Dressyrhästar kan också busa ;)
Jag hade två glada hästar igår kan jag lova!
Sofia var snäll nog att hoppa dom båda igår och dom var lika lyckliga båda två, Dino visade det genom bus och Goodie genom väääldigt mycket fart!
Vi började med Dino medans jag gick med Goodie, och han skötte sig faktiskt riktigt bra! Han suger verkligen tag nu inför hindrena och man ser att han älskar det, ibland kör han sina "stålmannen-hopp" men han tvekar aldrig.
Dessutom såförstod han verkligen inte hur man gjorde för några månader sedan när det låg fler än ett hinder efter varandra. Han kopplade verkligen inte att man skulle få plats både mellan och över... Så helst körde han över allihop..
Men jag berättade för Sofia att han var superduktig när jag hoppade sist och jag vet inte om hon trodde mig riktigt fören hon fick känna på det själv ;) (såå illa var det alltså innan.. haha) och Dino tycker det är så roligt! Det gör mig så glad att se hur han busar efter varje gång han hoppat, kanske inte när han tar i lite, för jag ser helst att han låter Sofia sitta kvar men annars så blir man glad!
Han hoppade både en serie med travbom in - kryss - bom - bom -oxer/kryss - bom och studs!! Jag hade dött för några veckor sedan om någon sagt att Dino ska hoppa studs... Som sagt, han tar i och tar allt.. Eller försöker iaf..
Men nej, igår gjorde han det riktigt bra flera gånger faktiskt. Så bra att jag kunde höja lite. Dock inga höjder såsett 40-60 cm kanske men det behöver inte vara högre.
När Sofia var klar såg han både väldigt nöjd och lösgjord ut, då blir man ju extra glad.
 
Goodie då.. Ja man kan ju inte tro att han blir 16 år snart iaf.. Han är helt galen! Extra glad blev han när han såg att det var serier, han älskar verkligen att få tänka till lite. Tur att han blir så fruktansvärt kvick i benen för alla avstånd blev vääldigt korta! Då är han trots allt ingen jättestor häst.
Även här skötte sig Sofia super (vad dumt det låter att skriva så, haha) men hon sitter där och stör inte för mycket. Hon guidar dom båda rätt för att sedan låta dom sköta jobbet, jag är tvärtemot - antingen blir det för mycket eller inget alls.. Ni förstår kanske varför jag helst överlåter hoppandet till Sofia ;) Även om jag tycker det är väldigt roligt.. Som tur är så kan jag ju också skylla på ett visst knä...
Vilket fall, Goodie hoppa även han superfint och det blev ett ganska kort pass för hans del. Höjde upp lite och även det seglade dom över, ca 110 slutade oxern på och det ser fortfarande så himla lätt ut med honom. Han hade nog varit en dröm att tävla fälttävlan på tror jag, för i terrängen är han som ett ånglok! Jag minns att både jag och mamma blundade när vi testade terrängbanan i ridhuset för första gången.
Men nej, dressyrhäst och hobbyhopphäst får han förbli sålänge jag äger honom iaf. Kan sträcka mig till någon träning kanske...
Vilket fall, det var kul att se hur pigga och glada hästarna blir av lite annat jobb ibland. Det är värt väldigt mycket tycker jag!
 Lina

Gud vad söt han är, ser verkligen toklycklig ut!

Svar: Ja han tycker verkligen det är så himla roligt :)
JennyM Dressyr


Åsa

http://hasteriet.blogg.se

Roligt! Jag och Lillen klädde också ut oss till hoppekipage häromdagen ;) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >