Helt slut..!
Jag är så trött, och jag har sådan värk att jag mår illa.. Men samtidigt är jag väldigt glad och lättad..
Jag har sedan Dino varit liten velat kolla upp och röntga honom, framben och sådär är kollade för länge sedan och han har ju känts igenom av veterinärer.. Men någon riktig helkroppsröntgen har jag aldrig gjort och eftersom han nu var lite svag i sin sin rygg så ville vi kika så ryggraden såg fin ut och då sa jag att vi tar resten av kroppen som jag inte redan kollat innan.
Han var faktiskt ovanligt fin på bilderna! Ryggen var tillochmed så jag såg att den verkade utan anmärkning! Det är inte helt vanligt med dagens hästar, att det inte finns något alls att anmärka på. Tråkigt men sant!
Ugglarp var vi förövrigt och Dino fick träffa en tysk, superduktig veterinär. Så jag fick också träna min engelska ;)
Han fick supermycket beröm, framförallt för sin fina trav vilket var roligt då detta är en veterinär som verkar få se en hel del fina hästar om man säger så! Lite svag i sin galopp när han ska komma tillbaka, men det är alltså det vi får jobba på. Annars utan anmärkning på böjprov och allt annat också, väldigt skönt! Äntligen har jag också fått gjort dendär röntgen som jag bävat för i flera år!
Om ni undrar så gjordes varken böjprov eller röntgen när jag köpte honom som man annars kanske brukar göra, eftersom han bara var 6 månader då..
 
När vi kom in på kliniken hängde förövrigt en stor fin bild på Damino i gången, och ja.. Det såg ut som en Dino kopia! Eller i detta läget är det ju tvärtom ;) Om jag inte minns helt fel så har Damino stått på Ugglarps gård innan? Kom på det när jag kom hem..
 
Nu ska Dino joggas idag och imorgon sedan tyckte veterinären att han skulle hårdtränas lite, tja, på ett smart sätt! Inte hårdträning som massa samling ett helt pass, utan lång och låg men helst varje dag och gärna lite längre pass. Med korta stunder av samlingsarbete. I övrigt är min lilla buse väldigt pigg och fräsch kan jag tala om, haha! Jag tycker lite synd om hans hästskötare som får gå ut med den knäppgöken varje dag. Han visar gärna upp vad han kan och hur snygg han själv tycker att han är ;)
 
 Åh vad skönt å läsa att det inte var nåt "större fel". Vissa kan ju bli lite ömma i musklerna av detta väderomslag som går från -5 till +15 på en och samma dag, och med pälsfällning/sättning just nu.. Det kommer fler kval! :)

Vårt fokus ligger också på lägre form för att öka självbärigheten och stärka sin egen balans så man inte hjälper dem genom att korta formen lite. Ibland känns det som man har en sååååå lång väg att gå, men samtidigt vet man att man aldrig blir klar, finns alltid mer att lära och träna på! Kram


Camilla

http://millas.blogg.se

Gud vad skönt att höra att allt var som det skulle :D

Ugglarps Gård, där var jag och provred hästar sist jag letade häst (när vi köpte Calle). Och det var hos dem Calle gjorde sin MR nu i vintras. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >