Lämna iväg sin häst..
Man ser väldigt ofta om hästägare som skriver om att dom är glada att dom gjort allt jobb själva med sina hästar, alltså att dom har tagit dom ditt dom är idag och det är bara dom själva som gjort jobbet. Vilket man givetvis ska vara stolt över, absolut! Men jag ser inget som helst fel på att man också kan tala om och se sina begränsingar för stunden och be om hjälp. Snarare tvärtom tycker jag det är väldigt ambitiösa människor som vill lära sig som gör så. Inget fel på att sitta hemma och kämpa heller, men att ta hjälpa av någon som man tror kan göra det bättre hjälper oftast både häst och ryttare till att snabbare nå det resultat man vill ha, vilket jag tycker är schyst mot hästen. Man slipper många timmar av två förvirrade själar och jag tror att man som ryttare blir betydligt gladare av att känna att man kommer frammåt, plus att man är ödmjuk nog att inse att man kan faktiskt inte allting redan, ingen kan allting, och vill man lära sig så kan det vara bra att inse att man behöver hjälp att ta sig dit.
Alla vet ju att jag haft Dino hos Emma medans jag gick smärtrehab, jag skickade visserligen inte honom dit för att vi hade kört fast, men jag visste att hon kunde utveckla honom betydligt bättre än vad jag kunde och därmed ge Dino chansen att faktiskt bli en ganska fin unghäst. Jag fick tillbaka en häst som utvecklade sig enormt under denna korta tid, och jag själv lärde mig så otroligt mycket på detta! För mig var tiden när jag hämtade Dino igen och började rida - enormt lärorik! Det kändes som att jag hade varit med dessa veckor och tränat för Emma uner hela tiden. Men denna gången kunde jag bara få njuta lite, och jag vart verkligen överlycklig över min häst!
 
Så, vad är det för fel att be någon om hjälp och skicka iväg sin häst? Det är väl egentligen liknande att träna för någon hemma?! Alla behöver hjälp med något, och kör man fast så är man absolut ingen dålig ryttare för det, alla kör fast! Däremot är det hur man tar sig ur dessa svackor som avgör hur bra man egentligen kan bli.. Ger man upp eller försöker man allt.. Behöver man en ny tränare kanske, eller behöver man någon som själv sätter sig upp på hästen och hjälper en att ta sig över dendär tröskeln.. Det spelar egentligen ingen roll, men man blir inte bäst av att bara lyssna och lära av sig självt. Man blir inte ens bättre av att aldrig ta hjälp eller fråga andra om tips och råd. Om det sedan är din kompis eller en proffsryttare, ja det spelar kanske mindre roll, men det gäller att vara öppen för alla "lärokällor" för att sedan kunna utveckla sig efter det.. Det är väl just detta som gör ridningen så himla rolig?! För att man kan faktiskt lära sig bara genom att studera och lyssna på andra, speciellt en ryttare som ridit eller rider på din häst! Det är i mina ögon en fantastisk förmån om man har en tränare som kan sitta upp ibland iaf..
 
Jag såg mycket just under tiden jag hade Dino i Danmark att det skrevs mycket om just detta, men jag vet en hel hög med proffsryttare som har skickat sina häsar till precis samma stall och då pratar vi inga dåliga ryttare alls! Men ibland får man inse sina begränsningar eller helt enkelt bara känna att det kan kännas skönt med någon annans ögon på sin häst, som kan säga vad dom tycker.
Det är jätte häftigt att man tagit sig dit man är helt på egen hand, absolut! Men det är lika häftigt att kunna säga att man vill ha hjälp för att kunna utvecklas så mycket som möjligt.
 Stockholmsjenna.se - En del utav HorseSpot

http://stockholmsjenna.se

SV: Har haft det jättebra :)
Men oj, tur i oturen att han verkar va bättre nu iaf. Jag tycker det är så läskigt när man inte vet vad som riktigt händer när hästarna blir sjuka/skadade. Allt vore så mycket enklare om de kunde prata :)


Håller med dig! Starkast är den som vågar be om hjälp när man behöver:)


Katarina

http://saganomensaga.blogg.se/

Håller med, det är skickligt att inse när man kan behöva lite extra hjälp. Själv ser jag gärna att stallägaren (utbildad ridlärare, ridit in massa unghästar och tävlat SM på ponny och tagit upp några hästar till svår dressyr) sitter upp på min skitponny ibland och inte bara håller lektioner ^^


Lisen

Jag håller med dig! Ser inget fel alls i att lämna iväg sin häst eller be om hjälp.

Vet ett lysande exempel på en människa som är för stolt för att be om hjälp, och för snål för att skicka iväg sin häst på utbildning. Hästen hoppar helt otroligt bra, med fin teknik och rör sig väldigt trevligt. Han hade kunnat bli en fantastiskt fin häst! Han är 5år och tömlongeras i paddock (som är stenhård, uselt underlag) 4-6 dagar i veckan. Ägaren vågar inte ens rida. I undertempo på frambenen och det skär i hela mig att han inte får bli den han kan vara.


MandaS - hästakötare

http://www.mandasliv.wordpress.com

Vi lämnade iväg Majsan i proffsträning under inkörningen. Vi har kunskapen att köra in själv men kändes ändå som hon behövde de 2 och halvmånad i proffsträning för att komma hemifrån och se lite annat. Sen trivdes hon tyvärr inte så bra men beror nog mest på att hon är väldigt hemma kär!


Lindha

Vilket sammanträffande att du skriver om detta när jag precis bestämt att skicka iväg min häst på "tillridning"
Visst han är utbildad GP men även han behöver påminnas och ju mer utbildade dom är desto svårare blir de tycker iallafall jag.
Jag ska skicka iväg min till en super duktig ryttare, ganska känd men som jag tycker behållt fötterna på jorden.. De känns viktigt att det är någon man får förtroende för.

Sen tycker jag att det är modigare att be om hjälp, både schysst mot hästen och även mot sig själv, de ska vara roligt att rida!


Åsa

http://hasteriet.blogg.se

Jag tycker som du, det är snarare klokt att kunna se att man behöver hjälp även uppifrån. Jag är inte alls främmande för att lämna iväg Lillen om/när vi kör in i väggen. Jag får nog dock öppna ett separat sparkonto för ändamålet ;)


Susanna

http://susannalundgren.blogg.se

Så himla bra skrivet! Jag är som nybörjare väldigt ödmjuk för mina brister, och det hoppas jag att jag fortsätter vara i takt med att jag blir en bättre ryttare. Z var hos min brorsa på tillridning i somras och i sommar får hon åka dit igen :-) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >