Ny vecka.
Jag är så himla laddad inför denna veckan, hade jag fått sova lite så jag hade kommit upp lite tidigare på dagarna hade jag kunnat se förbi ganska mycket värk och "glömma bort" det ett tag också. Men allt kan ju inte alltid vara perfekt, då hade man ju aldrig längtat efter dom perfekta stunderna :)
 
Det har kliat lite i fingrarna men jag har faktiskt låtit Goodie vila i 3 dagar! Han gick så himla bra sista passet och tyckte han förtjänade lite lugna uteritter istället. Men vädret har varit allt annat än bra så han har fått vila helt. Men idag ska jag rida! Dino vilade dock bara i lördags och igår red jag ju honom, och ni vet ju kanske redan hur det gick.. Han var bäst igår, jag var gråtfärdig när jag satt av bara för att jag är så glad att han är tillbaka igen. Jag älskar att känna när han bara kämpar och kämpar. Plus att jag är övertygad om att han springer runt och tycker han är löjligt snygg, och det är när han blir sådan som han blir så himla häftig.
 
Vi började passet med trav i lättridning, och jag satt mest och åkte häst för att få honom att koppla av och trava bara eftergivet och utan allt detta tryck som han gärna vill ta till. Han blir mest stark då om han inte kommer igenom innan. Men det släppte på bara något varv redan och han kändes extremt mjuk och fin. Red mycket programdelar och jag kände faktiskt att jag mer än gärna hade gått in och visat upp han på en tävlingsbana igår redan i början! Vi galopperade också åt båda håll innan det blev skritt och en extremt taggad häst! Åh, lycklig matte!
Sedan tog jag tyglarna och fortsatte fokusera på programlinjer, både ur LB och LA programen. Det mesta gick verkligen toppen, sedan kan det absolut bli någon övergång som blir lite okontorllerad än. men det var okej för han låg jämt och fint i handen på mig ändå. Att han inte riktigt orkar och släpper bak och rygg lite är ju mer en träningsfråga...
I slutet av passet satt jag och åkte omkring i en fantastisk trav och galopp med ett lätt stöd i handen och en så himla härlig känsla att han fick världens kram mitt i en galoppvolt. Då hade jag räknat med ett obalanserat avbrott och en något oförstående häst, men Dino sökte sig bara nedåt frammåt och rundade upp sig fint över ryggen och frustade. Jag älskar verkligen den hästen när han ska visa upp sig på denna sidan som han var igår, han har väldigt mycket power då, och man känner sig som en liten fluga som åker omkring däruppe. Men denna gången hade den lilla flugan full kontroll också ;) Det är ju lite kul att känna att man kan rida fram ett tryck i en häst så man ser både knän och framhovar från ryggen och känner hur dom bara växer framför en..
Ja som ni förstår var Dino oersättlig igår, han är definitivt ingen Totilas eller Sezuan, men sådanna dagar är han en häst som jag känner att jag kommer kunna utvecklas enormt mycket ihop med och det är verkligen den bästa känslan man kan få när man håller på med hästar. Jag tycker det iaf..
 
Vad mycket man kan skriva om ett enda ridpass, men jag vet att några av er tycker om det iaf så ;)
 
Goodie fick lite mys igår bara, och jag var som sagt så sugen på att hoppa upp på honom också.. Jag har aldrig varit missnöjd med ett ridpass på hans rygg så det kan nästan inte gå fel, utan bara bli bättre. Men han förtjänade lite ledigt så vi hade en lång mysstund bara och han verkade nöjd med det. Han är annars inte den som håller sig jätte intresserad så länge när man vill gosa lite. Men igår så kände han väl att han hade lite extra konkurrens så.. eller så hoppades han på mer mat kanske ;)
 
 Charlotte Ståhl

http://csdressage.dinstudio.se

Så himla härligt det låter. Sådana dagar är underbara;) det lever man på länge.


Sätilaryttaren

http://satilaryttaren.se

Dino är så fin!

sv; ja det är roligt men ansträngande. Men kul när man ser hur stora kliv framåt i utvecklingen de gör. :)


SUPER FIN BLOGG!

Hej gå gärna in på min blogg och ställ frågor till min Q/A :)
Förlåt ifall du inte gillar sådana kommentarer men det skulle betyda mycket ifall du ville ta dig lite tid och ställa några frågor Kram♥


Underbara, fina Dino! Vilken tur att vi har våra hästar som ger oss sådana här underbara ögonblick. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >