JMDressyr - may 2014

Besviken
Jag är hemma nu och ska bara äta lite innan jag kryper ner i soffan, har sovit någon timme idag mitt på dagen eftersom jag inte riktigt... hunnit med att sova på några nätter ;)
 
Jag är så besviken på dagens ritt! Jag är lite besviken på Goodie också faktiskt, han var väldigt bekväm och sådär kan han bli ibland, men vi missade verkligen hela galoppprogrammet! Det var avbrott överallt och bytena var, som dom brukar bli när han talar om att det är han som styr och ställer.. Skolorna var heller ingen hit.. ja pirutterna var också under all kritik. Nej hela programmet var bara tråkigt och dåligt! Vet inte om han är trött eller bara lite lat, tror att det var en kombination av båda för han var då inte trött imorse! 
Det spelar ingen större roll för min del hur det gick nu, jag är jättenöjd med våra fina resultat dom andra dagarna och jag är lika glad över Goodie ändå, men idag var han inte helt schysst.. Han är ganska rolig med, för när han blir såhär så är det som att han vet själv att han gör fel, för jag gick verkligen inte på honom någonting, jag satt i chock och red tråkigt passivt då jag vet hur han blir. Ändå börja han sparka i bytena för att han liksom visste att jag borde tuffat till mig lite och sagt till honom där, haha knäppa häst alltså!
Men 3 travavbrott i galoppen är inte okej, det gjorde också att vi missade flera bedömningspunkter då han liksom gick in i en liten Goodie-värld..
 
Men men ingen skada skedd, besviken får man vara för givetvis vill ju tävlingsmänniskan i en att det ska gå bra. Nu var det helt fantastisk motstånd idag igen så jag hade inte räknat med placering, men ändå..
Goodie fick gå direkt ut och rulla sig i hagen när han kom hem och så åkte jag upp senare nu på kvällen för att ta in och duscha och pyssla om honom igen. Hoppas han återhämtat sig lite tills imorgon för då är det dags igen!
 


MSVB2
Ritten igår då, var en vääldigt jämn ritt! Det var genomgående 7or, men tyvärr några 6,5 or där jag slarvade lite väl mycket. Men sedan vägde vi upp med några 7,5or också.. Blandannat på ett byte!
 
Min egna känsla var både väldigt bra och väldigt dålig! Jag var väldigt taggad innan, men när man inte är helt bra så går luften ur en lite och jag blev lite som förra helgen - slarvig. Vilket retar mig något enormt! Så onödigt!
Skolorna tyckte jag att jag kunde gjort mycket bättre allihop, övergångarna red jag inte i, hörnen slarvade jag i många gånger, halt och ryggning retar mig mest - förtidig halt och bara 3 steg istället för 4 (fy jenny!), skritten är ju som den är med Goodie, enkla bytet så åkte mitt huvud på semester och sista bytet förberedde jag för dåligt så det blev sent och markbundet tyckte jag själv..(men vi gjorde det!! och det kändes faktiskt helt okej om man tänker på knät!:))
Jag kan dock skriva massa bra också, men det är mestadels Goodies förtjänst alltihop, så jag tror ni vet ungefär vad jag menar nu.. Med risk för att vara väldigt tjatig så är jag extremt tacksam för den hästen! Varje dag man får med Goodie är verkligen i fröjd!
 
Vi slutade iaf på 69,6% och en fin 5te plats blev det! Så det blev ett nytt personbästa i MSVB och MSVB2, så jag är otroligt nöjd!
 
Det är förövrigt extremt mycket prat om Borås fina rosetter och jag kan inte annat än att hålla med, dom är väldigt fina! Sedan vet jag inte om jag tycker att det är såå viktigt, men kul - jaa såklart! 
 


Tävlingsdag 3!
Godmorgon!
Jag ska verkligen göra mitt bästa att uppdatera er idag, men det fungerar så dåligt från mobilen just blogg-appen! Instagram eller facebook är mycket lättare att uppdatera, så vill ni veta något lite snabbare så finns jag ju där.. Men jag ska verkligen försöka idag!
 
Idag är det dags för MSVB4 och det ska bli jätteroligt! Jag gillar det programmet så vi får väl se..
Konkurrensen är fantastisk så jag har noll förväntningar, det var dock samma både i torsdags och igår! Men ni förstår att jag är glad då kanske? Domarna pratade om MSVB2 efter prisutdelningen igår, att det var så extremt hög klass på ryttarna där, och ja det var det! Nu såg inte jag alla ritter, men jag vet att det är extremt fina ekipage som brukar prestera väldigt stadiga resultat så jag sa i torsdags när jag kollade startlistan att det var näst intill omöjligt för mig att hoppas på topp tio! Helt galet, men väldigt kul och inspirerande såklart. Jag tycker det är roligt att ha bra motståndare, det är dom som inspirerar mig att sedan träna vidare hemma, vilket dom nu också har gjort. Men först ska Goodie få en kortare semester efter denhär helgen..
 
Två klasser kvar dock, och jag tycker väl att jag ska satsa på en hostfri och inte lika slarvig ritt idag. Goodie ska bara fortsätta som han alltid gör, att bete sig som den gentleman han är.. Vilken kille alltså, han ställer upp trots att matte snorar och hostar ner hela honom!
 
Vill också säga Grattis till alla fina procent och placeringar som alla Borås och Tosseryd ekipage fått! Fantastiskt duktiga ryttare vi har i Borås trakten!
 
Dags att göra mig klar och sedan åka och börja knoppa min pärla!
 


Min häst är bäst! :)
 


Godmorgon.
Med risk för att vara lite väl mycket man och gnälla över min förkyldning så tänkte jag säga att jag iaf inte blir bättre bara.. alltså seriöst, värsta förkyldningen jag haft, haha..
 
Jaja, idag är dag två och jag ska sova en liten stund för att återhämta mig lite. Jag kommer behöva sova en vecka för att återhämta min kropp efter denhär helgen.. Klen som jag är just nu!
 
Jag vet att jag tjatar lite men jag tycker om min Goodie så obeskrivligt mycket! Är väldigt taggad inför dagens start, hoppas vi kan vara lite mer lagom taggade idag bara ;)
 


Fina, busiga Goodie!
Goodie var minst sagt på hugget idag, han ville helst galoppera hela programmet och när han väl fick galoppera så ville han byta - hela tiden! ;) Men han är bäst! 67,4% och en sjunde plats i ett väldigt häftigt startfällt så jag är jättenöjd!
 


Förmodligen min sista..
Det är verkligen så himla många som påpekat att jag "fortfarande" rider MSVC, så nu tänkte jag reda ut dethär åt oss alla.. Hur jag tänker och varför..
 
Jo, för det första, idag rider jag min sjätte MSVC någonsin! 5 gånger har jag alltså gått in och ridit dessa program totalt, och det är betydligt mindre än vad många andra gör. Jag tror att många glömmer av också att jag har ett extremt stort handikapp, jag pratar inte om et och jag skriver inte om det varje dag.. Men det finns där, och jag märker av det varje gång jag sätter mig på en häst. Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig eller behandla mig annorlunda bara för det, det kanske är en komplimang att folk tycker jag och Goodie borde rida högre klasser egentligen - men för min kroppsskull så behöver jag ibland backa lite.. Jag opererade mig dessutom för inte jättemånga veckor sedan och efter det har jag fått börja om på noll igen, ni som läser flitigt här vet nog att jag skrivit att jag har haft ett ben som varit mer i vägen än där det borde vara? Det är iaf en del till att jag backat tillbaka lite.. Vilket i mina ögon inte borde vara en stor grej, då vårat bästa resultat i MSVC faktiskt bara varit 67% tills förra gången vi red MSVC då och slog vårat personbästa..
Nu känner jag att jag börjat komma in lite i tävlandet, det tar ett par gånger eftersom jag trotsallt hållit upp i över 6 år!!
Goodie har absolut gått högre, men då med en fullt fungerande pilot, det blir ganska stor skillnad då.. 
 
Jag ska berätta en sak som jag nästan inte sagt till någon, tror jag nämnt det till mamma och pappa och möjligtvis någon läkare. Men efter min olycka så började jag sakta men säkert inse och faktiskt acceptera att jag aldrig skulle kunna rida dom högre klasserna igen. När jag krävde mer samling och svårare rörelser av hästarna så har det aldrig fungerat helt, det är därför jag också ridit bara yngre hästar.. Jag har såklart hoppats någonstans innerst inne, men jag hade aldrig vågat drömma om att nu sitta och planera inför vår första MSVA start! Det är så fantastiskt stort för mig så ni förstår inte! 
 
För några veckor sedan bestämde jag mig för att (om inget oförutsett händer) så är detta förmodligen den sista MSVC jag och Goodie rider, det börjar kännas som vi är klara där nu. Vilket jag personligen tycker är ganska tidigt när det är enbart sjätte starten? Jag vet inte varför många tycker det är en såpass stor grej, det är väl många som rider MSVC/MSVB i flera år och kombinerar? Eller LA/MSVC? Jag började där jag slutade för ganska precis ett år sedan, på LA nivå och har på ganska få starter ändå lyckats ta mig en bit upp, med mitt handikapp.. Jag är verkligen jättestolt över detta, och det är absolut inte att klappa sig för bröstet och be er höja mig till skyarna, det räcker att jag är nöjd och att ni har förståelse för att jag kanske behöver lite mer tid än en del andra bara.. :)
 


Ska ni åka och kika på tävlingarna?
Tycker absolut alla som bor i närheten borde åka och kika på tävlingarna här i helgen! Det är allt från LB till Intermediere, så väldigt roliga klasser! Något för alla, alla dagar!
 


Hej igen.
Jag är verkligen inte alls bra som jag nämnt innan.. en liten jäkla förkyldning liksom! Igår la jag istället fokus på hästarna bara då jag egentligen inte ens orkade fixa dom..
Men eftersom jag ska tävla idag så var jag liksom tvungen! För ja, jag ska tävla.. Ska försöka låta bli att prata dock för jag låter som en kråka.. Tur att man måste vara tyst inne på tävlingsbanan! Hoppas dock jag slipper en hostattack!
Jaja, det kunde varit värre.. ;)
 
Klockan 19.02 får ni hålla tummarna åt mig!
 


Äntligen dags för Emma-träning!
Den 7-8 juni så kommer Emma Ahlberg till oss igen, så om ni är intresserade av att vara med - hör av er till mig! 
 
 


Uppvärmningsbilder..
Ni ville ju ha mer uppvärmningsbilder så här kommer ett gäng från i helgen..
 
 


Ny webshop!
För er som inte redan kikat in Riderspassions nya webshop tycker jag ni ska göra det! Så mycket fina saker! Dock har dom bara haft den uppe några dagar så tror inte allt kommit upp än, men det finns ändå en hel del saker att kika in så.. ;)
 
 


Tisdag.
Jag är fortfarande inte alls pigg, så hoppas verkligen jag blir bättre snart! Vet inte om jag är sådär jättesugen på att tävla en gång till med detta..
Men men, Dino var duktig igår! Tillslut iaf.. Det är en så himla speciell häst detdär alltså, men han är väl värd att slit när han visar sig från sin fina sida!
Goodie fick en kortare, ganska lugn tur med Ella och Angelica.. eller ja, egentligen är kanske Wilgot och Ravians dom som Goodie var ute med om man frågar honom, men ni förstår nog ;)
 
Ska försöka bli lite piggare idag så jag får något gjort i tid idag!
 


Mountain horse ridbyxor till salu!
Jag har ett par helt nya, supersnygga ridbyxor som jag tänkte sälja. Dom är av märket Mountain horse och är helt oanvända med lapparna kvar då det är fel storlek till mig.
Doock finns det inget bälte till dom!
Färgen heter Sahara beige och dom är helskodda (vilket inte bilden visar) och dom är i strl 38.
 
Eftersom min mail krånglar än så får ni gärna maila mig på facebook istället Jenny Magnusson om ni är intresserade. 700kr eller högsta bud. Köpare står för eventuell frakt.
 
 


Veckans planering.
Goodie:
 
Måndag: Joggas ute i skogen
Tisdag: Paddocken, mycket skolor och byten på samma linjer som i helgen
Onsdag: Lätt joggingpass, cavaletti
Torsdag: Tävling MSVC1 lätt joggingpass som framridning
Fredag: Tävling MSVB2 -"-
Lördag: Tävling MSVB4 lite längre framridning med litemer krav
Söndag: Tävling MSVB4 -"- 
Måndag: SEMESTER (iaf en dag) och massa gott gräs!
 
Dino: 
 
Måndag: Joggingpass i paddocken
Tisdag: Tömlongering
Onsdag: Ut i skogen
Torsdag: Tömlongering
Fredag: Vila
Lördag: Jogging i paddocken/vila
Söndag: vila/jogging i paddocken
Måndag: Semester!
 
 


Film från igår..
Här kommer en liten film från igår, dock är inte traven med då min kamera var lite jobbig för Rebecka först ;)Jag funderade på att låta ljudet va kvar för att ni skulle få höra på min goa lillebror som tjoar i bakgrunden och hejjar högt på storasyster.. Han  pratar lite om mat och sådär också men mest om "Njanny", mina kamera låter så tråkigt när den autofokusar bara så tog bort det.. Men han är go min bror!
 


Trött och sjuk..
Jag mår inte sådär toppenbra direkt, ska vila en stund för att sedan fösöka ta tag i denhär dagen.
Kan skriva lite om gårdagens i det stora hela sedan kanske, och lägga upp en flm på iaf en bit av programmet :)
Måste ta tag i denhär dagens snart alltså.. Har en del att göra och planera inför den kommade tiden nu, denhär veckan kommer bli helt galen!
Men men, först så måste jag säga att jag är så glad över Goodie, han är min lilla pärla!
 


Så himla bra!
Jag åkte ju som ni kanske förstod sedan ändå, och det fanns stunder då jag ångrade att jag gjorde det, men det fanns också stunder då jag var väldigt glad att jag gjorde det..
Rebecka var gullig och följde med mig sådär i sista minuten och det var verkligen tur kan jag säga!
Goodie var så himla laddad idag, men han fick sällskap och Dino ganska snabbt då jag inte alls orkade med en piafferande häst i stallgången. Jag hade för att vara mig hög feber också så min ork var lika med noll ungefär..
 
Men iväg kom vi och väl på plats tog jag ut Goodie ganska tidigt och grejade.. Han var så snäll och lugn som han alltid är väl på plats, men såfort jag satte mig i sadeln så kändes det att han taggade till.
Vi travade fram ganska länge helt ensamma i deras gigantiska paddock, för att sedan gå och trängas i en miniliten sådan precis utanför tävlingsbanorna.
Han var väldigt fin redan ute på framridningen och när jag satte lite mer tryck så blev han sådär härligt pigg och glad så det räcker att man tänker något så gör han det.
Jag var helt klar och gick för att få starta, såklart var dom försenade efter pausen och ekipaget innan gick precis in.. Då gick luften ur mig själv lite, medans Goodie själv blev lite överladdad... Borde kanske vara tvärtom, men men..
 
Vi fick iaf komma in och det var gasen i botten nästan hela programmet, Goodie gick hela tiden och väntade på att han skulle få öka.. Han skulle göra ökningar igenom hela programmet tyckte han!
Tyvärr red jag väldigt dåligt, slarvigt och oförberett.. Men Goodie var som vanligt en riktig pärla och tyckte väl att han få ta saken i egna händer eftersom matte var lite loj. Vi fick iaf ihop 66,9% och ännu en gång fick vi visa att vi hade en ganska hög lägsta nivå i denna klassen. Varenda poäng var dock Goodies förtjänst, han är verkligen världens bästa häst! Vilken tävlingskamrat och vilket fantastiskt arbetshuvud han är! Han älskar verkligen tävlandet och ännumer älskar han att göra rätt :)
Det var väldigt jämt hela vägen upp till första plasten egentligen så många riktigt fina hästar och väldigt få stora misstag vad jag såg, så jag är himla nöjd måste jag säga. Men Goodie iaf, han är svår att inte avguda den hästen!
Förövrigt blev vi faktiskt 7:de placerade!
 


Svar på fråga.
Visst hade du ett happy mouth bridongbett? 
Rider du på happy mouth när du rider på tränsbett också?
 
Ja, jag rider med Apple mouth bridrongbett och har nu det senaste haft ett som jag rider på när jag rider på tränset också. Det på tränset är ett eggbett, tredelat som båda mina hästar fungerar väldigt bra på! Jag  är riktigt nöjd med det än så länge! :)
 
 


Min häst är bäst!
Jag är så himla glad över min häst som lotsat runt på en slö ryttare idag! Mår inte alls bra och har dessutom fått feber.. Men Goodie var så duktig! Tråkigt med alla mina slarvfel men jag får väl vara glad att jag åkte hit iaf! :)
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >