JMDressyr - may 2013

För trött!
Har varit igång precis hela dagen verkligen!  Äntligen hemma en sväng nu.. Imorgon får ni kika in för då kan jag nog inte hålla mig längre ;) Jag vill berätta nu men orkar inte sätta mig ock skriva just nu så imorgon kan ni få veta.
Fullt upp hela helgen nu annars, kikat på bilderna från fotograferingen och dom är så fina. Jag sitter dock som en kratta! Förstör verkligen allt! Men jag vet att jag sitter sämre och sämre ju mer ont jag har. Jaja dags att börja träna det helt enkelt!
Jaja som sagt, kika in imorgon igen om ni är nyfikna :)


Packar upp ;)


Fråga.
Det är så roligt när ni berättar lite om er tycker jag, sitter alltid och läser era kommentarer även om jag blivit sämre på att svara på alla.
 
Men vad har ni för tankar med sommaren? Ska ni ut och tävla? Vart? Vilka klasser? Är målet kanske att komma iväg och träna mer? Eller ska era hästar få gå och ha det gott hela sommaren? Ni kan väl berätta hur ni planerat er häst-sommar?! :)
 

 


Fredag.
Idag är det rensning som gäller! Jag ska försöka sätta mig och svara på era kommentarer och frågor senare föresten, det har rullat in en hel del. Främst på mailen! Så kul att det är många som frågar om jag kan hjälpa dom med deras hästar, främst ponnysar. Det gör mig riktigt glad, det är verkligen så himla roligt! Nu har jag ju som sagt flyttat och har egentligen bara en box, men vi får se om det kan tänkas lösa sig. Vilket fall är det kul att ni frågar!
 
Ni vet att jag skrev för någon vecka sedan att man skapar sin egen lycka va? Kanske inte bara jag som gjort det nu, men mycket är tack vare mig själv. Min situation ser mycket bättre ut nu än för en vecka sedan, och då sover jag fortfarande.. inte alls.. men vad gör det när man känner att det är många saker pågång som känns väldigt bra?! En av dessa saker (som jag visserligen inte skapat själv) för ni reda på senast på måndag iallafall. Det är jätteroligt att göra er nyfikna bara så ni vet ;) Jag är dock lite orolig för vissas reaktioner, men jag ska verkligen strunta i allt sådant och bara njuta!
 
Dino vilar idag, hoppas han håller sig i skinnet i helgen då. Men det tror jag nog!
Lite tråkigt att jag avanmälde mig till Skövde, det var några av er läsare som skulle dit. Hade varit skoj att träffa er, men den i Ulricehamn kommer passa oss mycket bättre. Lång bana, närmare och så..
 
Påtal om något helt annat så gjorde min stjärna jättefina fattningar från skritt igår, ibland är han faktiskt bäst! Det som är skönt är han även om han tänder till och får extremt hingstbeteende ibland fortfarande, så har han stunder där man märker att han är väldigt tillfreds. Det gör mig glad! Som att han alltid visar hur mycket han älskar sin matte genom att alltid komma när hon ropar (det gjorde han dock innan med) och nu kan jag tillochmed gå in i hagen och gosa med honom, utan att han ska leka. Sedan följer han mig som en liten hund, vilket han alltid gjorde när han var liten. Ett tag skulle han helst av allt stampa på mig så han fick någon att leka med.. Som sagt, det finns stunder då jag tycker jag gjorde helt rätt. Det finns också några stunder då jag verkligen ångrar mig.. Men dom blir färre och färre, helt klart.
 
Nej nu ska jag försöka sova en stund iallafall. Måste upp snart och börja packa!
 
 


Helt slut..
Jag har varit igång sedan tidigt imorse och kom precis hem nu! Men vilken dag! Jag har ingen ork men just för att jag är så glad så fungerar allt väldigt bra ändå..
Dino är i en galenpanna-period nu tror jag. Han är otålig, glad och väldigt pigg. Men det gör inget, hellre det. Fotandet gick bra, Emma var supertrevlig och fina kort vet jag redan att hon tar så hon lär få fota oss igen.. Dino däremot var stundtals knappt styrbar, haha lilla gubben. Men han lugnade sig tillslut, red faktiskt väldigt simpelt, rakt fram och stora volter. Han har ju trots allt inte gått så mycket de senaste veckorna.
Sedan åkte vi hem till vårat nya hem, vilket kommer bli toppen tror jag. Många timmar i hagen om dagarna och det kommer nog passa galenpannan bra nu.
Börjat köra det viktigaste men jag blev för trött så det blev mest prat. Jaja nu är jag så trött så kanske, kanske kan jag få sova lite inatt. Då är min dag fulländad! :)
 
Korkad jag var när jag släppte ut dino i nya hagen och inte tog med mig kameran som låg i bilen. Åh den traven! Många rör sig fint när man släpper dom i hagen sådär men detta var bara.. wow! Han tyckte garanterat att han själv var snyggast i stan iaf.. korkad matte som.inte tänkte steget längre!


Torsdagsfin..
Min fina kille :)


Snart så..
Jag vill så himla gärna berätta för er, jag spricker nästan av förväntan och längtan.. Nu är väl dessutom allting 99,9% säkert så har ni tur (haha) så kan jag snart inte hålla mig längre..
 
Men jag har en liten fundering dock, det innebär tävlingen på torsdag.. Jag funderar på att skjuta upp den och starta i Ulricehamn istället för skövde. Närmare.. och mer passande klasser isåfall. Tävlings och träningssuget är helt galet just nu.
 
Jaja, detta ska bli så himla roligt!
Jag och Goodie i u-hamn för många år sedan, men en av våra duktiga hästskötare Aline. Vilka tider ;)


Torsdag.
Idag händer det mycket för min del!
Dino skall badas och knoppas och göras extra fin eftersom vi ska fotas idag, Emma heter tjejen som ska fota oss och hon tar väldigt fina bilder. Därav har Dino lovat mig att visa sig från sin allra bästa sida idag!
Ska bli så himla kul, och jag hoppas på några fina bilder som gör att jag kan göra om min design och kanske förstora upp och rama in kort med :)
 
Sedan ska det packas! Massvis!
Får dock hålla mig till det nödvändigaste idag och ta resten imorgon. Då får jag eventuellt lite packhjälp också.. Dino flyttar alltså idag redan.
Snacka om att jag har alldeles för mycket energi just nu... :)


Fina Bugannto!
Tog bilder på Fias fina häst Bugannto, ni flitiga läsare vet att jag ridit honom en del för ett tag sedan. Titta på dessa bilder och njut..
Passa på att spana in han innerbakben när han galopperar....!
 


Lycka!
Jag har förmodligen fått året roligaste besked.. Jag vill fortfarande inte säga något fören det är hundra men jag kände mig plötsligt väldigt, väldigt glad!
 


Till salu.
Har inte bilder på allt, men är det något speciellt ni är intresserade av så säg till.
 
Lamicell dressyrschabrak, rött använt en gång. Finns även med matchande lindor till (kan säljas var för sig) Endast använt en gång! 
Isabell Werth dressyrschabrak, strl full, grått. Bruksskick..
Grått fleecetäcke, halvhals med blått kantband. strl 140
Beiget Exklusiv fleecetäcke 145, lite använt!
Schockemöhle champion schabrak, dressyr strl full
Fleecelindor i olika färger, blandannat gråa, ljusgula, vinröda
Döbert träns i strl full extra bred nosgrimma (rundsytt pannband)
Döbert pannband med blåa stenar, svängt. Vädligt fint!
Fint Hansbo dressyrshabrak, brunt, strl full
 
Kom med bud, här eller maila mig jmdressyr@hotmail.se
 
 
 


Vilken kväll...
Igår fick jag lite smått panik, Dino har vilat väldigt mycket det senaste med tanke på alla tappskor, skadad matte och ja ni vet. Nu är det en vecka framför mig som kräver en något mer genomriden häst och idag skulle min häst få nya skor.
Igår kväll avboka min hovlsagare då han fick barn i måndags (tror jag det var?) och jag förstår såklart att han vill vara med sin familj då, men det blev panik för min del. Saker och ting går ju trots allt inte avboka utan att betala när man bokar träningar och så.. Mycket pengar helt i onödan då kan jag säga!
Dessutom vill jag ju hinna rida någon dag innan allt kör igång med.. Annars kommer jag få skäll, haha!
 
Nu fick jag tag på en hovlsagare som slår på tappskon iallafall så hoppas jag min hovslagare kommer på fredag istället. Men nu måste jag ändå upp till stallet då min häst skulle stå inne på morgonen och jag får inte tag på Fia.. Så ni kan ju gissa vem som fått ännu en sömnlös natt nu, det blir alltid så när jag vet att jag måste upp. Jag kan inte koppla av, för jag vet att jag så lätt försover mig när jag väl somnat.
Ja jösses vilka problem. Ikväll ska jag dock ta något som kan hjälpa mig för jag går in på 6 natten då, men ca 6-7 timmar sömn totalt. Jösses, hur fasen fungerar jag just nu? Hemskt när man börjar kika i sovdagboken.. Jaja ikväll så blir det andra bullar!
 
Ska dessutom rida ikväll då, ser jag fram emot! :)


För mycket grejer..
En av mina fyra schabrak-gömmor.. hmm


Fråga till er (igen)
Nu söker jag någon som kan hjälpa mig med hela min design, inte bara headerbilden. Jag har egentligen inga idéer alls, mer än att jag hoppas hitta någon bild som jag tycker om, som Emma tar på oss på torsdag.. Som alltså går att använda till bloggen.
Är det någon som är duktig på detta? Eller vet någon som är det? Ni får gärna maila era idéer och övrig info till jmdressyr@hotmail.se.
 
Tack :)
 


Veckans planering.
Dethär är hur min kommande vecka borde se ut, också varje dag fram tills vilan som Dino förhoppningsvis får nästa vecka redan.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Pass i ridhuset, träna lite programdelar/vila
Onsdag: Vila, hovis kommer/Pass i ridhuset, träna lite programdelar
Torsdag: Fotografering inne i Borås Ridhus
Fredag: Vila
Lördag: Träning för Emma A
Söndag: Träning för Emma A
 
Måndag: Vila
Tisdag: Träning för Peter
Onsdag: Lätt pass i ridhuset
Torsdag: Tävling i Skövde LB:1
 
Jag hoppas verkligen att det är såhär det kommer se ut.. Det ska bli så roligtmed veckan som kommer. Händer hur mycket roligt som helst!


Tisdag.
Idag är jag lite extra glad, jag har nämligen insett att det så som allt är just nu, fungerar inte! Läkare och sjukgymnaster här i Borås har bett mig sedan skadan att jag ska dra ner på träningen. I Lund däremot, är det tvärtom... Vilket fall, nu har jag provat att dra ner på, sluta i stort sett helt och kombinera på alla sätt som bara går. Men det fungerar uppenbarligen inte bättre, så nu går jag på min egen känsla och körde spinning igår. Det är så himla kul! Jag trivs verkligen där i spinningsalen och lyssna på bra musik, ta i så man skakar i benen och samtidigt känna att man är ganska duktig. Jag körde spinning 6 dagar i veckan innan, vilket kanske var lite i överkant. Men det är verkligen kul. Dessutom upplevde jag att jag var i både bättre konditon och stabilare i ridning.. Ja konditionen är ju inget att snacka om, man tränar ju hjärtat - absolut!
Jaja vilket fall, Activio är det jag brukar träna. När man kör med pulsband, väldigt motiverande ska ni veta!
 
Idag känner jag mig iallafall väldigt glad, det är skönt att känna att jag styr mig själv bäst och nästan allt som dom sagt till mig här är det som fungerar sämst. Varmvattens simning ska ju vara så bra för mig att det nästan botar mig helt och hållet, det går inte! Jag kan varken gå eller sova efter jag simmat, och jag kan tillägga att jag har tävlingssimmat när jag var yngre. Så även det tycker jag egentligen är väldigt roligt.. Ja, tillsvidare så bestämmer jag  vad som görs eller inte och spinning lär det bli!
 
Förövrigt så ringer min läkare från Lund mig på torsdag, han är bara bäst! Jag blir helt rörd över att känna hur mycket han bryr sig och anstränger sig när det gäller mig. Jag är verkligen allt annat än van vid det! Jag har så mycket att berätta att jag måste sätta mig ner och skriva allting, för jag brukar få hjärnsläpp när han ringer..
 
En annan sak som känns både lite bra och dåligt är att jag och Dino kommer byta stall i veckan. Det känns jobbigt då min trygghet är i stallet där jag står nu, jag har stått där från och till i många år nu.. Men det ska bli så skönt att slippa ha dethär måstena på helgerna. Just för knäts skull.. Dessutom har jag bättre ridvägar och vi är flera som står där så jag tror det kommer bli roligt. Dom rider dessutom för mig i stallet, och att dom då vill att jag skulle flytta dit också känns faktiskt extra roligt. Mindre kul är att jag måste packa.. Fördelens med Fias stall är att jag har hur mycket förvaringsmöjligheter som helst! Hur gör jag nu med alla mina grejor? Dagens kanske värsta I-landsproblem..
 
Annars står rygg och nackrehab på schemat idag, på sjukhuset. Sedan skulle jag verkligen behöva rida, men det beror ju på fötterna på Dino. Jag misstänker att det blir en sväng till gymmet också.. Sedan ska jag som sagt börja packa också, sortera en hel del som jag gissar behöver tvättas. Kanske hittar lite grejer som jag känner att det är dags att göra sig av med också.. Dags att lägga upp grejerna som jag har till salu just nu kanske? Det är en del..
 
Oj vad långt detta blev, men men.. Åh om bara Dinos hovar löser sig nu, så kommer jag verkligen ha en massa att se fram emot!
 


Trött?
Såhär taggad var min plutt idag.. tur att han trampat av sig skorna.. anser han själv iaf ;)


Följa mig.
Det är en del som frågar om man får lägga till mig på fb och liknande, och ja, jag accepterar nästan alla ;) Men jag har ju flera sätt man både kan hålla sig uppdaterad om bloggen och mer personlig..
 
Facebook - Jenny Magnusson
Intsagram - jennymagnusson
Följa bloggen - Bloglovin
 
Eller så kan man ju maila mig om man heller vill "prata" med mig om något speciellt, ställa frågor eller så. Jmdressyr@hotmail.se
 


Kingsland
Det kommer ju emellanåt lite uppdateringar på Kingsland kollektioner, nu var det dags igen. Jag kan inte låta bli att tycka det mesta dom gör är väldigt snyggt. Men såklart kostar det ju en del också..
 
Vad tycker ni om Kingsland? Snygga/fula saker? För dyra/man får vad man betalar för?


Effektiv ridning.
Något jag försöker bli väldigt noggrann med när det kommer till mig själv när jag sitter på hästryggen är hur konsekvent jag är mot både mig själv och hästen. Jag kan inte begära att min häst rör sig bra i uppförsbacke om jag inte rider bra. Men jag vill också kunna bestämma just när, hur och var han skall göra det. Ja, hästen ska röra sig i uppförsbacke jämt helst. Men jag tycker om att i mitten av passet flytta stödet framåt och nedåt. Just bara för att se att jag kan, utan att hästen för den delen slutar lyssna. Detta gäller inte den helt nyinridna hästen utan givetvis krävs detta lite träning. Antingen har hästen nämligen lätt att komma upp, eller så har den lättare att gå nedåt. Dino är dock en sådandär gråzonare (haha) han trivs bra mittemellan. Just därför låter jag honom inte jobba där hela tiden, jag måste bestämma hur och vart han skall gå. Varje steg skall det vara jag som har bestämt exakt hur det ska se ut. Sedan ska jag inte behöva visa honom varje steg, utan bara påminna/underhålla och sedan säga till när jag vill ha en förändring.
 
Förändringen då, den jag själv ganska ofta slarvar med. Jag tror dock inte jag är helt ensam.. Reaktionen skall komma exakt när jag ber om den, inte innan och absolut inte efter. Det är absolut inte lätt, och det gäller att som ryttare vara ärlig mot sig själv och fundera på varför hästen inte reagerar när den ska. Nästan alla gånger hänger det nämligen på en själv, man har låtit hästen slappa till sig lite innan och reaktionerna kommer försent. Ett tecken på att man inte har hästen mellan hand och skänkel, den skall vara aktiv och svara fram för skänkeln och samtidigt vara lätt att ta tillbaka. Utan att på något sätt tappa bjudning för det.. Visst låter det väl himla lätt när man skriver såhär? Haha, njae.. Det vet vi alla att så är inte riktigt fallet. Det händer ofta hundra andra saker påvägen dit som man måste "rätta till" under resans gång. Men det försöker jag också tänka på nu, att sluta göra allting så komplicerat. Tar jag tag i problemet direkt, rider effektivt och var konsekvent ja då slipper jag oftast all onödig energi och tid som man lägger på att rida runt och egentligen inte åstadkomma någonting..
Däremot när allt dethär funkar, och man kommer till bra ridning.. Ja då är det verkligen en fantastiskt känsla att sitta där uppe och känna att varje milimeter på hästen är det jag som styr.. Högt, lågt, långsamt, snabbt, elektriskt, kort, långt.. Ja ni förstår.
Ut och träna på effektiviteten i er själva, sitt inte och nöt för mycket på era hästar. Dom ska stärkas, och inte springa jorden runt ;)
Bilder från samma ridpass, bild 1 - Formen Dino helst går i (om han får välja jämt ;)) bild 2 - Högre form där vi jobbar korta sträckor för att stärka hela hästen


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >