Tips på ridövning..
Serpentiner, väldigt underskattad övning! Det är en bra övning om man vill ha hästen lösgjord och uppmärksam, men vill man ha extra effakt av övningen så lägger man in dessa övergångarvid passerandet av medellinjen. Inte lika lätt som det ser ut, men väldigt nyttigt! Sedan kan man ju välja om man vill göra halt, skritta igenom övergångarna eller om man rider serpentinen i galopp och gör som ett enkelt byte, ner till skitt.. Ja det finns en del att välja på, det viktigaste är att man bestämmer sig för att göra övergångarna och faktiskt gör dom där dom "ska" vara. En viktigt del i träningsridningen för att sedan kunna rida ute på tävling då man har sina tydliga riktlinjer.
Vad är det viktigaste att tänka på då för att ha ut mest effekt av övningen i sig?
Jo, ställningen innan medellinjen - raktriktningen - och ställ om. Det är viktigt att se till att man verkligen får hästen rak emellan och hela tiden är mellan hjälperna för att sedan mjukt kunna ställa om den. Hitta flytet och takten i övergången, framförallt är det viktigt att hästen kommer lugnt ner i skitt (eller vilken gångart man nu väljer) håller takten, inte stressar och sedan mjukt kommer fram i trav när du ber den igen.
En liten parantes också, tänk på era hörnpasseringar! Finns inget värre än fyrkantiga serpentiner!Håller med, en bra övning! Så bra att kunna anpassa svårighetsgraden på olika sätt med :) Ska jag träna på hemma :)


Caroline

telepati! Exakt detta bestod dagens ridpass av! Det gick åt skogen ändå, men det var ju inte övningens fel, som faktiskt är en favvo!

Svar: Vad lustigt :) Ja men det är en toppen övning verkligen! Det finns så mycket man kan variera med i just denna övning också, perfekt! :) Men det är verkligen inte så lätt som det ser ut!
JennyM Dressyr


gaerdner.blogg.se

http://gaerdner.blogg.se

Kanonbra! Brukar vara standard på mina uppvärmningar. Behöver bara komma ihåg att variera serpentinerna, blanda in fler övergångar o så, annars tröttnar både jag o hästen :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >