Vad är en bra ryttare?
Hur blir man en bra ryttare? Enligt er? och vem är en duktig sådan i era ögon?
 
 
 kaffehörnan

http://www.kaffehornan.se

Oj de var inte lätt fråga


Micaela Janatuinen

http://micaelajanatuinen.blogg.se/

En bra ryttare för mig är en som inte gör allting så komplicerat, som lyfter fram det bästa hos varje häst och är ödmjuk både mot hästen och mot sina medmänniskor. Jag tror mycket på känsla än tävlingsresultat. Man ska ha "ett bra öga för hästar" helt enkelt :)


Åsa Foglé

http://hasteriet.blogg.se

Genom hårt arbete, massa träning, tuff beslutsamhet, stor ödmjukhet, viljan att vilja utvecklas och kärleken till hästen. En av mina förebilder är helt klart Tinne Vilhelmson Silfvén som rider så mjukt och med så mycket känsla. Hon och Anton är verkligen ett team!


Moa

När en ryttare får allt att se så lätt ut och med små hjälper får hästen lyhörd och svara glatt framåt och även ta varje förhållning. När samspelet mellan ryttare o häst blir som en dans. Jag tror att man måste ha en fingertoppskänsla i sina hjälper och rätt tajming och många timmar i sadeln.

Svar: Håller helt med dig! Vill tillägga att rida mycket olika hästar tror jag också gör en till en bra ryttare. Att man inte bara kan utföra det på en typ av häst liksom :)
JennyM Dressyr


Sandra AW

http://motosidressyr.webrider.se

Finns nog inga genvägar utan hård träning på mååååånga hästar. Inte ge upp, be om hjälp när man kör fast, träna för tränare, vara rädd om hästarna, Kunna hitta vad just den hästen man tränar för tillfället behöver stärka och befästa.

Det är enkelt att göra en lista på vad som gör en bra men när man står där och det går emot så blir även den bäste osäker och ledsen tror jag och då måste man ha förmågan att orka ta sig ur det.


Miranda Kedbäck

http://mirandakedback.se

En bra ryttare för mig är någon som rider mjukt och strävar efter harmoni i sin ridning. Kan inverka utan att det syns och anpassar sig totalt efter den häst man rider. Inte svårare än så ;)
Svårt att säga, men tycker att Edward Gal rider satans bra. Ingen vidare förklaring behöves!


Anita

http://siliiins.blogg.se/

Fina bilder =)


Malin Bengtsson

http://mauolin.blogg.se/

den dagen jag ser någon rida på EM/VM/OS-dressyr med ett vanligt tredelat bett kommer jag applådera och vara glad. en bra ryttare är någon som förstår sin häst, någon som inte behöver ha två bett samtidigt i munnen för att få den att göra en piaff.


Matilda

http://matildaholmberg.blogg.se

jag tycker att en bra ryttare är ödmjuk mot hästen. alltid ser till att hästen har det bra osv. jag tycker även ryttaren ska ha mjuk hand och vara stadig så att det inte blir ryckigt. aldrig slå hästen i onödan och alltid vara trevlig mot hästen.


Filippa [FIDELIPPAN.SE -foto,häst & mode]

http://fidelippan.se

jätte fin blogg :)


Matilda- Hoppryttare

http://andreassonmatilda.blogg.se

En bra ryttare är en som har tålamod, tränar och man rider många olika hästar Att man kan få ut de man strävar efter i sin ridning. Att inte göra de för svårt för sig själv utan få en go känsla i sin ridning. :)


Josefine Anerland

http://josefineanerland.blogg.se/

Helt fantastiska bilder!

En anser att en bra ryttare vet vad den håller på med men samtidigt så jobbar den tillsammans med hästen, inte mot hästen. Man har pli på hästen men man har fortfarande ett vänskapligt band. Man är noga med att belöna när hästen gör rätt, och att ryttaren dessutom kommer ihåg att i många fall är det ryttarens och inte hästens fel att det går snett och därav inte bestraffar hästen massor i onödan.


Oj, förlåt för min förra kommentar, haha! Råkade skicka när jag skulle logga ut från signerat då jag tror jag har fel blogg på.. eller inte. Aja.
Jag skulle säga att en bra ryttare är en person som lyssnar på hästen, har mjuka händer och en bra sits. En bra ryttare tvingar inte hästen till att t.ex göra en svår dressyrrörelse, utan lockar försiktigt fram viljan eller gör helt enkelt något annat. Annars skulle jag säga att en bra ryttare varierar sin ridning - rider inte varje dag runt, runt på ridbanan eller hoppar meterhöga hinder dag in och dag ut.
Min åsikt var det ^^


Matilda

http://matildasavelind.blogg.se

Vilken tankeställare ....
Iallfall,
1. Den som inte tar till med "verktyg", såsom sporrar för att få hästen aatt lyda. Att istället träna hästen är så mycket bättre! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >