Dagens..
Min tanke idag var att grejja med Fonzie i boxen då han var väldigt skygg och osäker igår, men eftersom han höll på att ta dö på sig själv när han blev själv i boxen (ja, är har jag något jag behöver träna på längre fram..) när jag skulle skölja benen på Goodie så fick han följa med ner till ridhuset också..
Vi borstade och gosade faktiskt tillochmed i slutet, borstningen var Fonzie ett stort fan av kan jag säga, det kliade gott! Efter det tyckte han jag var rätt okej så tillslut fick jag klia i huvudet lite vilket gjorde att någon försökte somna i min famn.. Snacka om att man smälter ;)
Annars märks det att han inte är så van vid människor, men det kommer såklart!
Goodie och Fonzie står jämte varandra i stallet nu och dessutom går dom ihop.. Dessutom har Fonzie fått en yngre kompis också som ni kanske känner igen här sedan innan - Alfons! Han brukar också vara väldigt snäll och okomplicerad vilket är bra såhär i början känner jag.
Goodie är dock inte överförtjust i sin nya boxgranne och hagkompis, han blir väldigt lätt sotis.. Men sådan har han alltid varit, så jag hade inte väntat mig någotannat, han vart glad av att se Carro idag tror jag för henne fick han ha för sig själv! ;)
Jag missade nästan hela deras ridpass, men det jag såg - såg riktigt bra ut och Carro var väldigt nöjd. Tog med Fonzie ner en liten stund så fick han jogga med Goodie. En liten stjärna till min gammleman som snällt rättade sig efter att ha en busig fölis runt sig och ändå fokuserade fint på sin ryttare, han är så himla snäll alltså!
Det är inte rikigt samma häst som jag såg för några veckor sedan, men han rörde sig bättre än vad jag hade förväntat mig i denna åldern. Jag minns hur vi skrattade åt Dino när han var i samma ålder.. Jag undrade många gånger vad jag hade köpt för något, men han blev ju ganska bra ändå. Han såg mest lite halvslapp ut Fonzie, men jag är inte så orolig för det för jag vet vad han har i sig! :)
 
Jag har konstaterat att jag har lite att lära han när det kommer till att leda.. Det är det första vi får börja träna på, vilket såklart är roligt! Får försöka att inte göra för mycket bara.. Men det blir litemer nu i början för att komma in i dethär vanliga "hur man beter sig" eller inte, sedan får han bara gå ett tag och inte göra någonting när han börjar förstå vad jag vill. Egentligen samma som med unghästar och ridning, bara att träningen är kortare och består av "lättare" saker. Det underlättar lite för mig sedan när jag kan lita på mitt ben litemer också, även om jag idag både hade släppt kryckor och ortos (lite överkurs känner jag nu istället) så är jag inte riktigt där jag borde vara än för att kunna hänga med i Fonzies tempo..
 
Jaja, nu ska jag krypa ner en stund.
Vi hörs imorgon!
 
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >