Tips?
.. på ett bra foder som tillför bra med fett till hästar som har svårt att gå upp i vikt? Eller något tillskott?
 
 
 Anonym

Lucern säger de flesta ska funka bra. Vi har dock givit kornkross i vintras är mamma häst då hon föll ur rejält när de blev kallt. Men lucern är ju bra för att de räknas som grovfoder. Annars har väl krafft en del foder som är bra. Vi kör också med groov 125 men då är de ju havre i.


Hanna SJ

Jag hade svårt för att få upp min i vikt men han får grov 90 vilket har fungerat väldigt bra, annars som kommentaren ovan så fungerar lucern också bra.

Svar: Lusern får han redan... Grov har jag också testat, han är hopplös dendär Dino ;)
JennyM Dressyr


Anonym

måste först säga att det är en rolig blogg att läsa! mitt tips om du vill du åt fett är det lättaste att ge olja i maten jag ger min som har mkt svårt att hålla vikten upp till 1/2 per dag delat på två mål, sen lucern och foder med mkt protein

Svar: Åh tusen tack! Ja det är ungefär det jag ger honom nu redan, men jag behöver nog ge honom lite tid med tror jag. han har nog vuxit lite :)
JennyM Dressyr


Anonym

Spillers - condition cubes eller mix (finns på djur och natur)

Svar: Tusen tack för tipset, läste om det och har nu varit och köpt detta! Läste mycket bra om det :)
JennyM Dressyr


Emma Gustafsson

http://emmalgustafsson.blogg.se/

Min kompis har en häst som har tappat lite i vikt och har lätt att göra det, hon har alltid gett lucern men ska nu börja ge ett soja-tillskott som tydligen ska vara bra. Supermycket protein i tydligen :) vet tyvärr inte vad tillskottet heter, men det är någon typ utav soja!


Anna

http://www.annashastliv.se

När en av mina unghästar var lite tunn gav jag lucernmix, rapsolja och Pavo slobber mash. Funkade kanon! :)


Warnmark

http://warnmarks.blogg.se

Min valack är svårfödd och föll ur väldigt i början av året. Köpte lucernhack och tryckte i honom och han bör riktigt fin av det. Underbar känsla när sadelgjorden börjar bli för liten! Haha. Så rekommenderar verkligen lucernhack. Gav honom typ 2-4kg/dag (vårt hö hade väldigt lågt protein, därav mängden)


Evelina Gustafsson

http://dressyrwelsh.blogg.se/

Jag kör stenhårt på Hippo Grow Alfa och olja! Det har gett väldigt fint resultat på både min egen och flera andra hästar jag känner till. Jag tror det viktigaste är att verkligen våga "ösa på" med mat, men såklart på ett förnuftigt sätt.


Caroline

http://ridemyhorse.blogg.se

Mitt fullblod som var 4år när han kom till mig från galoppbanan, (är 5år nu) var rätt mager och honom har jag gett Hippo Grow Alfa ett prisvärt foder som gjort stor skillnad.

Svar: Tack för tipset, det lär bli nästa att prova :)
JennyM Dressyr


Mash från Pavo är väldigt bra! Sen lucern pellets brukar alltid funka om dom äter det :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >