Nu så..
Nu kom jag precis innanför dörren här hemma..
Idag åkte alltså jag och pappa hela vägen ner till Malmö, var där 40 min och åkte hem igen. Tar ett par timmar alltså.. Pappa körde mig snällt nog ner då jag inte klarar av att köra så långt.. Inte åka med egentligen heller, men det får man ju härda ut bara. Pappa var ju trots allt med som ett bra sällskap och stöd.. Jag har tur som har så bra föräldrar!
 
Någon frågade vad det var för intyg jag skulle få.. 30 mil hemifrån liksom ;)
Alltså såhär är det, när man skadar sig och har bestående men som jag har så får man ersättning från sitt försäkringsbolag (om man har det, eller det har väl alla eller? Annars, skaffa det nu! Dock inte Trygg Hansa...) och dom utreder efter ett läkarintyg hur många procent invaliditet man har.
Detta gjorde vi för två år sedan och jag fick 2%!! Många av er vet väl hur jag har det just nu och det är över fyra år sedan jag skada mig så.. Så himla mycket bättre kommer jag ju inte bli.. Dessutom har vi pratat med patientförsäkringsnämnden som sa att jag bara måste överklaga, vilket jag redan gjort en gång och för att kunna göra det igen behöver jag ett nytt intyg.
Jag frågade då om min läkare som opererat mig kunde få göra det eftersom han är väldigt kunnig om just dessa typer av skador och det är han som pratat med mig om CRPS som många läkare inte ens vet vad det är..
Sedan har det bara krånglat för mig och dom beviljade inte att dom skulle betala ett intyg till osv. Men tillslut har vi lyckats få igenom detta och idag, äntligen skulle vi få det gjort.
Det gick väl bra, eller väldigt dåligt... Beror ju på hur man ser det! Mitt knä visade David hur dåligt det är just nu, och jag insåg hur mycket sämre smärtrehab faktiskt har gjort mig. Jätte tråkigt men som sagt, inga 2% iaf! Vilket också David sa direkt på plats, han tyckte snarare det var rimligt att få det för min fot som jag inte har så ont av.. Den är mest stel.
 
Jaja, jag kan skriva hur länge som helst om dethär med alla överklaganden och alla saker som går fel och när man tror att det löser sig och nästa problem dyker upp.. Men jag bara vägrar låta Trygg Hansa sätta sig på mig, efter allt dom gjort mot mig så ska jag fasen göra allt för att känna mig så nöjd jag bara kan. Dom marknadsför nämligen denna försäkring som jag har (tom det år man är 25 år) som Sveriges bästa barnförsäkring.
Inget bolag har så luddiga och konstigt formullerade villkor som Trygg Hansa, så ett tips, läs verkligen igenom dessa när ni tecknar försäkringar. Det gör jag alltid numera för man vill verkligen inte hamna i den sitsen jag gjort..
 
Men vilket fall, bara att få träffa David är så himla energigivande, han bryr sig så mycket och förstår mig verkligen! Han ifrågasätter aldrig några av mina konstiga symptom och försöker alltid hitta tänkvärda samband. Jag önskar alla som lider av kronisk smärta får träffa en läkare som han! Vi är ju tyvärr till de patienter som läkare allra minst vill ta i.. Alltså värre än alla sjukdommar och skador som finns. Kronisk smärta är alldeles för svårt att förklara.. ännu svårare att göra något åt.
Men att David även, helt utan att han egentligen får betalt, sätter sig och skriver ett intyg även till försäkringskassan nu.. Ja alltså, man vill ju bara krama honom. Han tvekar inte ens sekund utan han bara säger att han självklart fixar det åt mig. Min handläggare vill helst ha från honom och har specifikt frågat efter ett intyg från honom, just för att han skriver så bra och alla kan förstå..
 
Som sagt, det har gått både bra och dåligt idag.. Mitt resultat är väldigt mycket sämre, men jag blir så glad över att ha en läkare som David som jag kan ringa till! Nu ska jag bara fixa en remiss så han får betalt att prata med mig också ;)
Men det bästa av allt... Jag ska vara sååå nöjd när försäkringsbolaget tar bort min "menisk skada" från protokollet och suddar bort dessa 2% som dom stått fast vid så extremt. Jag vet att det är minst 25% egentligen, men vad det än blir så kommer jag få någon procent mer, och varje procent kommer göra mig extra stolt! Det gäller att ha en hel hög med envishet, gå ner i botten ibland - må skit och sedan bara ta sig i kragen och visa att man kör inte över en människa som mig! Jag må vara liten, men jag är definitivt inte rätt person att behandla som en påse skit!
Men jag hade nog heller inte klarat det utan mina fantastiska föräldrar, dom stöttar och hjälper så mycket dom någonsin kan och dom har och är även nu, ett fantastiskt stöd verkligen! Jag vet att ni läser här mamma och pappa, ni är världens bästa föräldrar! Ni borde få höra det varje dag egentligen, ska bli bättre på att tala om det jag lovar! :)
 
Jag vill också bara tillägga en sista sak, jag berättade för David allt jag inte kan göra, och ridningen har ju såklart blivit lidande men jag har ju fortsatt med det ändå.. Det ger mig så himla mycket mer än bara träningen. Det enda han sa var att "Ja, och sluta aldrig med det!".. Han både ser och förstår på mig hur mycket det betyder för mig, och jag tror han vet att jag är lite för envis för att inte göra någonting alls, även om jag funderar på varför jag rör mig från sängen vissa dagar.. Men det är mitt enda ställe på jorden där jag kan slappna av och verkligen njuta, och iaf försöka stänga av att det värker, är ju på hästryggen.. Ibland måste man faktiskt trotsa smärtan också, utmana sig själv lite. När man klarar det så blir man ju faktiskt så himla stolt!
 
 fia

Så skönt att du fått komma ner till honom. Sen blir ju tyvärr inte värken bättre för det. Men om intygen kan göra att du får rätt i dom olika instanserna,samt ersättning som du har rätt till. Både vad det gäller försäkringskassa o Trygg Hansa. Så ge dom bara, ge dom en släng från mig med: kram Fia.

Svar: Haha du är väl go Fia. Jadå, jag ska minsann ha min vilja igenom! Kram :)
JennyM Dressyr


Camilla

http://millas.blogg.se

2% ?! JAG är tom bedömd till 5% invaliditet.
Skönt med åtminstone en bra läkare som hör vad du säger. Alltså, knät kanske inte blir så mycket bättre men bara det att någon inte hånar en rätt upp i ansiktet är ju alltid nåt.


L

Usch. Känner verkligen med dig. Efter min olycka tog det 10 år innan jag till slut inte orkade bråka mer med mitt försäkringsbolag och allt blev"klart". Advokaten avrådde mig från att överklaga till högre instans. Sannolikt hade jag fått stå för försäkringsbolagets kostnader om man gått till rätten med det. Försäkringsbolagen har ju en förmåga att vinna det mesta över oss med skador. I allt detta tragglande med advokat, försäkringsbolag, journalkopior mm har man ju dessutom försäkringskassan att brottas med. Nere på botten är man många gånger och kravlar. Värken, sömnstörningarna och frustrationen över att inte kunna leva det liv som man hade innan. Det tog många år för mig att acceptera den nya situationen, till en hanterbar nivå. Även om jag än idag ibland bara vill gå ut i skogen och skrika mig hes med tårarna rinnande längs med kinderna. De där 12% invaliditet på ett papper och några kronor i ersättning vad är det egentligen mot det man får kämpa med varje dygn, året runt resten av livet. Men rätt ska vara rätt. Enveten utöver vad som är bra för mig jobbar jag lite mer än heltid nu, och all övrig tid tillbringas med de fyrbenta. Har haft ett skadeår på min "tävlingshäst", och vi har bara varit ute i skogen sju dagar i veckan sen i mars. Även treåringen rantar runt i skogen. Har varit ganska skönt att vara lite "kravlös" i stallet. I vinter blir det full rulle, då ska nästa skolas in till att bli ridhäst. Hoppas den är snäll också så kroppen håller:)) lycka till med allt!


Han låter helt underbar! Hoppas att du får upp % låter ju helt knäppt med 2%, så mkt som du inte kan göra! Vad fantastiskt det är med hästarna så mycket livsglädje dom ger, vad skulle man göra utan dom?:)


Du är häftig jenny :) jag kan inte förstå hur du har de men ont har vi väl alla någon gång och jag är en av dem som har de lite oftare jag med ;) men varje gång man träffar dig eller ser dig så ser du alltid så glad och trevlig ut! Håller tummarna på att de blir bättre och följer med spänning och intresse! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >