Bra debut!
Om ni bara visste hur jag funderat efter igår om jag verkligen skulle åka med Dino idag, han var riktigt blockerad igår. Jag vill ju inte behöva rida in på gramanen på han, för då blir det ju inte riktigt så som det är på tävling. Men jag satte på den när jag ledde in han och satt upp, och Dino bestämde sig för att låta sig skrittas på lång tygel så då tog jag av den direkt. Han skötte sig toppen hela tiden, tills egentligen när jag trava av honom. Då fick han ett spel men det var aldrig någon fara, vi löste det riktigt bra och det gjorde nästan hela passet. Riktigt skönt!
 
Men nu ska ni få höra på virrig matte...
Jag rider fram inne på banan för den innan mig var struken, titta på staket eller bokstäver (som dom duktigt nog hade gjort som en riktig tävling, creed till BFK) det finns ju inte. Han förstod dock inte riktigt hur han ska göra, ska han ta det som cavaletti eller ska han inte gå över. Haha men detdär kommer med lite rutin.
När jag bestämde mig för att börja så kommer jag på mig själv, men Jenny... du har aldrig tränat trav - halt - trav på honom, inga volter utan att inte bara rida rakt fram efter, galoppökningar?! Knappt travökningar ju.. och ökad skritt.. kan han det? Galoppfattningar efter hörnet? hahah och volt direkt efter på det, ja jösses..
Jag log ett brett leende när han lite snopet stannade vid X, vänta snällt på matte och sedan direkt trav igen - Duktiga Dino. Men det är ju så, vem nöter programdelar med en fyraåring? Det är ju inte direkt lätt...
Därför vi dock var och tränade idag, jag trodde han skulle behöva några varv på en stor volt ibland och så. Men nejdå, han gjorde allt precis där han skulle. Sedan hade vi ju såklart massvis med små missar men inte en enda stor! Vi fick liksom många 6or för att han blev lite vinglig och inte kom ut i hörnen eller att övergångarna blev lite sisådär. Som en fyraåring ska vara då! Men vi red hela programmet utan en enda riktig miss! Åh så stolt jag är, så glad min häst gör mig. Att vi sedan fick hela 70% var bara plus, men jag var så glad att han bara fokuserade på mig och gjorde sitt bästa trots att det blev väldigt mycket för honom på en och samma gång. Hade gjorde fina längningar och bra halter, men övergångarna här blir han lite vinglig och ibland går han ur form lite. Men ändå?!
 
Domaren tyckte inte ens jag skulle rida igenom några delar, och jag tyckte också det räckte. felen som blev var brist styrka och rutin och det är helt okej för en häst som Dino. Sedan ville hon att jag skulle dämpa han lite till, hon ville inte ha dessa flashiga gångarter. Jag tyckte jag dämpade han jättemycket, och jag tyckte trots allt han tog det toppenbra. Men men, jag förstår vad hon menar, hon tänker framtiden och det gör ju jag med så det är helt okej.
Men åh vad jag ångrar att jag inte trots allt försökte lära mamma kameran, men alltså jag trodde verkligen Dino skulle vara helt hopplös.. Jag är väldigt stolt över min häst idag, så stolt att han ska bli riktigt bortskämd även imorgon! :)camilla

http://millas.blogg.se

Vad kul att det gick så bra. Jag fick plocka ner min 5-åring på väldigt basic nivå idag då han lekte ångvält. Inte så lätt när han är stor och stark, men när matte ilsknat till så kunde han sköta sig helt ok. Träning i helgen men då får han tyvärr stanna hemma då han är hostig (fick en ny boxgranne för en vecka sen som inte var särskilt fräsch -mycket ONÖJD matte).


Anna

http://dressyranna.blogg.se

Men så himla roligt! Programdelar är svårt och som du säger tränar man ju inte det med en unghäst så då är det ju jättekul att det funkar ändå :) Och jag förstår också vad domaren menar med att dämpa, hon vill ju säkert precis som du att han ska hålla länge och även fast han kan röra sig riktigt bra så är han väl inte "redo" för det fysiskt. Men måste vara kul att veta att man sitter på en häst som har rörelsen i sig! Grattis, och nästa gång får mamsen filma ;)


johanna

http://stallsackum.blogg.se

Fin bild!


Grattis vilken otroligt bra debut!


rackemarie

http://rackemarie.bloggagratis.se

Vad skönt att det gick så bra:) Förstår absolut det där med att dämpa gångarterna. Visst, det ser flashigt ut, men att jobba i det: nääää! Klok du är som bara rider igenom utan krav så att det blir en positiv upplevelse för er båda. Allt upp till medelsvår är ändå bara miljoträning;)


leavanny.blogg.se

http://leavanny.blogg.se/

Fin bild :)


Linn Ingvarsson

http://dressyrmupparna.se

Gud va roligt att läsa! Längtar om möjligt ännu mer efter dagen när det är dags för Cupido att göra debut (: DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >