Svar på fråga.
Postat av: Sofie

Vad har du för sadel till Goodie? Delar han med Dino? :) Hur resonerar du kring gramanen? Är det något du alltid rider med, eller har den bara råkat vara med de gånger du har fotograf med dig? Det är verkligen inget illa menat och jag hoppas verkligen inte du tar illa vid dig. Jag är bara nyfiken eftersom den synts ganska mycket sedan Dino kom tillbaka till Sverige igen :)

Jag tänkte ge denna fråga ett eget inlägg, hoppas det är okej Sofie :)

Dom delar sadel nu, min sadeln är från början utprovad till Goodie men ligger faktiskt bra på Dino också. Eftersom man kan byta järn med så underlättar det ju en del. Men vi får se, Dino kan eventuellt behöva byta längre fram kanske.. Men nu ligger den faktiskt bra på båda!

Jag tror faktiskt inte heller du menar något illa! :)

Jag har faktiskt inte alltid gramanen på honom, men anledningen att jag haft den mer efter Danmark är ju att han blev ganska hingstig efter den tiden. inte konstigt då han lekte matcho-man med sina hingstgrannar. Det var ju också då som dessa stegringar och dethär började komma, eller backandet också för den delen. Nu börjar det ju ge med sig så antingen rider jag utan eller så har jag den som en hjälp både för han och som en säkerhet för mig. Han är en ganska skarp häst, men jag gillar ju han just för att han har sitt temperament. Men som sagt, det han höll på med ett tag var mest farligt, och nu har jag den mer för säkerhetsskull. Så han inte inser att han kan börja dumma sig igen, eller iallafall inte så mycket.

Men jag försöker variera, med att rida utan också såklart. Däremot har jag börjat sätta fast den i sadeln nu så den hänger bara tills han eventuellt tjurar och då är den helt plötsligt där och då vet han att det inte är någon idé.

Ett tips till er som vill ha den men inte använda den hela tiden, sätt på en liten krok så kan man haka i den i sadeln. Dock får man ju se till att kanke fästa gramanen vid bommen, eller i stropparna på sidorna. Hänger dom mellan frambenen så blir dom gärna för långa och det kan ju bli riktigt farligt. Går också att slå en knut på dom så dom hänger mindre. Väldigt smidigt faktiskt :)

Hoppas du fick svar på din fråga Sofie, vet att jag skriver lite luddigt ibland då jag vill berätta precis allt och så blir det bara rörigt haha.

 

 
Amanda - Webrider

http://amanda.webrider.se

Bara för att gramanen är på behöver man ju inte använda den hela tiden :)


Angelica

Vilket bra svar! Jag kom in på bloggen häromdagen och undrade lite samma, varför graman på en så ung häst. Mest eftersom ridningen ser så fin ut ändå :) lycka till! Han ska nog lugna sig med tiden :D

Svar: Tack så mycket Angelica :) Ja det tror jag också!
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >