Tack!
Jag blir alldeles rörd av alla fina människor som finns, det roligaste av allt är att flera kommentarer som är så fina kommer från folk som faktiskt känner mig.. Då har jag gjort något bra i livet känner jag :)
 
Men jag vill bara förklara en sak som vissa fortfarande inte verkar förstå riktigt, jag har aldrig sagt att jag inte kan utföra ett tungt arbete som vissa verkar tro. Det är många som skriver just att det är svårt att förstå hur man kan utföra ett såpass tungt arbete som det ändå är med hästar.. Men vad är tungt? Att köra skottkärran till och från gödselstacken? Det är egentligen det enda jag kan komma på, nu har jag ju tillochmed bytt stall just för att underlätta när det kommer till helger. Jag tar aldrig ut eller in hästarna ens längre, det var däremot jobbigt då jag hade en tid och passa det klarar däremot inte min kropp.. Därav har jag också jobbigt när jag tävlar, men tävlingarna gör mig extremt lycklig så det får vara värt det ibland..
 
Men som sagt, jag har inga problem att bära någonting tungt en gång några meter. Jag skulle inte kunna göra det en hel dag. Men det är just det statiska eller det man upprepar likadant hela tiden. Så i stort sett alla typer av jobb är just något du gör hela tiden. Jag funkar bra när jag rör på mig mycket, men på olika sätt och det viktigaste av allt, jag måste få göra det i min takt, på mitt sätt och när jag kan. Alltså väldigt mycket JAG! Detta har jag lärt mig att hitta vägar för..
Det är ungefär som att jag lärt mig sitta med en fot som är lite felriktad på hästryggen, inte jättebra kanske men det är därför knät klarar ridningen. Kroppen har hittat en väg där belastningen på den onda leden minskat. Jag kommer säkert få ont på andra ställen istället, eller det har jag ju redan så jag vet att det fungerar så..
Men förstår ni? Kroppen hittar sätt som gör att jag kan göra vissa saker, jag kommer förmodligen aldrig kunna sitta hela dagen på en hästrygg, även om det är något utav den absolut bästa rehaben för mig då man rör sig fast lagom mycket och med lagom belastning på just knät (det har förövrigt min läkare skrivit på papper tillochmed, att ridningen är en form av rehab som är viktig för mig)..
 
Men som sagt, där jag står nu handlar det inte om så mycket tungt arbete och jag klarar det om det handlar om en, två eller tre gånger och en minut varje gång. Det kan nog många intyga om som har värk, det är inte den typen av värken som folk får när man vrickat en fot liksom. Den är mer oförutsägbar och sjukligt ologisk, vissa dagar har man jätteont och då kan det vara en dag jag haft hästledigt och inte gjort något alls egentligen. Det handlar om ett mellanting, varje dag och det är det som är svårt på ett jobb. Det blir för mycket av allt.. Blir jag dålig en natt och sover dåligt så vet jag att jag behöver ta det lugnt kanske 1-2 vecckor efter och vara lite mer försiktig, handlar det om flera dagar så kan det bli fler veckor, månader tillslut och sedan år. Det är detta jag menar, nu lägger jag upp dagen efter dagsformen. Jag har uttrymme att ändra precis hur jag vill i mitt "schema" när jag håller på med mina hästar, där har ni skillnaden.
 
Hoppas ni förstår nu :) Jag ska dock bli bättre på att skriva om detta, det behövs uppenbarligen..
 
Min lycka i livet..
 Ponnydressyr - Sara

http://ponnydressyr.se

Sv: Åh tack så mycket! Känns "stort" att höra från dig som är så duktig! :') Blir superglad!

Du och din häst är med verkligen superfina!


Kim

Jag tycker ingen ska missunna dig dina fina hästar, du är en riktig kämpe som dessutom är duktig på att rida. Bröt benet en gång och kan inte föreställa mig smärtan som du genomlider. Förstår vad du menar när du skriver att hästarna är det som får dig att orka. Hejja dig och tack för en suverän sund blogg :)

Svar: Tusen, tusen tack för din fina kommentar! Du anar inte hur mycket det värmer att läsa dethär! :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >