Att kämpa eller ge efter..
Att fatta detdär hemska beslutet..
 

De flesta som äger djur har någon gång förmodligen stått inför detdär fruktansvärda beslutet att man måste välja, vad är mest humant att göra.. låta djuret fortsätta ha ont/vara sjuk eller istället lugnt och stilla låta det somna in, innan det blir värre. Alla djurägares marddröm!
 
Jag har både läst och sett mina vänner och även andra bloggare - de senaste året som tvingats fatta just detta beslut och det knyter sig i magen på mig varje gång jag ens tänker tanken! Samtidigt vet jag att det är en del i att vara hästägare/djurägare, någon gång kommer jag också behöva ta detdär beslutet..
Jag måste bara säga att alla som redan varit med om detta eller står inför det - vilka otroligt starka och osjälviska människor ni faktiskt är! Jag ser verkligen upp till er som inte låter eran bästa vän lida mer än nödvändigt, otroligt jobbigt men ni är fantastiska djurmänniskor - påriktigt!
 
Jag har också sett den andra sidan, hur folk krampaktigt håller kvar i sina djur, trots att de för länge sedan borde fått somna in för att minska ner på djurets lidande.. och varje gång jag ser ett djur som varit i liv - kanske några år för länge så vrider det sig nästan ännumer i mitt hjärta..
Tro mig, jag vet hur hemskt det är att behöva ta bort sin bästa vän! Jag vet också hur det är att få sin bästa vän ryckt ur händerna och inte kunna göra något åt det alls.. Däremot kommer jag aldrig någonsin behålla ett djur pga att jag har svårt att släppa taget, det lovar jag alla mina djur som jag äger och kommer äga! Givetvis kommer jag kämpa för dom, men jag känner ändå mig skyldig att ge dom ett värdigt slut när dom inte kan eller orkar kämpa mera. Om det så är ålderdom, sjukdom, skada, så kommer jag alltid väga in hur djuret är som individ och vad som känns humant - i detta läget är det faktiskt helt okej att tänka så tycker jag. Det är ju trots allt så att våra djur förstår faktiskt inte varför dom går igenom vissa saker, eller varför dom gör en lång och smärtsam operation med en lång rehabtid efter detta.. Är dom värda det? Kanske hästen/hunden/katten ändå inte har en bra prognos och enbart kommer kunna röra sig korta sträckor efteråt, hur kommer den må av det?
 
Det är fruktansvärt att behöva stå inför denna typ av beslut, men om man verkligen älskar sitt djur så vet man nog innerst inne vad som är mest rätt - lita på den instinkten!
 
Jag lider med alla er som fått ta bort era älskade djur den senaste tiden, eller föralltid också för den delen.. Men ibland är det bästa man kan göra att släppa taget och låt aldrig någonsin någon människa få er att tro någotannat! Det är alla djurmänniskors största marddröm att behöva ta detdär beslutet, men det är bara du som kan avgöra exakt hur bra vän du faktiskt är när du väl står där.. Om beslutet så handlar om att kämpa eller att faktiskt ge med sig.. Oavsett vad så är det ni som trotsallt har det jobbiga avgörandet i bakhuvudet och funderar en extra gång på vad som är mest rätt - det är sedan ni som kan säga att ni gjorde det som var bäst för eran fina kompis, den kompisen som faktiskt inte själv kan säga när det är dags eller ej.. också den kompisen som faktiskt inte kan förstå varför den ska behöva gå i hage trots att den har ont i hela kroppen när den rör sig, utan att egentligen förstå ens varför. Som sagt, ni som är starka nog att ge efter här - innan det går förlångt är väl värda att kalla er riktiga djurmänniskor! <3
 
Man önskar verkligen att dom skulle kunna få vara hos oss föralltid! Våra fina djur! <3Jennifer

http://www.jenniferdressage.se/

Bra skrivet, även om det är ett väldigt sorgligt och känsligt ämne. <3


michaela

Hade du hittat bete till din lilla hingst än? Annars vet jag en som vill ha sällskap till sin 1-åring :)


Katarina

http://saganomensaga.blogg.se/

Ja fy det är verkligen så hemskt det där.. speciellt om man inte direkt kan se att hästen har ont, när humöret liksom är bra men kroppen skadad. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >