Fråga till er.
Jag skulle gärna vilja veta mer om er läsare, vilka är ni? Vad har ni för hästar eller rider ni kanske inte alls? Vad har ni för inriktning, hopp, dressyr? Hur gamla är ni? Hur gamla är era hästar? Skriv allt helst! ;)
 Beatrice B

http://beawall.blogg.se

Är en snart 29årig tjej som bor i Uppsala. Har nu ett 8årigt halvblodssto som inte gjort så mycket innan hon kom till mig (haft föl tidigare och varit skadad). Själv var jag skogsryttare tidigare med min gamla tant, så nu försöker vi tillsammans bli ett träning och tävlingsekipage (både hopp och dressyr på typ grundnivå är första målet), lite det man missade i ungdomen :P

Går även i väntans tider så om 1 vecka är beräknat födelsedatum för vårat första barn, så nu kommer en ny tid i livet där man ska kombinera barn och häst, vilket jag verkligen hoppas kunna göra! Lite smått orolig då många tar en paus men jag har ingen lust att pausa hästlivet.


Emelie Carlsson

http://allroundekipagen.blogg.se

Jag är en tjej som bor lite utanför Borås nästan i Tranemo. Jag har en fjording som heter Björkhems Zara-Mi och vi tävlar upp till msv i dressyr. Hon är 10 år gammal haft henne sedan hon var två år gammal har utbildat henne största delen själv. Jag tränar för Charlotte Westerholm och Inga-May Bylund varannan vecka bär hon kommer till Länghems RK!

Sen har jag en underbart halvblod jag köpte i slutet av september som jag har ridit in. Han är en posetivt kille som ska gå tre årstest till våren förhoppningsvis. Han är en schysst kille som ställer upp i alla lägen även fast han bara är 2 år gammal!
Jan heter Donnerman och är 3 år e:Chapman u: Delizia C - Donnerfly!

Lycka till med dina tävlingar :)


camilla

http://millas.blogg.se

Jag är född 1988. Har två egna hästar och en utbildningshäst.
Får presentera dem en och en... Du har ju iallafall sett en av dem irl :)
* Hot Romance "Hottie", är ett halvblodssto f.05 som jag tränar och tävlar dressyr med. Hottie och jag har hängt ihop sedan hon var 9 mån så nu är det ett tag. Hon är en väldigt speciell häst på många sätt. Hon har starka åsikter och visar väldigt tydligt om något inte passar, hon har både bitit, sparkat och jagat ut folk som hon inte gillade ur boxen -och kallades allmänt för "Satmaran" av folk... I nuvarande stall kan hon se sur ut men alla har genomskådat henne och kommit på att om man klappar henne när hon ser arg ut (när man ska passera boxen) så åker öronen fram igen och hon tinar upp. Nu går hon istället under smeknamnen "Prinsessan" eller "Ers Majestät".
* Carmichael LM "Calle" är en halvblodsvalack f.08. Köptes som treårig hingst och kom till mig efter hingstbete och kastrering. Calle är stor, snygg och sjukt social. Han älskar ALLA -och det brukar vara ömsesidigt. Han är lite valpig och bufflig, och har inte världens bästa koll på sin stora kropp men det kommer med tiden. Han är nu skadad och utgången är oviss så det är jag väldigt ledsen över. Han går hos mina föräldrar nu och bara vilar, ett försök att läka ut skadan.
* Maverick LM, halvblodsvalack f.08. När jag fick en ledig box när Calle åkte hem till mina föräldrar så tog jag emot en utbildningshäst från Calles uppfödare -och det är Maverick. Han har varit hos mig ett par veckor nu och vi börjar sakta lära känna varandra, och jag gillar det jag ser hittills. Han är väldigt mild i humöret och lite ängslig, reagerar mycket på små saker. I ridningen har han lite att lära, är väldigt grön och har inte riktigt hittat rätt än, men han är väldigt arbetsvillig och känns lätt att jobba med så kommer hända mycket fort med honom. Det finns mycket att hämta..


MandaS - Hästskötare

http://www.mandasliv.wordpress.com

Snart 23 årig tjej med båda fötterna på jorden även om de spritter i benen ;-) travet är min stora passion här i livet, utboldad hästskötare mot trav. 3 havremoppar i stallet, två varmblod 16 & 3 år ( mor o dotter ) men även en haflinger 18 år som är en pensionerad ridskoleponny sedan 8 år tillbaka. Vi hör lite vad vi känner för :-)


Katarina

http://saganomensaga.blogg.se/

Snart 25-årig husdjursagronomstudent i Uppsala. Kommer från Västkusten från början. Fick en fin gammal tant för ett år sedan, min absoluta drömhäst. Var tyvärr tvungen att ta bort henne och då drömhästen var borta blev det istället en ponny. Köpte henne som 4-åring inriden men helt outbildad, rider både hoppning och dressyr (även om hoppningen är lite roligare, haha) och målet är att hon ska bli en schyst barnponny i framtiden. Nu är hon fem och jag planerar att behålla henne unghästtiden ut. Ridit galopphästar tidigare så har en viss svaghet för den grenen.. Tyvärr är ponnyplutten inte världsbäst i kroppen (men förhoppningsvis sånt som går att fixa) däremot har hon världens bästa psyke! Fick aldrig någon ponny som liten så kompenserar för det nu (;


Annelie

Jag heter Annelie och är 19år bor en bit utanför Norrköping. Har en halvblods valack född 2010 Efter DonRomantic/Dionysos som jag haft sen han var 2år. Vi kommer förhoppningsvis ut på dressyrbanorna i framtiden :)
(Har tyvärr ingen blogg)


Lina

Lina heter jag och är 23år. Bor i den lilla staden Vimmerby.Har ridit min systers hästar som ung och hade sedan uppehåll under ett antal år. För ungefär ett år sen köpte jag min första egna häst. Ett 7årigt fullblod (nu 8år), som avslutat sin kärriär på galoppbanan. Nu siktar vi på att komma ut på hoppbanorna men stött på väldigt mycket problem på vägen. Men under våren kommer vi äntligen komma igång o träna iaf :)


Jenny

http://lilatiger.blogg.se

Jag är 35 år och bor i Märsta utanför Stockholm.
Jag har ridit i 32 år och började rida i en handikappgrupp för att det skulle vara bra för min kropp att få öva balans och styrka på samma gång (jag har ett medfött rörelsehinder).
Idag har jag min egna häst Tingeling som blir 11 i år. Jag har haft henne i tre år och skolar om henne till dressyrhäst då hon hos sin uppfödare gått som distanshäst.
Tingeling är e Dale Haze RC57 ue Music Streak xx.

Jag rider enbart dressyr och så ut i skogen ibland - hoppning överlåter jag åt en kompis att göra eller så löshoppar jag henne.
Utan ridningen så blir jag genast mycket sämre i kroppen - den är min sjukgymnastik samtidigt som det är mitt liv och utan hästar skulle jag inte vara komplett.

Målet på sikt är att komma ut på tävlingsbanorna och även att tävla handikapp SM i dressyr. Men ännu så länge är det mest en dröm...


Kimona

http://kimonaverlemyr.blogg.se

Just nu har jag en 10 årig D-ponny som har inriktningen dressyr och brukar få placering i dressyr på ca 70 %. Har börjat lära honom hopping nu och imorgon ska vi debutera i LC (90cm), har även provat fälttävlan med placering. Jag själv är 15 år och har ridit sen jag var 1 år.

Men min förra ponny fick avlivas p.g.a obotlig sjukdom så jag hoppas att denna klarar sig bättre. :)

Kika gärna in min blogg :)


Mikaela

http://missmicki.blogg.se

Mikaela heter jag och blir 16 år i oktober. Jag har en D-ponny och en Stoor häst (175 cm). D-ponnyn är 13 år och är utbildad FEI ponnyklasser, men har inte tävlat så högt. Han är även tävlad upp till LB hoppning och ska gå fälttävlan med en annan ryttare till våren. Sen ska han säljas.Innan han säljs vill jag hinna starta LA:P1 med honom. Jag har haft honom i 3 år.
Storhästen är snart 6 år och super snäll och härlig att rida. Han är utbildad LB-LA. Målet med honom är MSV klasser om några år. Denna hästen har jag haft i cirka 2 månader.

Jag var från början hoppryttare, men bytte till dressyr efter att antal olyckor. Så min första riktiga dressyrläromästare blev D-ponnyn jag har nu. Innan det hade jag en C-ponny som gått MSV B hoppning.


Lindha

25 år, boende i Karlskoga. Har två hästar i stallet, en valack 02, utbildad GP och en valack 04 startad MsvB. Jobbar som ridlärare på Karlskoga ridklubb, tränar och tävlar dressyr samt har egna träningar för dressyrekipage. En 110 % hästnörd, som läser allt om utrustning, ny forskning till rena hästforum... De kan aldrig bli för mycket häst!:)


Matilda - tonårsliv i rullsol

http://skogsrusset.se

Jag är 17, tävlar ponnytrav och körning på hobbynivå (precision, hästrally och dressyr) med mina tre russ på 5år, 6år och 20år.
Kan liite om ridning men är väll hyfsat medveten om hästar då jag varit hästägare i nio år nu haha. Meen ja.
Typ så. fniss.


Jag är en snart 12 årig tjej som heter Moa, gillar hoppning och dressyr och äääääääääääääääälskar hästar!


Är en 22-årig tjej boendes i Uppsala.
Har ingen egen häst men rider på min ridskola och på deras hästar. Rider i en tävlings-inriktad grupp med inriktning på dressyr men det blir ett par skutt ibland.
Utanför gruppen så tränar jag extra Working Equitation. Tävlar gör jag på klubb/KM-nivå i dressyr och WE och nu i vår ska jag starta min första officiella WE-tävling (det finns ju inte lokala/regionala etc, utan endast officiell tävling), så då debuterar vi LC och när jag tävlat klubb/KM har det varit på LB-nivå. I WE rider jag en ridskolehäst som är en KWPN-valack född 2005 vid namn Aigle W och i dressyren/på lektion är det lite blandat, men oftast blir det Aigle där också.


Ida Barsk - Sveriges Nordligaste Hästblogg

http://idabarsks.blogg.se/

Jag är en 15-årig tjej som bor högst upp i Sverige, nämligen i Kiruna!
Jag har två hästar, en D-ponny och en unghäst. Dock så är det mest mamma som har hand om unghästen, jag rider honom bara någon gång i veckan i mån om tid. D-ponnyn heter hur som helst Annaghmore Willos, kallas W, Willow eller Ove ;) Hon är lite av en "projektponny", 11 år. Hon var väldigt fel musklad, mager och helt outbildad när jag fick henne, vid 10 års ålder. Jag tävlar i hoppning för det mesta, och några små dressyrklasser då och då bara på skoj. :)


Lotta

Blir väl 38 i år, jobbar i Borås men bor ca 4 mil ifrån. I stallet har vi mamma häst född 99 efter Maistic. Sto född 06 efter Sandakan som varit skadedrabbad under långa perioder, mycket på grund av sin storlek. Valack född 10, efter Firenze. Också stor och olycksfågel är bara förnamnet. Sto född 11 efter Firenze och sto född 13 efter Daquar. Från början när jag var yngre tävlade jag hoppning. Efter att dåvarande häst fick kotledsinfalmmation efter en hubertusjakt fick jag upp ögonen för dressyren. När jag senare skadade mig själv i nacken var det helt och hållet dressyr på agendan. Tyvärr har jag haft otur med skador på hästarna och inte tävlat/ tränat på alldeles för länge. När man står där med unghästar som växer alldeles för mycket alldeles för fort, skadar sig och man aldrig får en kontinuitet i ridningen är det lätt att tappa sugen. Sen har vi ju det där med värk och sömn, som du också känner igen alltför väl.


25 år, jobbar som privatrådgivare på bank och spenderar all annan tid i stallet :) Hade under ca 7 månader förra året en unghäst (4 år, e. Don Romantic - Trofé) som var tänkt att testas på championat. Tyvärr visade det sig att han har en rörelsestörning och är därför obrukarbar som dressyrhäst. Köpet gick tillbaka och jag förlorade min ögonsten. Då räddade min tränare dagen och erbjöd mig att träna och tävla en av hennes hästar! Om två veckor ska vi starta vår första tävling tillsammans och det blir också min första MVS C :)


Zandra & Reño

http://www.zidressage.se

26 år, bosatt i Stockholm och ska nu från februari titulera mig själv som student för första gången sedan skoltiden haha! (skrämmande!)
Har en PRE som nu är 19, högt utbildad med lite piffedipuff och som jag tricktränar, tävlar även dressyr med honom samt ett halvblod på 5,5 år, som vi fött upp själva från tiden vi hade verksamhet med tillridning och försäljning. Hon är tänkt att vara påläggskalven sen =)
Tja, det var väl lite om oss ^_^


Josefine

Josefine heter jag, 24 år gammal och bor i Umeå. Har för tillfället en jättefin dressyrstammad medryttarhäst som jag om exakt en månad ska starta i en lb! Min första tävling på 11 år och hennes första någonsin så jag ser det mest som träning och hoppas på att vi kommer runt med godkänt resultat :)


Louise

http://louiseericson.blogg.se

Jag heter Louise, pluggar andra året av ekonomiprogrammet på gymnasiet i Linköping. Jag fyller 18 i år!

Jag rider en gång i veckan på ridskola, då jag bara ridit ett par år och fortfarande vill lära mig och rida olika hästar & för instruktör :)

Dessutom är jag medryttare på ett halvblod/fullblod, som jag rider och tar hand om 1-3 gånger i veckan. Han fyller 23 i år, vilket kan tyckas mycket, men han är pigg som en ärta! Vi rider mest dressyr. Han har erfarenhet på både hoppbanan och dressyrbanan, men idag är han inte igång i hoppningen. Han har tävlat svår dressyr framför allt och är väldigt välutbildad, kul för mig!! Jag själv är nog en allroundryttare - tycker att båda grenarna är roliga och spännande. Förut var hoppningen mest intressant, men ju mer dressyr jag rider, desto roligare blir det.. så lite av varje!! :)


Maria

Jag är 22, kommer från Sthlm men bor i Borås sen några år tillbaka och jobbar som inköpare på ett textilföretag här. Min häst står i Tosseryd och vi tränar och tävlar i dressyr även om han i grund och botten faktisk är hopphäst, vi var med och tränade för Emma en gång i somras så du har faktiskt träffat honom ;) Han är ett halvblod efter Angard och född 97. Han går LA nu men ska upp på msv, tidigare är han tävlad upp till 130 men tävlas lite sparsamt i hoppningen numera! :)


Joanna Westling

http://joannawestling.horseworld.se

Joanna snart 18 år från västerås
Har en fux, 14 år, hoppar hinder upp till 140 och går MVS B/ MVS A i dressyr.


Jag är 39 år (40 i år!), som bor mitt i Sverige, ca 6 mil väster om Sundsvall. Har haft egna hästar sedan jag var10 år. Är nu inne på min tredje häst som jag ridit in och utbildat själv. Den jag har nu har jag haft sedan han var två och är nu 15 år. Han är efter Warsteiner- Utrillo. Vi har startat tom Intermediere I. Jag har tävlat sedan -89, började med hoppning, men gick snart över till bara dressyr. Är gift med en travfantast, vi har även travhäst. Vi har en dotter som blir 13 år i år och hon tävlar också dressyr på sin D-ponny. Hästar är en livsstil för oss!


Johanna

http://islandhast.blogg.sr

Jag är 14 år rider min medryttarhäst Kalle som blir 22 år. Han är en islandshäst. Så det blir mest dressyr men hoppar ibland med honom också!


Elin

26-årig läkarstudent(2 år kvar) från NV Skåne. Lägger största delen av fritiden på min älskade lilla dam, ett 17-årigt halvblod. Tanken är att vi ska debutera MSV C till våren så hoppas att vi båda håller oss friska så vi kan komma ut. Vi skolade om till dressyr för två år sedan ungefär då matte egentligen är hoppfantast, tyvärr klarar inte hennes ben hoppning. Nu när jag haft hopp-uppehåll har jag också blivit äldre och "klokare". Efter all predikan om trauma och fallskador hit och dit har gjort mig lite mesig men damen älskar dressyr och det är faktiskt riktigt roligt även om den riktiga adrenalinkicken kanske saknas :)


Hanna

http://dubara.blogg.se

Hanna, en 21årig tjej som bor i vackra Jämtland. Har en varmblodsvalack på 16år som heter Kapten Krok och han är helt fantastisk, även fast han har en hel del bus och dumma påhitt. Hobbyrider bara för är världens sämsta förlorare och tycker inte tävlingar är kul alls faktiskt. Dock är jag väldigt intressrad av hoppning. Hoppar gärna själv, tittar på tävlingar, live som på tv :) Sen gillar jag verkligen din blogg. Den känns äkta och skön på något sätt, du verkar vara en toppentjej :)


Maria

http://zirrit.blogg.se

jag är 30 år och bor i Umeå. Har ett sto, Zirrit, efter Lupicor H född 2004 och hennes avkomma, Eddie, född 2011 efter Warsteiner.

För tillfället är stoet under igångsättning efter min egen graviditet och förlossning och unghästen är på inridning. Siktet är inställt på 3-års till våren :)


Lotta heter jag och är bland de äldsta av dina bloggläsare tror jag ;). Har tävlat både hoppning, dressyr och fälttävlan tidigare men rider och tränar nu mest dressyr. Min häst är ett femårigt sto e. Bocelli-Bugatti Hilltop och målet är att vi ska tävla msv dressyr så småningom.

Min dotter Linnea är 11 år och rider hon också. Vi har en drös med ponnyer hemma men mest rider hon Rainy Day och den godkända welsh mountain hingsten Stendyssens Diablo. I helgen debuterade hon på hoppbanan och Linneas tävlande får gå före mitt eget i nuläget. Det är så roligt att vara ponnymamma.

Som sagt vi har nio hästar hemma i nuläget (åtta är våra). Jag är mycket avelsintresserad och har fött upp halvblod sedan 2000. I och med dotterns intresse har vi styrt om och föder numera upp ponnyer istället. Till sommaren väntar vi två föl e. Stendyssens Diablo. Det ska bli spännande att se vad det blir!


Julia

http://ohjuliet.blogg.se

Julia heter jag och är född 1991. Jag bor en bit utanför Alingsås och är just nu sjukskriven. Har en egen uppfödning som är född 07, ett sto svenskt halvblod som är den bästa hästen jag vet! Sen har jag två hundar, italienska vinthundar födda; 2011 och 2013. Djuren är mitt allt, speciellt eftersom min hälsa är så dålig. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >