Tips i sadeldjungeln..
Jag har haft siktet inställt på en ny sadel ganska länge, nu har jag förhoppningsvis då också hittat en men jag vill ändå veta lite om era erfarenheter av olika sadelmärken!
Childeric som jag har riktat in mig på nu, har jag valt pga att jag tycker att jag får bra stöd för mitt skadade knä, plus att dom har sina korta kåpor då.. Vilket jag behöver! Jag har hört väldigt olika om Childericsadlarna om blandannat läder och så vilket inte jag tror blir ett problem för mig.. Jag använder inte sadeln tillräckligt mycket helt enkelt ;)
 
Men berätta om era erfarenheter om Childeric sadlarna, eller har ni något annat märke ni kan tipsa om? 
Jag är som liten ryttare och dessutom en skadad sådan, ytterst begränsad.. Givetvis går de flesta att specialsy, men jag vill gärna ha något som är lite billigare och helst går att sälja om det skulle vara något..
 Anna

Jag hade en childeric för några år sedan. När jag skulle flytta till Sverige (är uppvuxen i Belgien med svenska föräldrar) så sålde jag mina hästar, sadlar... Ja you name it. Nu vet ju vi alla som är riktiga häst tjejer att det inte går att leva utan häst! Så nu är jag tillbaka. Var först inne på en childeric igen, älskar dom som sagt, har inte heller haft några problem med lädret! Men eftersom jag själv är lite sne och skadad i ryggen blev jag rekommenderad en wow sadel. Dom kommer ut för en provning om två veckor och då får jag se om den är så bra som jag hört. Poängen är att jag aldrig mer kommer behöva köpa en ny sadel för den är totalt anpassningsbar, vilket jag tycker låter spännande. Googla på wow sadlar Sverige eller på Facebook så ser du massor. Kram på dig och krya på dig!! ❤️


Anna

Ehhh fast jag läste nog inte sista delen av ditt inlägg 😉😉 billigare är wow sadlarna inte. Jag har däremot en santa Cruz Leopold som jag ska sälja 😉😉 med korta kåpor!


Camilla

http://millas.blogg.se

Har inte haft så mycket med Childeric att göra, men vet att jag ridit i en nångång och den var väldigt skön.
Jag hade kunnat tänka mig en till Calle men har inte råd att köpa en innan nån av de andra sadlarna är borta :p

Min JES-sadel ska jag se om jag kan prova in på Calle på måndag, den är ju "ombyggningsbar" och man sitter bra i den, mycket bra stöd för benen.


Dressyrteamet

http://dressyrteamet.se

Jag har Childeric och jag har haft 4 stycken! En av då sadlar jag inte får ont i kroppen av. jag har ju skadad rygg, skadad höft, lår, ben och knä och childericen är bäst för mig och jag har provat många sadelmärken. Dessutom är jag kort, 158, och har också problem med kåplängd och childeric funkar ju här. Just nu har jag en DI och jag har funderat på en Dac igen.


Dressyrteamet

http://dressyrteamet.se

glömde, aldrig haft problem med lädret på mina childerics, har som sagt haft 4 stycken. Och dom är använda flitigt! Dock kan dom brunfärgade påverkas av vattendroppar i färgen.


Dressyrteamet

http://dressyrteamet.se

Jag har Childeric och jag har haft 4 stycken! En av då sadlar jag inte får ont i kroppen av. jag har ju skadad rygg, skadad höft, lår, ben och knä och childericen är bäst för mig och jag har provat många sadelmärken. Dessutom är jag kort, 158, och har också problem med kåplängd och childeric funkar ju här.


Petra

Sålde nyligen min Childeric som jag haft sedan den var ny ca sju år(måttbeställd efter min häst). En skönare sadel för ryttaren går inte att hitta enligt mig (och du får en superbra sits) Men då den inte var bra för min häst fick jag sälja den. Försökte vid tillfälle o byta panelerna o göra den smalare men hjälpte inte. Min häst har väldigt kort rygg, stora bogblad, till slut tappade han jätte mkt muskler så jag insåg att den inte var optimal för honom. Men det såg ut som att den låg bra men det gjorde den inte! Jag har köpt en annan sadel nu med ullstoppning, fick hjälp av en utprovare. Det ska tydligen vara bättre för äldre hästar, min är 18 år nu. Angående lädret o så var jag extremt noga med att alltid smörja den (med original tvålen o olja nån gång per år). Men om man inte är dt får man nog problem. Den tål tex inte regn så varje gång den blev blöt var den helt prickig, men det försvann ju när man torkade av den o sen smörjde upp den igen :) Jag gillar sadeln men skulle nog inte köpa en igen. Min häst behöver en sadel där han kan bli mer bogfri i. Lycka till !


Charlotte Ståhl

http://csdressage.dinstudio.se

Jag är inne på att köpa en Erreplus. De har dessutom en modell som har reglerbara knästöd och man kan själv välja storlek på dem, finns två olika. Fast dessa sadlar kostar nästan lika mycket som en Childeric. Jag gillar Childeric men jag har prövat några olika och ingen verkar passa Danne riktigt. Han behöver en mer bogfri sadel och då är Erreplusen bättre. Om man bara vann på lotto;)


Mari

Jag har en Childeric DAC som jag är supernöjd med! Köpte den för 1 1/2 år sedan ifrån http://www.sadelkammaren.nu/. Fördelen med att köpa en begagnad är att du kan hitta en som passar direkt. Det tar några månader att få hem en ny sadel och jag har hört flera som inte tycker sadeln passar när de får hem den... Sadlarna tillverkas till varje häst så det finns inga direkt storlekar. AO betyder "bara" att sadeln är ändrad från originalet, som är normal bom. Childericen är en supersadel som gör att man hamnar korrekt iden! Har alltid fått skav på insidan av mina beniga knän tidigare men aldrig i Childericen, trots att man upplever att man får bra stöd!Kan nog passa ditt skadade knä bra! Hoppas du får lite nytta av mina tips! Har hört att K sadeln ska vara riktigt bra, men 50 laxar, no way.......


Mari

DK sadeln ska det stå på sista raden, D:et föll bort....


Sandra AW

http://sandra.webrider.se

Jag har nyss fått en amerigo vega den är super! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >