Det kommer aldrig vara okej..
Näthat och nätmobbning, hur kan det sprida sig på detta vis som det gör idag? Vart är det okej?
Folk sitter och önskar att andra människor ska dö, ta livet av sig själva på olika nätforum eller bloggar. Vad hände med vanlig jäkla hyffs?
 
Dethär ser jag varje dag, aldrig på min egen blogg som tur är men på flera andra ställen i internetvärlden - den lilla bubblan...
Men idag såg jag ändå något som gjorde mig uppriktigt ledsen!
 
Tänk att vara en liten tjej på ca 10-12 år, du har inte gått igenom speciellt mycket än, men en sak vet du.. Du älskar ett djur! Du väljer sedan, pga denna kärlek att starta en blogg för att skriva om din (än sålänge iaf) livs största kärlek.. Du lägger ner tid och energi på något som du tror på och som du vet att du tycker om av hela ditt hjärta.
Ja, absolut - alla kan vara lite såkallade "unga och dumma" och uttrycka sig klumpigt! Man gör dumma saker när man är liten (och även när man blir stor) och man kanske har svårt att erkänna det då man inte har lärt sig riktigt än att det finns många olika vägar som kan leda till samma mål. Men att människor kan med att ta sig friheten att skriva fula ord och kasta ur sig hemska saker till ett barn?! Alltså jag förstår verkligen inte i min vildaste fantasi vad som kan trigga så mycket hat?! Det går så långt att folk önskar livet ur andra människor, som dom aldrig ens träffat.. När gick det så fel för oss? När började man tycka det var okej att kunna skriva så till en annan människa som man inte ens känner?
Jag såg en bloggare som uppenbarligen blivit riktigt hemskt bemött och väljer att avsluta sin blogg pga alla hemska saker hon fått höra/läsa - en liten tjej! Ett barn... För att hon har starka åsikter..
Det är inte okej även när man börjar bli i min ålder eller äldre, att få elaka kommentarer bara för det. Men jag har kanske iallafall börjat lära mig hur jag ska tackla dom. Även om jag såklart kan bli precis lika ledsen så vet jag hur jag kan stå upp för mig själv.
 
Men så kommer vi då till - vilka skriver sådant? "Ja, det är ju bara barn själva!" Vilket kan vara sant absolut, ofta är det säkert så. Men ni ska veta det att de allra flesta gånger är det vuxna människor som skriver de absolut grövsta kommentarena. De som är genomtänkt elaka och enbart ute efter att såra en annan människa.. Jag har fått mina värsta kommentarer från personer som är 40+ allihopa! Nu är det väldigt få personer som skriver för att direkt få mig ur balans, men det finns några. Jag ser också samma sak på andra bloggar, även om jag då inte själv kan spåra några ip nummer eller ta reda på vem det kan vara. Men du ser ju en viss skillnad på språket.. "Din häst är ful" är inte samma som "världen hade fungerat bättre utan dig i den.." (nu har ingen här bett mig att försvinna ur denna värld, men som ett exempel) för det finns verkligen överallt! På alla stora bloggar följer också människor som hatar - av hela sitt hjärta uppenbarligen! Jag kommer aldrig tycka det är okej, men det är absolut mindre okej hur gammal man än är, att ge sig på ett barn!
 
Jag kommer aldrig någonsin förstår mig på er som sitter på olika forum och bloggar och kommenterar fruktansvärda saker. Jag kommer aldrig i hela mitt liv göra det själv, då jag minsann vet bättre än så. Jag kommer aldrig gå till personangrepp och heller aldrig tycka att det är ett okej beteende att göra det. Jag själv fick lära mig det i femte klass att när man gör det i en diskussion så har man redan förlorat.. 
 
I mina ögon kommer de människor som håller på såhär - föralltid bli små och allt annat än respektingivande personer. Ni som däremot står upp och säger ifrån, eller kanske bara håller tyst i stundens hetta - ni är värda all respekt i världen!
 Väldigt bra skrivet!!


MandaStillnert - Häst & Foto.

http://www.mandastillnert.se

De är konstigt att de oftast är vuxna människor. Läste om en tjej som håller på med ponnytrav som fått mkt skit av vuxna människor efter nått lopp.

Sv: Jorå nu är de okej med tanten igen efter lite avgiftning, som tur var hann pappa upptäcka de innan de bröt ut. Rider ingenting nu, håller på med en livstilsförändring ;) Anser mig vara för tung och klumpig så nu satsar jag på att bli mer hälsosam plus att jag ska göra magnetröntgen av ryggen i juli. Fått problem med nerver i benet som blivit lite för aktiva mot vad de ska vara :(


Gabriella - Montéryttare

http://montebloggen.se

Jättebra inlägg och jag håller med om vartenda ord! Jag förstår inte vitsen med att vara elak mot andra DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >