Sofias svar..
 Hur lärde du känna Jenny?
 
Jenny och jag lärde känna varandra när jag gick i femte klass och jag var alltså 11/12 år då. Jag hade precis fått reda på att jag efter mitt första ridläger på Sjöstjärnans ridläger skulle få hyra en häst därifrån. I stallet där vi hade Arrow, som hästen hette, stod även Jenny med Mistral. I det här stallet stod även Rebecka som Jenny skrivit om i bloggen tidigare! Jag såg tidigt Jenny som en storasyster och trots att åldersskillnaden var stor då (Jenny är 4 år äldre än mig) så fick jag följa med henne överallt.
 Jag sov hemma hos Jenny för jämnan och vi åkte iväg och hoppade tillsammans på helgerna och jag följde med henne på tävlingar.
 Efter det så har vi hållit kontakten genom alla år och när jag ägt min ponny Music i ett år (då var jag 15 år) flyttade jag till samma stall som Jenny igen (Fias). Detta var under den perioden när Jenny ägde Goodie för första gången, och vi hade många tokiga turer i skogen kan jag lova. När Jenny skadade sin hand fick jag bland annat rida/tävla Goodie, så det hade jag faktiskt gjort redan innan nu i höstas :) Det som alltid varit så underbart med Jenny är att vi har kunnat vara ifrån varandra långa perioder och inte höras av, men när vi träffas känns det som att det var igår. Jag och Jenny har alltid umgåtts utanför hästarna också, hon var till exempel den som drog med mig ut på krogen som nybliven 18åring.. ;)  När jag sedan sålde Music (19 år gammal) hade Jenny börjat rida in Dino och sedan dess har jag fått mildra hästabstinensen genom att rida både Dino och Goodie vilket jag är väldigt tacksam över :)
 
Kan du inte be sofia berätta lite mer om sig själv? Vad gör hon annars och sådär? Egen häst,vad för någon?
 
Japp, Sofia heter jag (som om ni inte redan visste det..) och till våren fyller jag 22 år. 
Jag bor i enlägenhet i Borås tillsammans med min sambo och vår Maine Coon Noel.
Tycker att det är väldigt roligt med inredning och råkar ha en försmak för saker som kostar skjortan, tyvärr. Jag har inte haft egen häst på ett par år nu (Music som han heter får en egen beskrivning längre ner), men jag är ganska nöjd med min situation ändå, jag skulle aldrig ha möjlighet att köpa en häst i Dino/Goodie-klass så jag är så tacksam över att jag får rida Jennys hästar! Music såldes när jag började studera på högskolan och idag arbetar jag som fastighetsmäklare, vilket också gör att tiden för egen häst inte finns i dagsläget. I övrigt tränar jag mycket på gym vilket jag tycker är väldigt roligt, framför allt zumba och bodypump är det som gäller för mig!
 
 
 
Kul! Sofia verkar vara väldigt duktig! Men jag skulle vilja veta vad hon gjort innan och så?Tävlingsmässigt och även träningar?
 
Jag fick min ponny Music när han var en grön 4åring som i stort sett förstod att bankade man med benen skulle han gå, bankade man lite mer skulle han trava och galoppera kunde vi bara göra i höger varv. Music var på många sätt en värsting till första häst - ouppfostrad, egen, enveten,bestämd och en riktigt pain-in-the-ass..
 Jag kom många gånger kommit hem gråtandes från stallet för att han bara hade bestämt sig för att göra tvärt om mot vad jag bad honom om, men oj vad jag har lärt mig mycket på den ponnyn. Han har ett hjärta av guld och hoppar hus om man så vill, men man fick inte vara farträdd, haha.. Mycket fokus låg på att utbilda både mig och honom och till hjälp hade vi från dag ett Johanna Näshammar (”Frasse”), herregud, jag vet inte hur det hade gått utan henne... Mycket släppte allt eftersom och vi hade många roliga år tillsammans, med den ponnyn var det inte en lugn stund kan jag säga. För att göra en lång historia kort så tränade vi, och tränade lite till, för att sedan kunna komma ut och tävla, framför allt i hoppning. Music och jag hade vinster och placeringar upp till LB hoppning (100 cm) både i ponnyklasser och storhästklasser och han var startad LA/110 cm. Vi hann även med en del dressyr genom åren och även här hade vi placeringar i LB-klasserna och innan han såldes hösten 2011 startade vi LA med godkänt resultat. I övrigt tränade vi på MSV nivå i hoppning och LA nivå i dressyr. Vi hann även med att prova på lite fälttävlan och jag tror att han skulle kunna bli en grym fälttävlanshäst!
 
 Vad är det bästa/sämsta med resp. häst?
 
Goodie: Det bästa med Goodie är att han är så otroligt samarbetsvillig och glad i att jobba. För mig som aldrig suttit på en häst som kan såhär mycket är det otroligt roligt att få sitta och leka lite med byten osv. I övrigt gillar jag att han har så mycket ”go” men ändå är så känslig. Jag har ända sedan jag satt på Goodie för första gången för många, många år sedan sagt att han är min drömhäst. Sen är han inte en häst som man bara kan åka runt på, han har blivit en lite bekväm herre så trots att han gör allt BRA, så gör han det inte fullt ut alla gånger.
 En liten instickare kan ju vara att jag faktiskt var påväg att sälja Music för många år sedan nu, för att ta över Goodie..
Helt ärligt så tror jag inte att Goodie har någon dålig sida, men i så fall får jag väl säga att han är extremt svår att sitta ner på, haha.. Det rör sig så i ryggen på honom så jag kan ha lite svårt att komma till ridning när jag sitter ner i traven för att jag sitter och ”spänner emot” i stegen istället för att slappna av. Men träning ger färdighet! 
 
Dino: Jämfört med Goodie så är inte Dino, eller snarare, så HAR inte Dino varit den typ av häst jag riktigt trivs med. Jag gillar hästar med mer motor och som är lite ponnylika. Det är lätt att glömma att Dino bara fyller 5 i år, han har alltid varit så stabil så man glömmer lätt att han inte är så gammal. De senaste månaderna har jag upplevt en stor skillnad på Dino, han är mycket kvickare, lättare i handen och mer bärig. Och framför allt efter hoppningen igår (ja, jag svarade faktiskt på frågorna först nu, förlåt!) så får jag nog äta upp både det ena och andra.. Dino ser mig som någon slags lektant så så fort jag är på ryggen är det full gas på och efter varje hinder ska det bockas lite..Oroväckande nu när han börjar få upp farten också.. ;) Tur att jag är van från en tidigare fartdåre.. Dinos bästa egenskaper är helt klart att han har så lätt för sig. Han är numera positiv till arbete och lyssnar fint. Dåliga egenskaper är lite svårt att säga något om. I våras/somras hade jag sagt att det hade varit att han blev så tvärsur när han inte fick som han ville, och det kunde bli lite obehagligt. Idag upplever jag det som att han försöker på ett helt annat sätt och verkligen försöker förstå och vara till lags, det är en betydligt trevligare Dino kan jag lova! :)
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >