Usch..
Jag känner mig faktiskt lite illa till mods när jag tänker på människan som satt och filma oss idag...Inte för att dom filma bara utan för själva händelsen.
 
Jag satt och red och Dino hade börjat gå riktigt bra, eller ja.. Han hade börjat slappna av lite och inte älga iväg som han gärna gör nuförtiden. Fick han i en lägre form och han kändes allmänt trevlig!
Peter frågade mig om jag kände mannen som satt och filma mig från cafeterian, och jag kikade såklart upp och insåg att nej jag har aldrig sett människan..
Han bad mig då gå upp och prata med honom efter vi ridit färdigt för han sa att sådär gör man inte, jag höll med men tänka väl inte så på det. Dessutom försökte han smyga undan den när han såg att vi tittade på honom. Framförallt Peter som mest blängde..
 
Hann väl ett varv innan jag såg att kameran var uppe igen och sa till Peter som blev riktigt sur och gav sig upp mot cafeterian, varpå mannen fick väldigt bråttom och smått sprang ut därfirån. Jag sa till Peter att han inte kommer hinna så han tog en annan väg och dök upp lite oväntat framför mannen som försökte trots allt komma undan.
Men tillslut fick han väl stanna och Peter frågade vad han skulle med filmen till och det fanns inget direkt svar på. Då sa Peter att man inte får filma någon sådär utan att fråga, och det är inte okej, och även varför.. Heller inget riktigt svar.. Det kom också ut en kvinna då som verkade höra i hans sällskap eller så, och frågade om Dino. Peter sa väl mest att det inte är okej att filma och absolut inte att använda filmerna mot oss sedan..
 
I cafeterian hade dom också reagerat på dessa människor då dom varken sett dom innan eller att dom inte suttit tillsammans ens. Även att han hade filmat då...
 
Alltså jag vet inte, jag har inget att dölja så jag är inte så orolig. Men jag tänker steget längre, om det skulle vara något riktigt lurigt. Jag har ju trots allt fått en del bud på min häst, något sådant som spridit sig? Varför liksom?
Kunde han inte bara svarat att "oj, förlåt jag visste inte, jag tyckte bara han var så fin" då hade det varit en helt annan grej! Nu känner jag mig inte alls särskilt bekväm..
 
Sedan vet jag ju att ögonblicksbilder är det värsta som kan hända en ryttare, fast idag var jag dock väldigt nöjd över att jag kunde låta gramanen hänga så löst som den gjorde. Jag kände inte att jag behövde ta till den, förutom en gång när det kom in en häst och vi skulle galoppera lite. Det var smått sken runt manegen för att han skulle visa upp sig, han skötte sig men han ville så gärna visa upp sig för det fina stoet som kom in. När jag skulle få ner han till trav där hade jag nog inte fått ner han i trav utan att antingen slita i honom eller ta till gramanen. Men slita i han är inget alternativ så då var gramanen bra. Annars använde jag den inte på hela passet.. Just denna delen på passet missade dessutom dom som filmade så alltså jag vet inte, förstår ingenting. är säkert inget märkvärdigt men då borde dom kunna ge bättre svar. Peter tyckte också det kändes väldigt olustigt..
 
Jaja, Dino säger att han är hellre ökänd än okänd iallafall!Emla

Fyy lite obehagligt ju :(


rackemarie

http://rackemarie.bloggagratis.se

Du behöver absolut inte försvara dig på något sätt. Inte heller att du har gramanen på i ett allmänt ridhus. Hade jag varit ryttare tillsammans med dig hade jag varit jätteglad att du hänger på din (trots allt) hingst denna extrahjälp. Men förstår att du tycker det är obehagligt att en vilt främmande människa smygfilmar.


Linn Ingvarsson

http://dressyrmupparna.se

Men hjälp vad märkliga människor det finns!


carolina - tinkas.blogg.se

http://tinkas.blogg.se

Gudars va obehagligt!!! ja hade blivit tokig, varför kan man inte bara säga varför man filma!

Väntade ut lite med att fodra lunche idag i hopp om att han skulle vara hungrigare och ja efter en kvast i rumpan och hö i lådan så var inte valet allt för svårt för honom! Hoppas på att de går lika fint i morgon så är planen att åka en svnäg bort till ymer lasta ur och lasta in igen för att åka hem. Så får vi se vad han säger om det. Förhoppningsvis kanske ja även kan lasta en kompis häst (isläning)så ska vi åka och träna ihopp i ridhuset.

låter som en trevlig kille han som klämde på din häst ja ska kika närmare på de där denna månaden är lite tight för mig tidsmässigt så kanske kan få lyxa te de för knashästen snaert =)

Okej men då rider man den stora banan som om den vore kort då? eller rider man "innanför" och gör den kort aoutomatiskt? Det är inte aktuellt nu på torsdag då det är liiite tidigt, vi har knapt kunna aloppera något mer än ute i skogen och ja den galoppen är inte sådär hundra kontrolerad och vacker =) Men skall definitv försöka kommaiväg 1-2 gg i vekcan nu när han går att lasta så bra som idag!


Anonym

Min tanke går till din skada, det kan va försäkringsbolag eller försäkringskassan dom gör visst sånt nu mera


JennyM

http://jmdressyr.se

Varför skulle dom det? Alla vet att jag rider, det har jag sagt hela tiden att jag gör för min egen skull.. Plus att jag inte har vanlig sjukpenning, så har faktiskt svårt att tro att det är dom.. Eller jag ser ingen anledning eftersom jag faktiskt varit helt ärlig mot dom om träning och allting..

Jag förstår dock din tanke, men jag har träffat alla handläggare och grejer som jag har och ingen av dom var det som var där idag, och som sagt, jag tillochmed berättade för dom när jag skulle till Danmark och dom ser inte det som ett problem när jag inte har sjukpenning :)


Hm vad obehagligt :S


Fy vilka otäcka människor det finns!
Men du ska ju absolut inte behöva försvara de val du har gjort med Dino. Många hästmänniskor kanske med handen på hjärtat har en del att försvara/förklara, men DU är absolut inte en av dem! :)


Usch vad obehagligt :S Precis som du säger så hade det vart en sak om han sa "oj förlåt, jag tyckte bara han var väldigt fin" Men när han inte kan komma med en vettig förklaring så känns det väldigt skumt!


Matilda Holmström

http://matildaholmstrom.se

Det där har jag också varit med om! Mads blev jättearg, haha....


Sandra AW

http://motosidressyr.webrider.se

Usch va läskigt!
Att du rider med graman ska du inte vara orolig för. Du rider så fint med eller utan graman och du skulle aldrig vara elak mot Dino.


Anni

http://anniis.blogg.se

Usch så obehagligt! Himla snällt av tränaren att faktiskt också "engagera" sig i att ifrågasätta honom! Jag hade nog blivit totalt panikslagen tror jag haha!


L-L

http://brokenhorses.se

Jag tippar på försäkringskassan... De gör sånt nämligen!


L-L

http://brokenhorses.se

.... nåt mysko är det iaf ! Var extra "vaken" ett tag. Kram


JennyM

http://jmdressyr.se

Ja men det är för mig ganska oförståeligt.. Eftersom jag inte ens har sjukpenning?! Dessutom skulle dom ju legitimera sig isåfall?! När Peter frågade..
Sedan vet dom ju att jag rider för det har jag ju berättat och dom tycker det är helt okej då jag har på papper att jag blivit mycket sämre när jag inte ridit. Alltså är detta en del av min rehabilitering.. Jätte knepigt att det skulle vara dom isåfall :S
Men jag skall vara extra vaken, men som sagt har jag ingen sjukpenning så förstår inte varför då liksom :S Men tack :) Kram DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >