Godmorgon.
Gårdagen gick lite i ett så hann inte riktigt med att skriva något.. Men jag hann iallafall att göra det jag skulle och när jag väl kom till stallet skyndade jag mig att rida Goodie så Fonzie skulle slippa bli själv, eller åtminstone lämnad i boxen. För nu går det faktiskt bra när han kommer in och är lite hungrig och inte har någon jämte sig, när man däremot går ifrån honom så blir han lite hysterisk men jag får helt enkelt rida tidigare på dagarna.
Goodie vart riktigt frustrerad på mig igår, jag bad om väldigt lätta saker men jag misstänker att han hade träningsvärk och själv tyckte det var betydligt svårare än vad jag egentligen ville så han blev lite låst där.. Men tillslut joggade han på fint, efter att jag sagt till honom en gång när han bytt 780ggr på en långsida och jag bett honom vara kvar i sin långa, låga form i den förvända galoppen. Han är lite rolig för ibland känns det som att han tänker "Nej dethär är för lätt, hon måste mena något sådanthär.." och så känner man hur han bara kokar över och det är ben och grejer överallt.. Det tog ett tag men han lugnade ner sig!
I slutet travade jag innanför spåret för att se hur rak han var under mig och lekte lite med ställningen utan att låta han bli vinglig eller gå på dubbla spår eller så.. Det är verkligen svårare än man tror och väldigt avslöjande! Han var duktig, men även här var han säker på att jag bad om slutor eller öppnor mest hela tiden ;) Det tog något varv så la han ner detdär också och joggade fint!
 
Jag gjorde sedan klart det mesta i stallet och avslutade med träningar, som gick toppen! Hoppade upp och kände på en ponny som jag är väldigt förtjust i, lite svår helt klart men väldigt fin! Jag saknar att rida ponny faktiskt! Känner mig litemer lagom på dom mindre hästarna! Dock satt jag som en kratta, det märks att jag är otränad i min sits.. Så nu får jag börja bygga upp mig lite igen, det är ju visserligen det som är tanken med sjukgymnastiken så! Ska dessutom börja lite smått på gymmet igen, denna eller nästa vecka.. Det får inte bli för mycket på en gång heller.
 
Idag blir det ett ytterst lätt pass på Goodie så får vi hoppas han har taggat ner.. Han stretchades rejält igår efter passet så förmodligen kanske det hjälpte lite. Jag ska som vanligt till sjukgymnasten och sådär, och hinner jag tänkte jag pyssla lite med lilleman :)
 
 Dressyrteamet

http://dressyrteamet.se

Tror det är bättre att lära dom bli själva så tidigt det går och inte undvika det för mycket. Hade ett stall med två boxar förut och min dåvarnade fölunge var avvand från mamman och det var han o en valack i det stallet så han blev ju också själv i perioder då den andra reds. han blev också hysterisk, men det var bara att bita ihop och ta det. Vi såg till att ta bort allt i boxen som han kunde skada sig på och vi satte på ett specialgaller runt hela boxen där vi visste att han inte kunde få igenom mule/hov etc om han skulle sparka bakut eller resa sig. Vi kopplade in en övervakningskamera och kunde hålla lite småkoll på honom på det sättet också. Det tog ngn månad sedan vande han sig och efter det hade han aldrig problem med att bli lämnad ensam. Lättare att ta det när dom är små än när dom blir större. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >