JMDressyr - june 2013

Vårat första MSVB kval!
Världens bästa Goodie och jag plockade vårat första MSVB kval idag, vi fick ihop 65%!! Trots att vi fick en hel del missar som kostade mycket. Men han är verkligen bäst ändå!
Det är så roligt att sitta på en häst som visar så tydligt att han verkligen vill, och folk kommer fram till mig och säger att det märks att jag älskar att sitta på den hästens rygg, och jag gör verkligen det. Han ger hela tiden intryck om att tala om "Morsan, håll i dig, nu kör vi!" Sedan att vi inte ska "köra" det är en helt annan sak ;)
Man kan verkligen inte bli sur på den hästen, han är fantastisk!
 
Jag har verkligen saknat honom!
 
 
 


Men åh..
Jag är helt nollställd och kommer in här och läser världens drygaste kommentar..Snacka om att orken sjönk under botten.. Jag orkar inte ens se den eller kommentera heller så jag tar bort den och ger mig själv ledigt från bloggen. Jag behöver återhämta min kropp som gått tusen fast den egentligen bara orkar 10..
Goodie är bäst iaf.. Bara så ni vet ;)
 


Träningar.
Jag påminner er om träningarna för Emma nästa helg 6-7 Juli, det finns ett fåtal platser kvar för den som vill vara med. Maila mig, jmdressyr@hotmail.se för att få veta mer :)
 


Dags att sova tror jag..
Jag är helt slut, men jag kommer inte kunna sova för det.. Eftersom det regnade idag så tar min värk fart påriktigt och gjorde det redan en stund efter att jag hade hoppat av. Men idag ska jag "unna" mig en insomningstablett och sova igen lite av den senaste veckan. Måste vara pigg tills imorgon ju :) Vi tar nya tag då, även om jag var glad över Goodies prestation idag så.. Han busar lite ibland bara..
 
Jag är dock sjukligt trött på alla pikar jag får om att vi borde rida högre klasser, trots att dom såg vad vi fick för poäng idag. Varför ska man gå upp då? Nu ska jag debutera MSVC imorgon men jag får ju fortfarande rida vilka klasser jag vill och känner jag att jag behöver det så varför inte? Jag kommer naturligtvis inte fortsätta harva samma program resten av livet, men jag har inte ens haft Goodie i en månad! Jag själv har inte ridit denhär typen av ridning på 5 år! Folk menar säkert oftast väl, men jag tycker det är upp till var och en.. Dessutom är det bra träning för Goodie då han gärna börjar byta. I dessa program så får han ju inte det vilket är bra att han lär sig anser jag..
 
Vilket fall, jag är så glad över mina två fantastiska hästar. Jag tror faktiskt jag behövde dethär efter allt som varit.. Jag tror det kommer göra Dino gott att jag har en till som dessutom kan utbilda mig lite undertiden jag utbildar Dino..
Han var dock upp över öronen svartsjuk idag när han såg all uppmärksamhet Goodie fick. Han fick tillochmed åka i Dinos vrålåk! Njae, någon måtta får det vara alltså..
 
Efter att jag fixat Goodie iordning för natten, mockat, gjort maten, packat upp, putsat och sedan packat in igen, då änligen fick även Dino lite kärlek. Haha gubben då.. Nästa vecka finns ingen återvändo då ska han sättas igång! Dock har han två sådanna fina sår på benet nu, åhh! Men det som dykt upp nu känns inte riktigt lika illa.. Men han ömmar ju såklart stackarn..
 
Förövrigt ska systrarna som har stallet också tävla imorgon, dom rider ju också för mig. Väldigt regelbundet dessutom, jättekul är det! Det är ännu roligare att man kan åka iväg på tävlingar såhär, så jag håller såklart tummarna och jag är lite små nervös faktiskt. Hade hellre sett att det går riktigt bra för dom imorgon faktiskt, det har dom förtjänat (även om det bara är en av dom som faktiskt startar båda hästarna imorgon så har båda förtjänat det såklart!). Ser fram emot imorgon såklart, men nu måste jag verkligen sova så ska sluta skriva på min mega uppsats nu tror jag! ;)
Natti natti!
 


Bushäst!
Goodie tycker vi rider alldeles för tråkiga program just nu ;) Men han hade kul iaf :) 65.2% slutade vi ju på och jag tror inte vi blir placerade.. Men vad gör det när varje pass på ryggen på denhär hästen är såå roligt?!
 


Vad tycker ni?
Jag skriver ju bara om hästar (i stort sett) i denhär bloggen, och jag har själv extremt svårt för hästbloggar som börjar gå över till någon form av häst/tränings/mode blogg. Jag läser helst renodlade bloggar, men jag hade kanske kunnat skriva mer om mig själv någon gång ibland sådär. Jag skulle väl själv kunna tänka mig att skriva om min uppväxt mer och sådär, jag har ju trots allt växt upp i en familj som är extremt annorlunda.. Jag är faktiskt den enda systern i världen som haft just två bröder med det syndromet som mina bröder har så.. Ja vad säger ni? Vill ni fortsätta läsa om enbart hästar?
 
Bara så ni inte tror något annat, jag kommer inte lägga upp ett enda inlägg om mode för min egen del.. Inte heller vad jag ätit eller hur mycket, det känns inte riktigt som jag :)
 
 


Tävlingsdag!
Jag tjatar, jag vet, men det är ju så roligt att tävla!
Det är flera år sedan kan jag säga sedan jag faktiskt ser fram emot att gå upp, jag är mest glad över att få sova annars. Men sedan jag fått börja komma ut och tävla så finns det dagar som jag ser fram emot att få gå upp igen.. Det jobbiga är att det oftast blir så att jag inte sover någonting alls då. Men jag kan leva med det..
 
Ja idag är det en start i LA:3 och jag har som mål att nå över 65%.. Vi får se, man vet aldrig med Goodie. Han är stadig, men han kan lika gärna ta saken i egna händer och tycka att det passar bra med lite byten här och var. Jag är bara glad att han är glad så :)
 
Nu ska jag sätta mig och plugga in programet och sådär och om ett tag åker jag till stallet tror jag faktiskt. 15.04 får ni hålla tummarna för mig idag!
 
 


Godmorgon.
Ja det blir tidiga mornar om man ska upp och tävla oftast.. Det gör dock inte så mycket. Fått sova lite iallafall så det känns nästan lite lyxigt :)
 
Jag är extremt taggad idag så vi får se om det är bra eller kanske bara blir för mycket.. Ska sätta mig och lära mig LA:4 nu tänkte jag förövrigt.. MSV lär jag mig mellan klasserna tänkte jag, skulle börjat plugga in det i veckan men oftast är det bättre att jag sätter mig med det kort inpå. 
 
Jaja, idag får ni hålla tummarna 09.46 och 11.54 (hoppas det är rätt tider, haha) så ska jag försöka hålla er väl uppdaterade!
 
 


Amazing..
Jag kör på världens sämsta uppladdning inför tävlingen.. Kanske veckans värsta natt och då har jag varit kass sedan bröllopet!! Åh dethär är verkligen drygt.. Men jag försöker lära mig att inte få panik för då somnar man aldrig! Jag får gilla läget och göra det bästa av situationen.. Godnatt :)


Dags att börja?
Här lite att putsa nu känns det som, tur att jag startar sent imorgon :)
 


Luktar som en prins!
Nybadad Goodie :)
 


Tips
Eftersom mina hästar måste gå med boots i hagen (Dino för att han trampar av sig skor hej vilt och Goodie likaså, Goodies högkvalitet är dessutom sådär bra så det trasar upp hela hoven att gå utan sko) så jag har ju testat en del varianter.. Men Hööks har mina favoriter helt klart! Väldigt stryktåliga och lätta att hålla rena, dessutom ett okej pris!
 


Stackars häst..
"Seriöst, ska jag ser ut såhär? Ser ju ingenting för allt ludd..."
"... nu tar hon kort också.. lika bra jag blundar!"
 
 
 


Fredag.
Idag är en sådandär rolig dag igen, dagen innan tävling... Två dagar ska jag tävla denna gången också! Dock är det nära så vi åker hem igen efter starten imorgon.
 
Mark ska jag förövrigt till, någonannan som ska dit? :)
 

Jag har en del att pyssla med idag, har dock inte bestämt om jag ska tvätta Goodie idag eller imorgon innan vi åker. Startar först klockan 15.04 så det känns himla bra, en dag som jag inte behöver ha panik över att jag inte somnar för förmodligen hinner jag sova någon timma iaf. Söndag blir värre, men som jag sagt så är tävlandet i sig en form av terapi för mig. Jag känner mig hemma när jag går in på tävlingsbanan.. Jag har alltid tyckt att det varit roligt att tävla, men nu har jag längtat efter det så många år och inte riktigt vågat hoppas på att min kropp fungerar med allt som har med tävling att göra. Nu när det trots allt fungerar, plus att jag har två hästar som är hemskt roliga att åka ut och visa upp - ja då är faktiskt tävlandet roligare än någonsin!
 
Nog om det, Goodie ska gå ett lätt pass och Dino ska få komma ut och skritta lite om jag orkar. Det gör ju egentligen ingeting om han vilar veckan ut. Men han är så himla matte-sjuk just nu så jag tycker lite synd om honom.. Minen när jag går ut och hämtar Goodie istället för honom ger mig ett hugg i hjärtat.. Han är seriöst jätte svartsjuk! Han är ju trots allt uppväxt med mig, jag tillhör ju Dinos flock.. Han är min pärla den hästen!
Såret var förövrigt vldigt fint igår, det såg ut som det hade tänkt ändra riktning när han rev upp det igen för någon dag sedan. Men igår var det fint igen, så nästa vecka.. Då j*klar!
 
 
 
 
 


Bästa, bästa Goodie!
Idag var Goodie så himla fin! Vi tog det väldigt lugnt till en början, men avslutade med det han har jobbigast för, högerslutor i trav och galopp och piruettarbete. Jag är noga med att han inte ska vända, för det gör han lätt och han flyger runt. Men jag vill att han ska vänta och trampa runt.. Duktig kille som kämpade som bare den!
 
Sist men inte minst försökte jag mig på att trampa honom lite, om jag ska vara helt ärlig vet jag inte hur långt dom kommit med detta. Men det spelar ingen större roll, jag nöjde mig med några steg som han faktiskt trampade riktigt bra! Det är en sådan fantastisk känsla att rida denna hästen, arbetsmyra så det räcker och blir över. Man sitter verkligen med ett leende hela tiden!
Förövrigt börjar jag få kläm på bytena nu, han gör ju dom bra om jag gör dom bra.. Men jag har inte ridit han så länge än så det känns rätt okej att jag blir lite osäker ibland.
Ja ett byte går bra nu, när vi börjar med serier så låter jag bara bli att räkna tillsvidare. Men det är så himla roligt! Jag är verkligen lyckligt lottad!
 
 


Tävlingssug!
Jag är helt nykär i tävlandet nu, haha det är faktiskt sant. Jag har alltid älskat att tävla, men det är ännu roligare än vad jag minns. Jag ljuger om jag inte säger att det är extra kul när det går bra, men det är känslan av att jag längtat efter detta i fyra år som gör det mest speciellt. Dessutom får jag vara ute på en häst som älskar att visa upp sig och ger precis allt. Det är värt så himla mycket att känna att man sitter på en lycklig häst!
På allt detta har jag varit tveksam på hur jag kommer bli när det kräver mer ridning och samling, och på Goodie fungerar ju det bra än sålänge iallafall. Det gör mig stolt, när jag tänker på att läkarna sa att jag kunde glömma ridningen igen direkt efter olyckan. Ännu en gång knäppte jag dom på näsan, och det gör mig extra stolt! Även om dom inte har en aning om vad dom har sagt, vem jag är eller vad jag lyckats med så blir det en stolthet för mig att göra något som någon sa var omöjligt. (Han som operera mig sa dock att jag skulle kunna rida men det är ju svårt att säga att man kan komma tillbaka fullt eller ej) Ja vilket fall, tävlandet är ännu roligare än vad jag minns och jag känner mig så oerhört tacksam över resultaten som blivit. Jag har verkligen aldrig trott att det skulle gå såhär..
 
Jag känner mig väldigt lyckligt lottad!
 


Till salu
Regntäcke i fint skick, halvhals 145
Schockemöhle fleecetäcke 145, lite använt!
Veredus skydd med fårskinn, strl full
Hv polo dressyrschabrak i strl full, använt 2 ggr!
Schumacher swarowski pannband, tyvärr saknas en sten men annars väldigt fint skick!
Döbert pannband med blåa swarowskikristallet, svängt. Väldigt fint! Kan sitta på både rundsytt träns och kandar.
Lamicell dressyr, full, finns med matchande lindor använt 1-2 ggr!
Döbert träns, full, rundsytt, svart med tyglar och orginalpannband (ej det på bilden).
 
Så om ni är intresserade av något, maila mig jmdressyr@hotmail.se
 
 
 
 
 


Så snygg!
Kingslands nya kavaj finns nu att köpa här. Emma pratade om denhär när hon var här i Borås sist (eftersom Helgstrand är sponsrade av Kingsland hade hon fått denhär kavajen gissar jag på?!) och den var verkligen så himla snygg! Kul med annan färg än svart.. Den hade gärna fått flytta in hos mig..
 


Godmorgon.
För att vara extra tydlig nu då så sover jag (hoppas jag) när ni läser detta, för mig är klockan hela tio i 3 och jag har en dålig natt.. Men igår, (eller för mig idag) så hoppade jag över hästarna. Jag pysslade lite i stallet istället.. Under dagen kommer det upp lite grejor som är till salu.
Varken Goodie eller Dino verkade det gå någon nöd på när jag var ute och skulle prata med dom, Dino går i en liten gräshage och hinner knappt gnägga åt mig. Goodie däremot stod i på andra sidan hagen och såg mycket frågande ut. Jaja han förtjänade en vilodag.. Jag också!
 
Idag däremot ska båda gå, jag har inte bestämt mig hur det blir än men gå ska dom göra. Dessutom ska jag ha några träningar igen, det om något lär pigga upp mig!
 
Ni måste hålla med om att det är tråkig info det jag berättar just nu? Såhär hade minst ett inlägg om dagen sett ut om jag hade varit lite mer ärlig. Det är tur att jag inte skriver detta när ni läser det, för snacka om att börja negativt med starten på dagen. Haha nej jag gillar att jag försöker leva ett "vanligt" liv utåt sett och jag ska inte behöva försvara mig. Som jag skrev igår, det är inte fult att inte förstå men det är fult att misstro. Säger jag att dethär går så gör det det, sedan är jag en jäkel på att intala mig själv att saker går som egentligen inte gör det.. Men där förstår jag dock er som inte träffat mig, för det kan nog ni omöjligt veta. Jag fick så himla många fina kommentarer igår men en värmde verkligen lite extra, just för att det är precis såhär jag vill uppfattas. Dessutom har jag världens mest annorlunda men härligaste familj och det har ju format mig mycket i mitt liv. Det skriver jag alltför sällan om, jag hade dock velat skriva mer om min annorlunda uppväxt för jag vet att det om något hade kunnat hjälpa syskon som är i samma situation.. Men detta är ju trots allt en hästblogg.. 
 
Ja vilket fall, här har ni kommentaren som gjorde mig så otroligt rörd att jag har sparat den på datorn så jag kan ta fram och titta på den när jag känner mig nere.. Jag läste upp för både mamma och pappa också såklart som även dom blev så glada! Jessica är förövrigt en människa jag ser upp till och har alltid gjort, att hon skriver detta till mig känns ju såklart lite extra roligt. Du är verkligen bäst Jessica, och jag vet att du kommer bli världens absolut bästa mamma väldigt snart! <3
 
Postat av: Jessica

Du har gjort de förr ;) och mitt företag tar gärna emot dig på dina egna premisser. Förstår frustrationen och vill för allt inte i världen byta din vardag. Lider med dig! Och tycker du är en fantastisk människa som alltid är så glad och positiv. Ni som inte träffat j i verkligheten kan inte förstå vad jag menar. Men hennes positiva attityd smittar, och på utsidan kan ingen se din smärta. 
Du skriver oftast inte om din familj, vilket kanske är för personligt. Men jennys mamma och pappa är hårt arbetande människor som är helt underbara människor. Dessa människor stöttar 
Jenny så hon kan ha en någorlunda normal vardag. 
Ni som ifrågasätter att Jenny inte jobbar borde faktiskt sätta er in i skadan och hur jennys liv verkligen ser ut. 
Kram på dig Jenny. Du är en grym förebild med din positiva attityd. Och hela din familj sprider en enorm glädje till allmänheten. Även brorsorna <3

 

Jessicas (eller kanske egentligen hennes kusins? ;)) fantastiska hoppehäst som jag jagade bokstäver med förra sommarn. Det är tur att man har snälla vänner när man inte kan rida på sin egen ;)
 

 Tack!
Jag blir alldeles rörd av alla fina människor som finns, det roligaste av allt är att flera kommentarer som är så fina kommer från folk som faktiskt känner mig.. Då har jag gjort något bra i livet känner jag :)
 
Men jag vill bara förklara en sak som vissa fortfarande inte verkar förstå riktigt, jag har aldrig sagt att jag inte kan utföra ett tungt arbete som vissa verkar tro. Det är många som skriver just att det är svårt att förstå hur man kan utföra ett såpass tungt arbete som det ändå är med hästar.. Men vad är tungt? Att köra skottkärran till och från gödselstacken? Det är egentligen det enda jag kan komma på, nu har jag ju tillochmed bytt stall just för att underlätta när det kommer till helger. Jag tar aldrig ut eller in hästarna ens längre, det var däremot jobbigt då jag hade en tid och passa det klarar däremot inte min kropp.. Därav har jag också jobbigt när jag tävlar, men tävlingarna gör mig extremt lycklig så det får vara värt det ibland..
 
Men som sagt, jag har inga problem att bära någonting tungt en gång några meter. Jag skulle inte kunna göra det en hel dag. Men det är just det statiska eller det man upprepar likadant hela tiden. Så i stort sett alla typer av jobb är just något du gör hela tiden. Jag funkar bra när jag rör på mig mycket, men på olika sätt och det viktigaste av allt, jag måste få göra det i min takt, på mitt sätt och när jag kan. Alltså väldigt mycket JAG! Detta har jag lärt mig att hitta vägar för..
Det är ungefär som att jag lärt mig sitta med en fot som är lite felriktad på hästryggen, inte jättebra kanske men det är därför knät klarar ridningen. Kroppen har hittat en väg där belastningen på den onda leden minskat. Jag kommer säkert få ont på andra ställen istället, eller det har jag ju redan så jag vet att det fungerar så..
Men förstår ni? Kroppen hittar sätt som gör att jag kan göra vissa saker, jag kommer förmodligen aldrig kunna sitta hela dagen på en hästrygg, även om det är något utav den absolut bästa rehaben för mig då man rör sig fast lagom mycket och med lagom belastning på just knät (det har förövrigt min läkare skrivit på papper tillochmed, att ridningen är en form av rehab som är viktig för mig)..
 
Men som sagt, där jag står nu handlar det inte om så mycket tungt arbete och jag klarar det om det handlar om en, två eller tre gånger och en minut varje gång. Det kan nog många intyga om som har värk, det är inte den typen av värken som folk får när man vrickat en fot liksom. Den är mer oförutsägbar och sjukligt ologisk, vissa dagar har man jätteont och då kan det vara en dag jag haft hästledigt och inte gjort något alls egentligen. Det handlar om ett mellanting, varje dag och det är det som är svårt på ett jobb. Det blir för mycket av allt.. Blir jag dålig en natt och sover dåligt så vet jag att jag behöver ta det lugnt kanske 1-2 vecckor efter och vara lite mer försiktig, handlar det om flera dagar så kan det bli fler veckor, månader tillslut och sedan år. Det är detta jag menar, nu lägger jag upp dagen efter dagsformen. Jag har uttrymme att ändra precis hur jag vill i mitt "schema" när jag håller på med mina hästar, där har ni skillnaden.
 
Hoppas ni förstår nu :) Jag ska dock bli bättre på att skriva om detta, det behövs uppenbarligen..
 
Min lycka i livet..
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >