Vad hände där?
Igår var jag redo att ge upp helt och hållet.. 
När jag äntligen tog mig i kragen och pallra mig till stallet så hade jag tänkt att tömköra båda hästarna lite snabbt, eftersom dom inte gått på några dagar..
Eftersom Goodie tiggde extremt mycket uppmärksamhet gick jag till honom först och började där. Stod i sadelkammaren och tittade på sadeln en stund och funderade på ett joggingpass, men jag är glad att jag avstod.
 
Vi började lite lätt med lång framskrittning och trav, redan i traven märkte jag att han var annorlunda, Goodie brukar avsky både longering och tömkörning och han var helt okontaktbar och superspänd - inte alls likt Goodie! Tillslut började han fokusera lite och jag bad han galoppera.. Det var som att trycka på en explosion knapp, han kastade sig upp på bakbenen, hoppade fram, standade och skö i luften samtidigt som han vred sig i hela kroppen och han höll på sådär säker 3 varv innan jag fick han att stanna med hjälp av att minska volten. Jag klappade lite, kände igenom kroppen och Goodie stod och blåste sådär som hästar gör när dom eggat upp sig. Fick ingen reaktion förutom på ett ställe på ryggen som tydligen kliade extremt mycket..
Jag provade igen och fick samma reaktion igen, tog in honom och satte linorna annorlunda, provade med inspänning och ja, precis allt. Varje gång han fattade galopp så explodera han! Han har aldrig någonsin gjort i närheten något liknande med mig så jag vart helt knäck.. Jag såg hur hela ryggen förmodligen var ihopväxt och hur ont han hade av att ha något på ryggen.. Ja, man måste alltid måla upp det värsta såklart..
Tillslut fick jag stopp och kastade av grejorna, visste inte om jag vågade prova igen men med endast träns och lina så borde han ju inte göra samma sak så vi testade efter lite trav igen och denna gången började han ännuvärre än innan. Efter ca 5 varv så kunde jag faktiskt inte låta bli att skratta, vilka moves han sitter inne med! Dino, släng dig i väggen liksom..
Ja, jag insåg också att min snart 16 åriga häst hade massvis med överskottenergi.. Men jag har knappt sett den hästen lätta på baken och ännu mindre stå på bakbenen. Jo lätt i baken blev hanju vid olyckan, men det är nog enda gången.
Efter ca 10 min så började han nöja sig med att endast slå med huvudet och ca 5 min till så behagade han att sakta av till trav... Sedan fick han springa tills jag hörde frustarna komma och då gick han sådär vanligt som han brukar göra på lina. Som om ingenting hade hänt?!
Jag är såå glad att jag valde bort ridningen igår, för i de bocksprången hade inte ens catwomen suttit kvar ;)
 
Goodie var så nöjd efteråt, som om han fått visa mig att han minsann inte alls är 16 år, nej nej han har massa år kvar att busa omrking. Men att skrämma sin matte på detta viset så hon tror att han är döende det var inte sådär jättesnällt just nu..
Goodie fick en härlig stund med matte efteråt, med extra massage över ryggen för att få veta att det helt säkert inte satt något ömt där. Jag slutade när nosen var någonstans vid knäna ungefär, så nej,ont hade han förmodligen inte.. Men han lyckades med att chocka sin matte den lilla busen!
 Emla

http://emlacarlen.blogg.se

Jag tror våra "gamla" hästar mår bra av lite extra massage, kanske lite mer än våra unga :).

Svar: Tror jag också :) Fast Dino tycker nog om det minst lika mycket ;)
JennyM Dressyr


Charlotte Ståhl

http://csdressage.dinstudio.se

Haha härligt med energi fast inte kul när de exploderar sådär. Tur du inte satt på ;) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >