Bra övning..
Det finns faktiskt en hel del bra övningar i alla dessa dressyrprogram som vi rider, och även MSVB4 kan göras både svårare och lättare beroende på hur man vill ha det och på vilken nivå man är på (inte bara MSVB4ans program, utan det finns bra bedömningspunkter i varenda program som man kan använda sig av)..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här ser ni hur man bedömningen är i just detta program, Samlad galopp - kort diagonal - Enkelt byte - kort diagonal - galoppombyte i språnget..
 
En toppen övning då det inte blir vanliga byten hela tiden och man får hästen att vänta mer. Jag varierar med enkla och vanliga byten hela tiden. Men man behöver givetvis inte göra byten för att rida denna övning, man kan hålla sig till vanliga övergångar ner till skritt eller trav. Man kanske också ta tillbaka och samla dom några steg i den gångart man vill, det handlar mer om att göra det på ett bestämt ställe och sedan fortsätta så som du hade gjort på tävling.. Som sagt, man kan variera hur som helst och du kan göra denna övning flera gånger på rad och gör du vanliga byten försöker jag se till att byta varv emellanåt så man varierar åt vilket håll man gör bytena åt bara.
Vill man utöka ännumer så lägger jag in volter vid A och C (mitten på kortsidan) på Goodie gör jag dom 8 meter och Dino 10/15 meter. Tävlingsridning på träning kan man väl kalla det, man rider bestämt efter ett mönster, vilket är väldigt viktigt när man ska ut och tävla sedan. Då kan du nämligen inte lägga en volt där du behöver (efter eller före en övergång som ex) utan du får helt enkelt lära dig bra sätt att reda ut det ändå. Sedan ska man givetvis se träning som att det är just precis träning också, men som sagt är det viktigt att hitta vägar att få tävlingsridningen att fungera hemma också..
 Sätilaryttaren

http://satilaryttaren.se

sv; lite ont eller inte så att hon är halt, men vi får ta det lugnt. Jag tar det lugnt och försöker rida på fasta underlag eller a inte mjuka åkrar och sånt..
Hon har hadt skadan länge, redan i vintras hade jag ute vet för att kolla och de trodde precis som jag att det var en liten galla.. när den andra veteirnären var ute och kollade i feb/mars och så hade hon bara ½grads hälta efter böjprov och nu när han var hemma i somras så var hon inte halt. jag får rida henne i alla gångarter eller a nu har jag börjat trava och i nov/dec får jag börja galoppera så när vet kommer ut i dec för att vaccinera och sånt så ska jag ultraljuda henne så får ja se hur det blivit.. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >