Det är mysigt och jag brukar spendera alldeles för många timmar i stallet då..
Tanken är att Goodie får ta det lugnt veckan ut, men eventuellt blir det en skritttur med honom och hundarna. Då blir han nog glad. Dino ska kännas igenom och får väl förhoppningsvis sin dom efter det. Jag vill verkligen åka nu, men jag känner att vi förmodligen inte kunna förbättra poängen eftersom han behöver vara hemma och träna mer. Men jag får väl se det som en bra träning iallafall. Det är kul att han också¨kan börja komma ut på tävlingsbanan nu..
 
Dino ska ha cred efter gårdagens pass dock, han är en extremt påhittig häst.. Han har nämligen märkt att stegra, ja det är ju ingen idé längre (peppar peppar) och backandet börjar han bli riktigt sur över då jag numera börjat med att backa honom tills han vägrar och sedan några meter till.. Då flygen han plötsligt fram istället, men vad gjorde skrället när han insåg att inget av detta fungerade? Jo, men vi lägger oss ner.. Haha men alltså seriöst? Detta enbart för att jag blev sur när han skulle sura på hundarna som satt i kanten av paddocken och kikade? Han känns som en extremt känslig och trotsig tonåring just nu.. Men jag måste erkänna att jag skrattade ganska gott åt honom ;) Dock var det värt mitt rytande från ryggen för efter det så skärpte han verkligen till sig. Får jag lov att rida herrn på detta vis på söndag så kanske vi kan förbättra oss någon procent, men jag är ytterst tveksam till att han kommer gå med på det..
 
Förövrigt red vi mycket övergångar i trav och galopp, länga lite på långsidorna och tillbaka innan hörnen, varje gång när vi kom ut på långsidan så ökade han själv sedan med öronen spetsade och man kände att hade jag släppt tyglarna hade bocksprången förmodligen kommit som ett brev på posten, haha. Men det är roligt när man känner att hästarna är lyckliga över att få arbeta!
 


Hästskötare sökes..
Jag behöver lite hjälp på söndag om jag nu ska dit, någon som känner sig manad? Ska trots allt rida ihop med Marina Mattson på någon häst som Hannell äger så lite finridning blir det allt ;) synd för mig dock..
 
 


Frågor och svar.
Kommer du att kunna jobba igen? Vad jobbade du med innan skadan? Kan du tänka dig att plugga vidare? 
 

Den eviga frågan, kommer jag kunna jobba igen? Den frågan ställer jag mig själv varje dag... Jag vet faktiskt inte, som det är nu så inser jag iallafall att ingen kommer vilja eller kunna anställa mig. Om jag inte kan få jobba hemifrån, helst på kvällar och nätter. Få jobb som fungerar med det tror jag.. Vi får se, jag har ingen större lust att bli förtidspensionerad direkt så..
Däremot har jag stora planer på att starta något eget!
 
Plugga då? Alltså jag vet inte, inte på högskolan men det är bara för att jag har verkligen ingen aning om vad jag skulle kunna tänka mig att jobba med isåfall.. Pluggar jag så blir det någon kurs eventuellt distans då :)
 
Jag hoppas verkligen jag ska kunna börja jobba snart, jag längtar att ha något som gör att man känner sig lite viktig och duktig...
 
Jag har jobbat som säljare innan, event och i butik (Media Markt och Kicks älskade båda jobben..). Efter skolan jobbade jag även på ett långtidsboende för autistiska.
 


Film från kvalet..
Här har ni lite klipp från när vi red, hela filmen är 25 min så fick klippa och klistra lite. Då blev jag tvungen att klippa bort ljudet dessutom, det lät ganska konstigt annars.
Som sagt, dethär är en ganska dålig ritt av oss, men nu vet vi vad vi ska göra till nästa gång :)
 


Fyndat
 


Ovisade bilder från tävlingen
Tur att man har en snäll häst ibland ;)
 


Fredag.
Idag har jag en del och göra, men vet inte riktigt än hur dagen kommer läggas upp så vi får se. Ska rida minst Dino iallafall. Goodie har tagit det lugnt denna veckan så kanske lika bra han gör det resten av veckan med.. Han förtjänar det med tanke på igångsättning och hur duktig han varit. Tyckte dessutom han ömmade lite efter skoningen igår, ingen fara han brukar göra det första dagen då han är lite känslig.
 
Håll tummarna att Dino har mer bra än dåliga stunder idag så kör vi på söndag ;)
 


Vad säger ni?
Vill ni ha lite filmklipp från första kvalet? Vi gjorde absolut ingen toppenritt, men kanske kan vara roligt att se ändå? :)
 


Typiskt!
Jag blev inte ett dugg klokare efter dagens ridpass på Dino.. Stundtals var han riktigt fin och ibland - mindre rolig. I slutet var han dock bara fin.. Nej, nu har jag nästan ännu svårare att bestämma mig om vi ska åka på söndag eller inte..
 


Bling-bootsen..
Fått en del frågor om dom häftiga blingbootsen som jag tänkte svara på så alla kan se..
 
BR bootsen finns hos Tophorse (i både svart och vitt) och ligger på 349:-
 
HKM bootsen som jag köpte, finns hos Sharpman, tyvärr har inte bootsen kommit upp på hemsidan än... Men kanske går att maila dom? Dom finns även dessa i både svarta och vita 219:-
 


Vad är en bra ryttare?
Hur blir man en bra ryttare? Enligt er? och vem är en duktig sådan i era ögon?
 
 
 


Tidig torsdag..
Ja idag är jag tidig i stallet, det hör inte till vanligheterna. Men idag kommer hovis och skor om dom små liven.. Ganska passande med tanke på Dinos fina tappsko igår..
Jag skulle rida, och han stod på gången, jag hade en hov kvar att kratsa och Dino ställer sig på sin egen hov och sko - får panik över att han sitter fast och helt plötsligt så satt skon med två sömm och en tåkappa rätt in i hoven, aj!
Jaja, mina snälla stallkompis hjälpte mig att få bort den iallafall. Men något ridpass blev det ju såklart inte.. Vilken fantastisk uppladdning vi fått inför Söndag. Jaja vi får se hur han verkar idag efter Henrik varit ute och gjort han fin om tassarna.
 
Goodie däremot fick sig ett sent pass, han har ju slappat nästa en vecka nu med uteritter eller vila så han vart helt tossig! Pigg och glad, och drog mig ur sadeln emellanåt! Aldrig varit med om att han blivit stark, men det gör faktiskt inget eftersom jag är glad att han faktiskt vill ta tag i bettet. Det blev ett ganska lätt pass, men vi tränade lite skolor i både trav och galopp fast i en lägre form. helst skulle han joggat igenom dom, men ja, Goodie hade en annan tanke med detta passet. Men det är en fantastisk känsla när man lättar litegrann och bara trycker ner rumpan lite extra och känner hur han bara växer framför en. Vilka ökningar han gjorde! Det skulle mer va som lite övergångar, men han vart så glad så jag lätt han hållas :)
 
Idag ska förhoppningsvis båda ridas iallafall, förmodligen idag jag bestämmer mig för hur jag ska göra i helgen med..
 
 
 


Hopplöst..
Okej, nu börjar jag komma in i denhär extremt onda cirkeln igen.. Har fortfarande inte sovit än och ska upp om 5 minuter.. Sedan i helgen kan jag räkna på mina fingrar hur många timmar jag sovit, och jag börjar bli så extremt trött på detta. Mitt knä är helt kasst igen, då har dom ändå tripplat min smärtstillande. Snacka om att känna sig väldigt hjälplös, och extremt trött såklart. fattar inte hur man kan va så trött och ändå inte somna?!
Jaja, dags att göra sig iordning och skriva lite mer inlägg så ni har att läsa ;)
 
 


Kul..
Jag älskar tappskor precis innan tävling...
 


Glada bilder..
Dessa bilder blir jag glad av att se, nöjd häst - nöjd matte!
 


Svar på fråga.
Postat av: Sofie

Vad har du för sadel till Goodie? Delar han med Dino? :) Hur resonerar du kring gramanen? Är det något du alltid rider med, eller har den bara råkat vara med de gånger du har fotograf med dig? Det är verkligen inget illa menat och jag hoppas verkligen inte du tar illa vid dig. Jag är bara nyfiken eftersom den synts ganska mycket sedan Dino kom tillbaka till Sverige igen :)

Jag tänkte ge denna fråga ett eget inlägg, hoppas det är okej Sofie :)

Dom delar sadel nu, min sadeln är från början utprovad till Goodie men ligger faktiskt bra på Dino också. Eftersom man kan byta järn med så underlättar det ju en del. Men vi får se, Dino kan eventuellt behöva byta längre fram kanske.. Men nu ligger den faktiskt bra på båda!

Jag tror faktiskt inte heller du menar något illa! :)

Jag har faktiskt inte alltid gramanen på honom, men anledningen att jag haft den mer efter Danmark är ju att han blev ganska hingstig efter den tiden. inte konstigt då han lekte matcho-man med sina hingstgrannar. Det var ju också då som dessa stegringar och dethär började komma, eller backandet också för den delen. Nu börjar det ju ge med sig så antingen rider jag utan eller så har jag den som en hjälp både för han och som en säkerhet för mig. Han är en ganska skarp häst, men jag gillar ju han just för att han har sitt temperament. Men som sagt, det han höll på med ett tag var mest farligt, och nu har jag den mer för säkerhetsskull. Så han inte inser att han kan börja dumma sig igen, eller iallafall inte så mycket.

Men jag försöker variera, med att rida utan också såklart. Däremot har jag börjat sätta fast den i sadeln nu så den hänger bara tills han eventuellt tjurar och då är den helt plötsligt där och då vet han att det inte är någon idé.

Ett tips till er som vill ha den men inte använda den hela tiden, sätt på en liten krok så kan man haka i den i sadeln. Dock får man ju se till att kanke fästa gramanen vid bommen, eller i stropparna på sidorna. Hänger dom mellan frambenen så blir dom gärna för långa och det kan ju bli riktigt farligt. Går också att slå en knut på dom så dom hänger mindre. Väldigt smidigt faktiskt :)

Hoppas du fick svar på din fråga Sofie, vet att jag skriver lite luddigt ibland då jag vill berätta precis allt och så blir det bara rörigt haha.

 

 Onsdag
Idag måste jag rida, oavsett hur kroppen känns. Får väl ta med mig några Redbull till stallet! ;) Nej men det ska nog gå bra, ser fram emot att sätta mig på mina fina hästar. Visst är det fantastiskt att känna så? (Tror inte jag är helt ensam om detta nämligen..)
 
Förövrigt så blir det eventuellt lite nya grejersom händer i helgen, om det blir som jag tänkt så kommer det bli såå roligt! Jag berättar såklart såfort allt är klart..
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >