Gårdagens träning.
Träningen för Peter igår gick toppen, det är så kul att det börjar likna mer riktig ridning nu. Han börjar växa ur detdär unghäst stadiet.
Jag var väldigt tidig till träningen då jag misstänkte att Dino skulle vara pigg och glad, vilket han också var. Jag fick skälla en del på honom då han var väldigt stökig.. Första gången jag var påväg upp exploderade han och jag bannade mig själv lite att jag inte hade fått med mig någon. Men men, tillslut kom jag upp och fick tag i tyglarna så vi fick skrittat en stund.
Han fick sedan travas ganska länge och var minst sagt pigg! Vi hann även med lite galopp innan Peter började med oss. Det är nog första gången, man rider ju sällan unghästar så länge, men han var nästan lika pigg när vi slutade som när vi började så..
 
Vi började med lite travöppnor på Dino, och eftersom ridhuset är hela 80 meter så hade vi gott om tid att få dom bra. Men det gick toppen! Jag kunde verkligen rida in i öppnan och sedan sitta och hålla om. Då gick jag ju ut betydligt tidigare än längden på ridhuset och likaså har jag inte samma tvärning som på Goodie, men ändå!
I vänster varv har vi lite problem att få honom att inte följa med i ställningen, så där blir han lite för rak. Men även detta löste sig fint.
Vi gjorde några bakdelsvändningar som gick sådär, jag har provat innan men då förstod han mycket bättre. Såklart har jag inte nött det så mycket då och Dino verkar helt glömt av hur man gjorde.
Men fick till ett par steg åt varje håll som var riktigt bra och då gick vi över till nästa grej. Galopp och bogen in på långsidorna, för att verkligen lägga över vikten på bakbenen. Trots att detta var väldigt jobbigt för honom så fick jag en toppenfin känsla och han ansträngde sig verkligen! Visst tappade han ibland, men vi hittade varje gång tillbaka snabbt igen.
Vi gjorde några längningar och skänkelvikningar också, i dom båda måste jag dämpa honom lite. I längningarna behöver jag bara visa att det är dags att länga innan han börjar sitt enorma påskjut. Så detdär får vi coola ner lite för han orkar inte riktigt behålla mjukheten och bärigheten när han skjuter iväg sådär. Men Dino tyckte han var fint iaf!
Skänkelvikningarna rider vi långa diagonaler, han går gärna väldigt mycket åt sidan. Jag vet att jag skrivit det innan men måste nämna det igen, när man tränar skänkelvikningar är det absolut det allra viktigaste att dom inte tänker åt sidan utan frammåt! När Dino tvärar för mycket så tänker han bara åt sidan och då får vi inget flyt i det, och helller inte samma jobb och gymnastik. Men när han är med på vilken linje jag vill ha honom på så gör han riktigt fina skänkelviknikngar!
Peter öste beröm över hans trav igår, han är verkligen rund och mjuk/spänstig i hela kroppen när han travar så som han kan. Allting bara gungar ;)
Vi avslutade på en stor volt med galopparbete, där vi red fram några steg och tillbaka ganska mycket. Där satt vi precis på gränsen till vad han orkade och när jag sedan red fram igen så kände jag hur det växte upp framför mig. När han verkligen lyfter upp hela fronten på sina bakben, väldigt härligt men oj vad jobbigt om ni frågar Dino. Fick trava några varv innan vi avslutade och då var han lite lagom tempererad och travade så himla fint, och han var lätt och fin att sitta på. Man kunde verkligen bara luta sig tillbaka och åka lite.
 
Jag är glad över den hästen! Jag vet att många trodde att jag skulle ge upp i somras och höstas med Dino. men jag vet nu varför jag kämpade som jag gjorde. För han har ju absolut haft sina ljusglimtar och nu vissar han dom varje pass och mer ofta :)
 Johanna

Heeej!
Jag är som många andra ny läsare här och undrar vad som hände i somras och höstas? Och hur löste du det?
Kram din kämpe! Du är så inspirerande! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >