JMDressyr - december 2014

Vad är detta för något?
Jag vet att bilderna är av urusel kvalité.. Men vad är det jag köpt? En förvuxen katt kanske? ;)
Ja, Fonzie var lycklig idag iaf...
 


Mina mål 2014..
Mina mål 2014 var att med Dino starta LA med godkända resultat och drömmålet var såklart Falsterbo.. Detta blev ju faktiskt uppfyllt, dock inte ihop med mig pga olika omständigheter. Men Dino uppfyllde målen ihop med Carl, och som dom gjorde det! Blir fortfarande lika glad såfort jag tänker på det..
 
Goodie då?!
- Jag ville ha stadiga procent på ca 65 i MsvB
- Men också hinna starta någon eller några MsvA
- Drömmålet på Goodie var också att debutera PSG
 
Den första punkten får jag ändå säga att vi faktiskt uppnått.. Vi hade en lite svacka ett tag, men efter ett par ändringar så började det gå riktigt bra och som vi avslutade nu i höstas i MsvB?! Vinster eller andra plaster i allt vi ställde upp i och mellan 69-70%!
Ja, vi hann ju tillslut med dendär starten i MsvA iaf.. Nu när jag kollar tillbaka så har jag missat nästan ett helt kvartal i perioder där jag inte fick rida alls pga operationer, plus att jag var nära på att ge upp hästar helt ett tag där i början av sommaren.. Då red jag också ganska lite tyvärr, vilket iochförsig var jättebra! Det var vad jag behövde just då..
Tyvärr blev det inte flera starter i MsvA eller någon debut i PSG, men debuten i MsvA var ändå bättre än vad jag någonsin vågat hoppas på så jag är väldigt nöjd och glad över detta!
Ibland händer det saker som gör att man inte riktigt kan fullfölja alla mål, men samtidigt har det för min egen del och min kropps del varit ett oerhört framgångsrikt år! Så mycket som jag utretts för och som dom hittat på mig har jag nästan bara drömt om att dom skulle hitta.. Jag ser därför fram emot ett nytt år nu och hoppas både jag och Goodie får hålla oss friska och skadefria så ska vi minsann ta de nya målen jag sätter upp!
 
 
 


"Hoppbilder"
Goodie och hans bakben.. haha
 
 


Tisdag..
Idag har jag en lång dag framför mig!
Jag ska försöka hinna in till stan och fixa brodd, då mina börjar se lite väl slitna ut.. Jag har 4 träningar, ska fixa allt till båda hästarna och dessutom rida Goodie! Eventuellt skrittar jag ut, men jag har inte helt bestämt mig än faktiskt. Vi får se..
 
Goodie hoppade ju igår med Sofia, eller ja.. Det blev gymnastikjobb med bommar och låga hinder, dom blev ganska grillade.. Men tyckte dom skötte sig toppen ändå! Goodies svaghet kom verkligen fram igår så vi passade på att göra lite annorlunda styrkeövningar för just detta.
Har både film och bilder jag tänkte visa, med flera bra bomövningar även för våra dressyrhästar! ;)
 
Nej, jag måste som vanligt sova en sväng igen.. Mitt knä har återigen hållit mig vaken hela natten, inget nytt väl? Dock sov jag faktiskt nästan 6 timmar igår mitt på dagen så antar att jag får skylla mig själv.. Men alltså ibland bara måste man!
Här har ni en bild på ett fint ekipage igår. :)
 


Vinterbilder..
Här har ni några smakprov från fotograferingen igår med Emma.. Jag är så glad att vi hittat henne! Hon är inte bara en fantastiskt fotograf, utan en supergo person dessutom!
Duktig kille!!
Tramp tramp
Passagen börjar också se bättre ut!!
..och titta nu sitter han faktiskt i galopppiruetterna! Snart så...
 
Kan aldrig säga det för många gånger (jag vet att jag tjatar) men alltså denna hästen är så obeskrivligt bra så ni förstår nog inte! Så mycket kärlek!
 


Att förbli trovärdig..
Vad är A och O enligt mig själv när jag bloggar eller läser andras bloggar? Jag vill hemskt gärna att det som skrivs ska kännas trovärdigt!
I mitt fall är jag oerhört noga med vad som skrivs och inte! Såklart skriver jag inte om precis allt, väldigt sällan om jag har en negativ tanke om något eller någon.. Det behåller jag helst för mig själv!
Men är det något som är bra så tycker jag om att berätta det för andra!
 
Det är såhär, i mitt fall är det lätt - jag driver denna bloggen enbart för min egen skull, jag tycker det är kul! Jag lever inte på bloggen och därför är jag noga med att behålla (i mitt tycke) trovärdigheten.. Jag skriver inte om ett schabrak för att ett företag har bett mig att göra det, jag skriver om det för att jag valt ut det och jag tycker om det!
Jag skriver inte om ett foder som jag tycker fungerar på mina hästar för att någon bett mig skriva om det eller för att jag får något för det, samma sak där så tycker jag till 110% att det är ett bra foder och jag vill dela detta med mina läsare helt enkelt!
Sålänge jag driver denna blogg kommer ni enbart få läsa om saker som jag har valt ut, tycker är bra och kan presentera på ett bra sätt. Jag tror och hoppas verkligen det lyser igenom i inläggen att det inte är några "köpta" annonser som jag smyger in här, utan det är för att jag är en nöjd kund helt enkelt precis som alla andra!
Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte skrivit om en enda sak, eller ett enda företag här som jag inte tycker är bra - och det är jag j*kligt stolt över! Men om det sedan blir så att jag har ett sponsrat inlägg eller en riktig annons här, så lovar jag er att det kommer jag vara noga med att det ska stå med, det ska alla bloggare egentligen skriva ut..
 
Jag har en jätterolig grej pågång nu som jag hoppas kommer kunna ge er läsare lika mycket som det kommer ge mig! Jag berättar givetvis mer om det när det är klart isåfall, men går detta igenom så kommer jag väldigt stolt representera detta företag! Det finns inget företag jag hellre vill sammarbeta med faktiskt, så vi får hålla tummarna!
 
Men jag vill iallafall att ni ska veta att här behöver ni aldrig fundera på "vad som ligger bakom". jag driver denna bloggen för min skull och er läsare, inte för att jag ska tjäna pengar och skriva om saker jag egentligen inte kan stå för..
 


Måndag
Jag funderar på att göra en liten sammanställning från året som gått, främst när det kommer till mina mål 2014.. Jag är dock osäker på om jag skrev ut dom eller inte?! Lite trist om jag inte gjorde det, men jag vet varför isåfall.. Jag är en helt sjuklig tävlingsmänniska och om jag inte når mina mål så blir jag extremt besviken på mig själv! (Dock enbart på mig själv, aldrig andra eller hästen såklart! Det finns ju inte på världskartan!) Därför jag hade typ 100kg som lättade från mina axlar när jag fick gjort dendär MsvA-debuten, haha ;)
 
Jag har det skrivet iallafall fast till mig själv bara, dock fanns ju Dino med där och det var ju inte planen från början att han skulle säljas så det känns lite jobbigt.. Men jag ska skriva ner Goodies mål och sedan ska jag faktiskt dela med mig av målen 2015 denna gången, det lovar jag!
 
Idag ska Sofia rida Goodie och hoppa lite! Eftersom det var ett tag sedan blir det låga gymnastikövningar tänkte jag.. Tänkte grilla dom lite med en lång rad bommar! ;)
 
Men jag ska sova lite först som alltid, för trots att jag sovit noll de senaste nätterna så vill inte min kropp riktigt än.. Jag somnade ju trots allt i soffan 10 minuter igårkväll så.. tröttsamt!
 
Just det, jag har knappt berättat om alla sjuka djur.. Fonzie har svullnad och lite sår kvar, men ingen temp! Inte ens efter att jag slutat med Hippotrim - glad matte! Förövrigt står jag i boxen med en lös 8 månaders fölunge och lindar bakbenen, hur snäll är han inte?!
Nappe är i stugan med mamma, han går det väldigt långsamt med tyvärr.. Det är ju bara att hoppas att ledband och muskler vill läka ihop fint, men han är en liten kämpe! Vi ger honom några veckor iallafall, men blir han inte bra eller iaf bättre så kommer vi inte låta honom lida har vi bestämt.. Det kommer vara ett tungt beslutat att ta isåfall, men det måste man vara medveten om när man skaffar djur! Jag kommer aldrig äga ett djur som är i liv bara för att jag har svårt att släppa taget och djuret egentligen lider, jag skulle inte vilja leva med mig själv då.. Även om det är tungt..
Nej fy, men nee han måste faktiskt bli bra och jag tror ändå att om det är någon som klarar det så är det våran lilla Nappe!
 
 


En favorit från idag..
Eftersom jag fick flera smakprov av Emma och jag älskar dom allihop, så har jag lagt ut olika både här, på Instagram och Facebook.. Så vill ni se fler så får ni kika in där! 
Min fina, bästa Goodie..
 
 


Trött..
Jag är helt slut, märks att kroppen inte är hundra.. Men åh vad jag längtar efter att få se bilderna Emma fotade idag, tror dom blev väldigt fina!
Men Goodie var duktig idag! Han gjorde alla samlade rörelser väldigt bra.. Han har blivit otroligt mycket starkare, det är så roligt! Man börjar ana resultatet efter ett par månaders slit, främst i galopparbetet. Han är duktig min kille :)
 


Är det verkligen fel att sälja sin bästa vän?
Jag blir uppriktigt arg när jag ser hur folk skriver på andra bloggar när det handlar om att sälja sin bästa vän! Nu syftar jag till största delen på kommentarerna faktiskt där det enkelt kommer fram hur idiotiska och egoistiska vi hästmänniskor är när vi säljer våran - såkallade tävlingsmaskin, istället för att att behålla hästen "tills döden skiljer oss åt"!
 
Jag har råkat ut för flera typer av försäljingar, jag har sålt pga ålder och att jag och min bästa vän inte kommer längre i utbildningen, jag har sålt för att jag blev "tvungen" då jag efter olyckan fick veta att jag kanske aldrig skulle kunna rida igen och jag har sålt min bästa vän pga att jag tyckte vi båda förtjänade bättre..
Men då är ju den stora frågan, var det lätt? Kände jag ingenting? Gjorde jag inte det pga att jag bara har mina hästar som tävlingsmaskiner? 
Alla mina hästar jag har ägt är hela min värld, mitt allt! Till viss del kan jag känna att Dino är den som betytt mest för mig på väldigt många sätt, men varför är jag då så dum och egoistisk att jag säljer min bästaste vän?
Jo, för det är just vad jag inte är - egoistisk! Jag vet att ridmässigt kommer jag och Dino aldrig klaffa som jag och Goodie gör, och varför ska Dino alltid vara nummer två, när jag vet att han egentligen tillräckligt bra för att vara nummer ett?!
Goodie sålde jag för att jag visste hur frustrerad och jobbig han skulle bli om han inte blev riden.. På den tiden var han också väldigt petig med vem som satt på ryggen, och jag kunde helt enkelt inte lägga över detta ansvar på flera olika människor tills jag kanske skulle kunna rida igen..
Mistral då? Min älskade fina ponny.. Jag har så mycket att tacka den ponnyn för idag, jag önskar av hela mitt hjärta att jag var gjord av pengar så hade han stått kvar hos mig tills han var gammal och fick somna in.. hos mig..
Men jag var för gammal, vi stampade mest på ett och samma stäle och oftast slutade ridpassen med att jag ville mer än vad Mistral ville och det var inte längre rättvist! Jag ville istället att han skulle få glänsa lite i de lägre klasserna vilket han verkligen kunde göra, och vad glad han vart över det! Har aldrig träffat en häst som var så otroligt stolt på en prisutdelning som Mistral, då visste han att han hade varit duktig!
 
Jag känner ingen tävlingsryttare som inte bryr sig när de måste sälja sin såkallade "tävlingsmaskin".. Tillochmed folk som jobbar med hästar blir mer eller mindre förstörda av att behöva släppa taget om sin kompis. Sedan finns det såklart hästar man passar bättre eller sämre ihop med, och skulle det vara så att man passar sämre ihop och inte vill samma sak - då är det väl det absolut mest oegoistiska du kan gör att sälja din stjärna vidare?!
 
Jag köper inte alls när folk säger att dom inte klarar av att skiljas från sin bästa vän, det gör inte jag heller! Det enda som skiljer oss åt är vad vi gör för val, och hur vi väljer att värdera saker och ting..
Jag värderar att ha en häst att jobba med varje dag som vill jobba ihop med mig, lika mycket som jag vill! Jag värderar att vi passar ihop, jag är både liten och har en form av handikapp - det är då viktigt att jag har en häst som trots detta kan och vill lära sig mitt sätt!
Jag vet att jag kommer göra ett halvdant jobb med en häst som jag inte har några mål ihop med, och det är absolut inte rättvist i mina ögon.. Men jag är inte en mindre bra hästmänniska för det, och jag älskar inte mina djur mindre bara för det! Vem kan ens bestämma det?! Hur mycket eller lite en annan människa älskar sina djur pga vad den gör eller inte?!
 
Hade jag haft obegränsat med pengar, ett eget stall och all tid i världen - ja hemskt gärna, dom får stanna allihopa! Helt ärligt går det nästan inte en dag utan att jag ångrar att jag sålt mina hästar, alla 3! Den ena har jag ju haft turen att köpa tillbaka, och jag hoppas att kanske Dino en dag också får komma "hem" igen.. vem vet?!
 
Döm inte mig bara för att jag älskar att träna och tävla och väljer att ha djur som gör detsamma, jag försöker verkligen tänka så oegoistiskt som jag bara kan när det kommer till mina djur och den dagen jag känner att jag gör ett halvdant jobb med dom - då säljer jag allihop! De förtjänar enbart det bästa i mina ögon, och det bästa är inte att komma i andra hand hela tiden..
 
Sedan har jag full respekt för alla er som behåller era hästar tills "döden skiljer er åt" ska ni veta, och man behöver inte ha häst för att man måste ut och tävla och träna som jag vill göra.. Jag respekterar även er som gillar att rida i skogen någon dag i veckan sålänge ni två som ekipage trivs med det!
Men jag tycker det är så tråkigt när man ser vad folk skriver om andra människor pga att dom sålt sin såkallade tävlingsmaskin, om ni bara visste vad dessa elaka ord river onödigt mycket i hjärtat på en redan väldigt ledsen fd. matte... 
Det är aldrig ett lätt val att göra sig av med någon som man spenderat hundratals timmar ihop med och åter de hundratals timmar man lägger ner på allting runt omkring.. Alla vet vad det innebär att ha häst och vi älskar inte olika mycket, vi bara värderar olika saker och det tycker åtminstone jag att man kan välja att faktiskt försöka respektera..?!
 


Godmorgon!
Jag hade en liten dipp igår igen, eller det började ganska bra men desto längre dagen gick desto sämre blev jag.. Men jag tog mig till stallet iallafall och gjorde det jag skulle och väl där brukar man ju känna sig piggare så.. Värre när man kommer hem ;)
Idag känns det dock än sålänge bättre! Ska snart upp till stallet och greja med Goodie för bästa Emma kommer ut och fotar lite bilder idag, förhoppningvis iaf! Om paddocken är ridvänlig.. Spännande ;)
 
Just det, jag satt och kikade in filmer både igårnatt och inatt när jag inte kunde sova (tillochmed lyckats se några Dino filmer, inte ett öga torrt men ändå!) och vad glad jag blev! Goodie är verkligen en liten pärla, trots sina 17 år så fortsätter han att utvecklas som aldrig förr! Galoppen har blivit såå mycket bättre, och jag har lärt mig enormt mycket! Ja, traven är också betydligt bättre faktiskt.. Men allt detdär handlar så mycket om styrka, tänka sig vad mycket träning som behövs göras för att man ska se dessa resultat! Det är i stort sett varje dag det handlar om.. Men det motiverar en iallafall till att fortsätta och komma upp några snäpp till, jag är säker på att vi har en hel del kvar att ge!
 


Till alla fotokunniga läsare därute..
Jag funderar lite på ett Tamron AF SP 70-200/2,8 objektiv, då jag vill kunna fota bättre bilder inomhus - både när man rider såklart men också i hemmet (till ett kommande projekt) Är då detta ett bra alternativ? 
Jag förstår att bländarantalet är bra för inomhus fotografering, men jag funderar lite på detta med bildstabilisering.. Hur viktigt är det att ha det? 
Men finns det något liknande ni rekomenderar annars? (som inte kostar den dubbla summan då såklart, för jag förstår att man får litemer då ;))
 

 

 


Godmorgon!
Idag mår jag betydligt bättre igen, bara lite ont i halsen, huvudet och kroppen kvar.. Nu känner jag mig dock inte alls lika febrig, så det är nog påväg bort!
Jag tänkte försöka rida idag igen och kanske kan jag få på mig mina vanliga stövlar igen.. Nu är foten nämligen tillbaka till en mer normal storlek även om den fortfarane är ganska svullen och blå, men det gör inte alls lika ont längre!
 
Goodie var som sagt lite pigg igår, men han har ju stått inne som sällskap till Fonzie i en hel vecka så jag kan ju inte direkt klandra honom.. Fast Fonzie är betydligt duktigare på att stå inne själv nu så känns hela dagar inte helt rättvist, det hade det inte ens gjort om det var Goodie liksom. Så dom fick vara inne ihop helt enkelt..
Men sålänge det är fruset nu så får ju Fonzie gå ut, dock egentligen inte Goodie haha.. han har inga sulor och som jag skrivit innan är han extremt ömfotad. Så nästa gång han får på sig skor blir det hela sulor så man slipper tänka på det ojämna och hårda underlaget. Där älskar jag verkligen fullblodet i honom.. not..
Men dom går ute i en liten hage nu iallafall, bättre än inget alls :)
 
Förövrigt ser det ut som våran "lilla" katt kommer hem från Göteborg idag, han har förmodligen blivit påkörd har dom nu istället konstaterat.. Det gör ont i hjärtat när man tänker på hur han lyckats ta sig hem med sitt onda bakben :( Usch, man är så otroligt sårbar när man har djur.. Lilla killen..
Men mina snälla föräldrar har nu lagt om planerna bara för kattens skull och åker nu ner resten av deras lediga tid till stugan, för där trivs hans bättre att vara inne och dessutom går han på lådan där.. Hemma är han betydligt mer rumsren och går väldigt sällan på lådan, och ja.. vad gör man inte för sina djur när dom blir skadade och konvalecent?!
Vi får iallafall hoppas detta läker snabbt och smidigt så han får komma ut om några veckor igen, och hoppas han får leka med sina nya leksaker han fick i julklapp ju.. Det var ju julafton det hände och vi kunde inte alls förstå varför han inte kom in i tid som han brukar, våra djur brukar nämligen få vara med under julklappsutdelningen. Hundarna älskar det iaf..
Jaja, Nappe - du är iallafall saknad, min fina kille <3

Nej, nu ska jag ta och sova en stund. Senare blir det stallet och mysa lite med mina knäppisar!
 
 


Äntligen!!
Idag har jag ridit igen, som jag har saknat det! Två ggr på 2,5 vecka är lång tid för mig.. åtminstone just nu..
Goodie var otroligt pigg iaf, lite väl pigg egentligen. Men han lugnade sig ner sig tillslut och eftersom jag gjorde några fina byten under uppvärmningen testade jag en långsida med byten i vart tredje och sedan en i vartannat - jättefina! Så bara för att gjorde vi två och två i varje, totalt blev det 6 stycken på en långsida.. Detta är helt klart svårt för både mig och Goodie och jag måste tajma bättre innan jag ber om fler, men dessa gjorde han fantastiskt bra! 3-4 språng emellan bara så snart kan vi nog göra flera i rad också! Men jösses vad svårt det är..
Samtidigt är det såklart superkul, lyx att ha en sådan häst! Synd att jag inte hittade någon juniorlaget till honom, eller young  rider.. tja, u25 hade kanske också gått nu ju! ;) jag får väl fortsätta leta, för han hade varit en yngre ryttares drömhäst, ja min också såklart!
 


Annandag jul..
Jag har knappt gått upp än.. är inte jättepigg tyvärr.. Men jag är nog bättre om några dagar igen.
Men ni vet hur det är, hur sjuk man än är så kan man inte strunta i hästarna så senare ikväll ska jag dit och ta hand om dom och jogga Goodie en sväng.
Han har tagit det lugnt sedan i måndags och då var han fantastiskt fin så det förtjänade han nu , lite mini vila.
Från och med  idag fick Fonzie gå ut också så nu får dom båda gå i hagen igen.. Det blir dock en liten eftersom Goodie är så ömfotad nu när det är fruset men ingen snö. 
Jag ska fortsätta vara sjuk nu och tycka synd om mig själv för om några timmar kommer jag behöva ta mig i kragen ;)
 


God fortsättning..
Hoppas ni hade en fin julafton?! Min var toppen!
Umgås med familjen på julafton är det absolut bästa! Fick även ett par timmar i stallet med en tur i skogen på morgonen och på kvällen blev det tillbaka för att tempa Fonzie och ge honom sin medicin.. 
Nu ligger jag istället i sängen och tycker synd om mig själv, håller på att bli sjuk eller är.. jag vet inte.. Men det var på tiden att det bröt ut!
Jag måste bara tala om vad min läkare sa i tisdags när jag var hos honom och fick lite mer tid att prata om hälsenan.. Jag berättade exakt vad läkarna hade sagt och detta tyckte Mats var det löjligaste han hade hört. Självklart ska jag inte sluta rida.. Vilket jag heller inte hade gjort, men ja.. Jag behöver bli litemer försiktig iaf!
 
Om jag orkar ska vi jogga lite idag jag och Goodie, men vi får se lite senare.. jag är helt nerklubbad!
Dessutom kom våran, eller mammas och pappas katt hem sent igår kväll och han har varit i slagsmål.. Han ligger numera på blåstjärna i Göteborg, min lilla Nappe.. Får hoppas han blir bra fort och får komma hem snart!
 


Önskar er alla en riktigt god jul!
 


9 år..
Igår firade jag och Goodie faktiskt 9 år ihop, sedan första gången jag köpte honom då såklart.. Jag var den lyckligaste tjejen i hela världen och än idag kan han göra mig precis lika löjligt glad! Finaste, bästa Goodie!
 


Söndagens träning..
Jag har ju inte hunnit med att skriva om träningen i söndags, men nu så!
Det började med att jag, något ovan, satt upp och började värma.. Kände ganska fort att det var något som var riktigt konstigt, Goodie var helt tom i handen. Han bli lite väl lite i handen men nu hade jag absolut noll, vilket gjorde det också omöjligt att göra något medans jag värmde..
Funderade i efterhand på om han kanske hade lite träningsvärk från i Lördags helt enkelt, gissar på att det var så faktiskt. För sådär brukar han inte vara och absolut inte efter Sofia ridit, han brukar ligga fint fram i handen då!
Vilket fall så gjorde vi lite tempoväxlingar, samma som dom gjort dagen innan och efter att han stretat (!!) en stund så gav han med sig.. Jag lät han göra det och väntade bara in honom att han skulle mjukna, och Goodie stretar väldigt sällan emot så som sagt - träningsvärk förmodligen!
Men vi väntade ut honom och efter en stund blev han istället helt fantastiskt fin! Vi fick rida en hel del galoppslutor och även saxen som den är i PSG.. Det är mest jag som ska lära mig hur jag ska tajma han där, och såklart lite mer styrka, som det alltid är med våra hästar!
Jag gjorde dock den tvärare varianten först så nu vet vi att Inter inte är helt omöjligt heller ;) Det var dock inget jag gjorde medvetet, utan jag har helt enkelt blandat ihop dom.. Men det kändes absolut inte omöjligt iallafall, framförallt inte åt vänster! Där flyter han toppen!
Fick massvis med bra tips både på hur jag ska träna, men också hur jag kan rida saxen på tävling för att ge ett så bra intryck som möjligt. Carl är fantastisk på detta, smågrejerna som gör dedär extra poängen!
Jag kände nästan med en gång att serierna inte skulle vara någon idé då han var på tårna, och det blev en hel del väldigt "luftiga" byten och åt ena hållet var han inte riktigt på min hjälp.. Men det går nästan gissa vilket ben det är jag ska byta för då väl?! Ja, ni förstår kanske att detta alltså var enbart pilotens fel.. Vi får ge det någon vecka så är jag tillbaka :)
Jag bad Carl att få lägga fokus på traven då det är väldigt mycket galopp på Goodies träning nu, men det blir nästan lite onödigt annat än att bara avsluta med det för traven i söndags var fantastiskt fin! Han är så otroligt mjuk den hästen, det känns verkligen som varenda muskel är sådär lagom spänd men ändå lösgjord!
Vi gjorde några övergångar till passage där Carl hjälpte mig att "bjuda upp" till passage istället för att samla och be honom gå långsammare.. Han ska egentligen gå på mer fram, men mer samlat och när vi gjorde rätt blev det genast så mycket mer logiskt på alla sätt jag kan komma på! Dessutom fick jag en otroligt mycket bättre känsla!
Anledningen att ens träna detta är ju för att utveckla traven, och också stärka honom i övergångar.. Det ger fantastiskt mycket att kunna sitta och leka med detta och man lär sig hur mycket man faktiskt kan rida - speciellt i samlingen..
I slutet var han sådär härligt frammåt och travade lätt och fint för mig, då kan man verkligen luta sig tillbaka och åka med. Så räcker det med små, små hjälper så får man detdär enorma utslagen - bästa känslan i världen?!
Ja, Goodie var bäst iallafall!
 


En favorit!
Jag har en ny favoritbild på mig och Goodie, som vanligt är det bästa Emma som fotat den! Hon kan konsten av att fånga ett fint ögonblick på bild..
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >