Klippningstider..
Ja det är ju dags, eller så har många nog redan klippt sina hästar en första gång?! Jag kan inte ha en häst som jag tränar och tävlar utan att klippa den. Det tar för mycket energi att ha kvar en tjock päls och dessutom är det lätt att få en sjuk häst då du sällan hinner låta hästen torka helt om den svettats.
 
Jag är inte jätteförtjust i att klippa (även om det är roligare med min nya maskin) för att det tar så himla lång tid för mig. Jag avskyr kanter och ränder och missade tussar, jag går och stör mig på sådant varje dag och tycker det ser så slarvigt ut. Jag bryr mig inte lika mycket om hur andra klipper sina hästar, men är det på mina så ser jag det varje dag när jag tex borstar och därför är det lika bra att göra det riktigt från början. Så mina hästar helklipps alltid, både ben och huvud. Det jag brukar lämna är i öronen.. Det tar såklart lite tid att få allt det "perfekt" då som ni förstår. Jag brukar dock dela upp det på någon eller några dagar för hästarnas skull..
 
Men nu tänkte jag kika med er.. Hur klipper ni? Hel/halv/jakt ja vad det nu kan vara, lämnar ni ben och huvud? Varför/varför inte? Berätta :)
Nyklippt Dino <3
 caroline

gud vad fin han blev! så blank också...

jag är en funktionspersonlighet och även om jag önskade att hästen skulle se ut sådär, har jag inte tålamod till att klippa så ordentligt. Det här var typ det snyggaste jag sett:

http://carlssonpataket.se/?p=16641

Men det brukar bli en helklippning med lurviga ben, "skaka-på-huvudet-ränder" uppe vid halsen och ett huvud som ser för stort ut för att det har mycket mer päls än resten av kroppen. (Känner på mig att du får rysningar längs ryggraden nu). Hästen bryr sig ju inte, jag har inte tid att klippa lika fint som du och han skulle ruttna rejält om jag drog fram den där maskinen två dagar på raken, så jag kör påå min funktionella lösning bestående av kompromisser... ;)

Svar: Ja dessa bilder var från förra året :) Har inte klippt honom än, men lär bli i veckan..Ja där har vi en som är duktig på att klippa iaf! Hade det blivit så bra när jag gjorde kanterna hade jag gärna lämnat lite mer ;)

Haha som sagt, jag bryr mig inte heller om hur andra klipper sina.. Det handlar mest om att jag ser att jag själv slarvat varje gång jag borstar mina hästar.. Det bara retar mig ;) Men hur andra klipper gör mig inget, jag tror som sagt alla gör det dom tycker är bäst för både sig själva och hästen.. Jag förstår att man inte vill lägga så många timmar som jag gör på att få bort ränder och sådant ;)
JennyM Dressyr


Jenny

http://lilatiger.blogg.se

Jag helklipper men lämnar huvud och ben. Huvudet för att hon skakar för mycket när man klipper upp mot det så jag nöjer mig om jag kan få en fin linje där, och benen lämnar jag eftersom hon normalt inte svettas där och lämnar jag ändå på huvudet så kan benen också få vara lurviga.
Nu tävlar inte vi än så kanske ändrar jag mig när vi ska ut på tävlingsbanorna.


Bea

Jag har "filtklippning" på min. Jag vill behålla päls på ryggen och rumpan eftersom min häst är ganska känslig mot kyla och nederbörd främst över ryggen, han är ingen ungdom längre och har blivit ännu känsligare de senaste åren. Sen tror jag inte heller det skulle gå att helklippa honom då han HATAR att bli klippt. Han står och skakar som ett asplöv, så huvudet skulle jag aldrig komma åt ;)

Svar: Men stackarn då.. Nej man får ju tänka på vad som är bäst för hästen :) Sedan är det ju inte så roligt när man känner att dom är såå rädda..
JennyM Dressyr


Min unghäst har jag inte klippt någon gång än. Hon har inte satt så mycket päls om vintern. Ponnyerna klipper vi filtklippning, dvs hals och under magen fram till ljumsken. Vi har hästarna ute länge om dagarna samt oisolerat stall (= kallt som ute) och det gör att vi inte gärna helklipper dem.


Petra

Klipper helklippning men sparar ben och huvud :) Min blir också så blank när man klippt!

Svar: Ja man behöver ju inte klippa bort precis allt på dom :) Spara ben och huvud räcker ju gott och väl :) Ja dom blir så himla fina! Oftast iaf ;)
JennyM Dressyr


Emelie

http://emlacarlen.blogg.se

Du får gärna klippa min sur tant ;)

Svar: haha jag klarar mig att ha två att klippa tror jag ;)
JennyM Dressyr


camilla

http://millas.blogg.se

Jag klipper kroppen, och halva ansiktet. Lämnar en fläck på ryggen + benen :)


Beatrice B

http://beawall.blogg.se

Förra vintern klippte jag först bara halsen, men hon blev fortfarande så svettig så jag klippte allt utom, huvud, ben och under sadeln. Blir nog en sån klippning i år med :)


Josefine

http://dressyrnissen.se

Klipper benen, kroppen och halva ansiktet. Lämnar alltid en "pad" på ryggen. Ska försöka mig på att klippa hela huuvudet i år dock :)


Evelina

http://dressyrwelsh.blogg.se

Jag klipper hela kroppen utom en plätt under sadeln upp på ryggen, halva ansiktet ("underdelen") och benen till precis under knä och has. Har jag en "vanlig" häst klipper jag hela benen, men nu har jag en Welsh Cob och då vill jag inte ta bort hovskägget, det hör ju till rasen.


Caroline

jag bara retas lite med dig jenny. Insåg själv hur ful min så kallade "funktionsklippning" lät. Nästan så jag fick rysningar själv ;)

Lycka till idag!

Svar: haha du är väl go ;)
JennyM Dressyr


Lipan

http://lipan.wordpress.com

Jag har på mina tidigare hästar hunnit testa både hel-, halv- och jaktklippningar. På min nya häst (första klippningen för oss), så får vi se hur långt jag kommer/hur länge han står ut. Jag siktar på att klippa från halva huvudet ner till framknän/bakhaser iaf, samt lämna en plätt där sadeln är. :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >