Svar på fråga.
Jag har en fråga. Är inte jätte duktig på det här med utrustning och tänkte faktiskt fråga dig varför man ibland rider med boots? För och nackdelar med det? Hade varit jätte roligt att få svar då jag som sagt inte förstår grejen med dem! :)
 

Ja det är faktiskt en väldigt bra fråga! Jag rider själv med boots ibland och oftast gör jag det för att ha ett extra skydd, mot tex balltramp (ni som haft det på er häst någongång vet säkert hur långdraget och jobbigt ett sådant sår kan bli..) men annars används boots oftast som lite extra skydd om man tex har en häst som lätt trampar av sig sina skor. Men då kan det vara bra att veta - att för att dom verkligen ska hjälpa för detta så bör man nästan ha en storlek för stor så att dom går ner lite för långt, annars kan boots nästan kvitta..
På Goodie tex har jag bara boots när han ska vara lite extra fin kanske, eller när han är helt nyskodd. Han har lite speciella skor som ser ut ungefär som ringskor och dom är ganska lätta att trampa av, speciellt första dagarna, då kan boots vara ett bra alternativ..
I Dinos fall så är det mest för att han har ben lite överallt och ingenstans, då åker gärna någon sko eller så trampar han sig.. Dock går ingen av dom med boots just nu, så det variera lite..
Men jag tycker idag att dom används mest pga att det ska se snygg ut.. om man tänker efter så vet jag inte om det är så himla snyggt, men ändå ;)
Men jag förstår dig, egentligen känns ju alla skydd som lite överflödiga.. Men en dag kommer dom till användning för någon och då är man glad att dom satt där.. :)
 
Men bara för att vi är inne på detta då så kan man ju tycka också att alla former av skydd i dressyrvärlden är ganska märkliga.. Eftersom man faktiskt inte får ha skydd på tävlingar, så till vardags är ju kanske less is more ett bra uttryck egentligen..
 
Smaksak detdär helt klart, men jag personligen kan tycka att det finns både för och nackdelar med boots..
 
 Fia - islandshippolog in the making

http://meistaraverk.blogg.se

Hej, undrade bara vad dessa boots väger ungefär? :) Inom "islandshäst-världen" är det ju vanligt att använda sig av olika sorters boots i varierande vikt som hjälp vid taktproblem, för att förlänga, fördröja eller höja ett steg (lite beroende på var vikten ligger, klockor tex så ligger ju runt hela hoven, som de ovan).


Miranda Kedbäck

http://mirandakedback.blogspot.se

Jag rider alltid med lindor + boots och tycker att det funkar bra. För mig är det ett enkelt sätt att förebygga balltramp, men skulle Pippi få skav eller dylikt får man ju klara sig utan. Använder mest fårskinnsboots för att förebygga detta :)


Jennifer

http://www.jenniferdressage.se/

Känns som att många använder boots bara "för att", tyvärr. Jag försöker skippa dem, men på vintern när broddarna är i måste min ha boots då hon är väldigt duktig på att trampa sig. Eller på sommaren när hon är på bushumör och benen far och flyger lite överallt, haha! :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >