Kandar vs. träns..
Jag frågade er igår hur ni tänkt att göra när det kommer till de nya bestämelserna om att kandar är frivilligt nästa år, och jag har funderat på detta nu ett tag..
Jag tycker det är fantastiskt bra att det blir frivilligt, även om jag förstår att många säkerligen inte kommer vilja "vänja tillbaka" nu igen.. Men dessa hästar som är påväg upp nu och kanske aldrig gått med kandar kan säkerligen fungera likabra på träns! Personligen gillar jag träns betydligt mer och tycker faktiskt Goodie går bättre på detta, vilket gör att jag gärna hade skippat kandaret..
Men jag har lite funderngar om hur detta kommer vara, jag har själv hört många domare som än idag tycker dethär klassiska med dressyren är det som gör det just till dressyr. Tex så vill en del fortfarande att man ska rida med hatt för att det ger ett mer elegant intryck.. Undermedvetet är jag också ganska säker på att vissa domare kan tycka att "det säkert är ett mer erfaret ekipage som rider med hatt just bara för att man hade det förr" och jag tror att det kommer ta ett tag att även acceptera detta med kandar/träns fullt ut.. Rätta mig om jag har fel men..
Nu menar jag långt ifrån alla domare, finns säkert de som är väldigt för både hjälm och träns också - absolut! Men när börjar man? När en känd ryttare rider in i en Grand prix med ett guldigt tränsbett? Då vågar man haka på liksom? Eller kör man racet med en gång? 
Jag har lite svårt att bestämma mig faktiskt, men jag kommer faktiskt bli riktigt glad och impad den dagen jag ser en välkänd ryttare som har "bytt ner sig" till tränsbett och rider in i en GP! Det kommer vara riktigt häftigt!
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >