Vem förtjänar framgång?
Jag har många gånger funderat på vem som egentligen förtjänar framgång inom ridsporten mest..?! Finns det något som avgör det? Jag menar, det är ju inte någons "fel" att man föds in i en familj som har alldeles för mycket pengar som dom vill lägga på sitt barn?! För jag känner själv att det är dom jag tänker på direkt när jag avgör vem som kanske inte förtjänar det med.. Oerhört orättvist tycker jag, när jag funderar en extra gång..
Den som förtjänar det minst i mina ögon är personen som beter sig illa mot människor runt omkring, om det är i stallet, på tävlingar, på klubben eller mot hästen - det spelar ingen roll. Osportsliga människor kan iaf inte jag glädjas åt.
(Men bara så ni vet, osportslig och målinriktad är två helt olika saker!)
 
Men, jag tycker att det finns så otroligt många duktiga ryttare där ute, som kämpar i ur och skur men inte får samma möjligheter som alla andra. Dom har ingen möjlighet att köpa en häst för flera hundra tusen, eller kanske ens flera tusen?! Ridning är en sådan extrem sport, det kräver så otroligt många pusselbitar som måste falla på rätt plats, och med det måste man också ha lite tur och en enorm vilja.
Man ser så ofta människor inom hästvärlden som kämpar med domhär hästarna som de flesta vet inte kommer kunna ta sig hela vägen till SM, få hästar kan det men jag tror ni förstår vad jag menar. Men jag har en enorm respekt för de människor som ändå sitter och tragglar och tränar på sina hästar, trots att dom vet att dom som ryttare hade kanske velat komma längre men dom "nöjer" sig med det dom har. Missförstå mig inte nu! Men jag tycker verkligen det är så häftigt! Det är kärlek till djuret och sporten tycker jag!
Jag själv är väl någonstans emellan allt, jag har inte massa pengar och har aldrig fått allt serverat framför mig (vilket jag är oerhört glad för idag) men jag har ändå två hästar som jag har en väldigt ovis framtid med. Jag vet att Dino kommer kunna komma högre upp än LB och ja, Goodie har jag också högre planer ihop med. Sedan om jag är den som rider dom eller ens äger dom det vet jag inte, men än sålänge ser jag inte begränsnigarna som jag kanske hade gjort med en annan häst.
Travare är ett extremt bra exempel, dom har sämre förutsättningar än vad halvbloden har men det är oerhört bra hästar egentligen. Dom har oftast ett hjärta av guld och vilja så det räcker och blir över. Alla travhästar jag stött på är dessutom väldigt trygga i konstiga situationer, de situationer där dagens dressyrhästar skulle hoppa upp i famnen på sin ryttare..
Jag säger inte att man behöver se begränsingen hos alla hästar som inte är halvblod eller sådär, för jag har sett en hel hög med travare och fullblod som startat, som är extremt fina ridhästar. Med rätt träning och tid så kan dom bli superfina! Det jag menar är att jag tycker det är så roligt att se att folk vågar ge dom en chans och älskar dom för det dom har, och det som är bra med dom.
Mina hästar är definitivt inte bra på allt, dom är ibland urlöjliga, sjåpiga, gjorda av porsnlin (iaf Dino.. han är hopplös!), klumpiga och massa annat. Dino kan ibland vara väldigt jobbig att rida då han har väldigt mycket power, att sitta där uppe och ha en halvbra dag medans hästen drar fram så det yr runt omkring oss, ja det är inte alla dagar man riktigt orkar det. Det blir för mycket ibland.. Goodie kan bli som en gummiboll hela han, han är nog överrörlig i varenda led i hela kroppen, och testa att sitta och trimma en sådan häst när man är trött har ont eller kanske vill ta det lite lugnt bara..
 
Jag tycker man gör sig förtjänt av framgång genom att göra det bästa av det man har, att helt enkelt gilla läget som det är men att man fortfarande gör allt för att ta nästa steg.
Jag ser verkligen upp till er därute som vågar sticka ut med olika typer av hästar, speciellt på dressyrbanan! Var stolt över dig och din häst, och även om allting inte serveras framför dina fötter så finns det ingen anledning att tro att man inte kan servera sig själv istället :)
 Angelica

Bra skrivet!


camilla

http://millas.blogg.se

Bra skrivet :) känner igen mycket av det du skriver.

Jag tänker runt mina hästar att jag själv har mer begränsningar än vad de har. Jag kommer kämpa på och VILL gärna komma långt -hästarna har förutsättningar för att komma långt, men kanske inte med mig i sadeln, jag är inte någon fantastisk talang så jag blir glad för dit vi kommer.


Moa

Jättebra inlägg. Håller helt med dig:)


Jag tävlar min fjording och det är extra kul att vinna tävlingar mot andra med dyra ponnysar. Dom kollar på tävlingsbanorna (kan den verkligen gå bra) :) vi kämpar mot att göra msvc2 debut nästa år :D


Charlotte Ståhl

http://csdressage.dinstudio.se

Vilket superinlägg! Fastnade verkligen i texten! Superbra skrivet speciellt en dag som denna då jag är sjukt deprimerad och vill lägga allt på hyllan. Tack Jenny! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >