Grooming-bag
Förlåt att det här inlägget har dröjt, har förstått att det är flera som har velat läsa det! Men här kommer det - vad jag (Sofia alltså) vill ha med i grooming-bagen!

Från min sida som hästskötare så hade jag egentligen ett enda ”krav” när vi skulle åka till Laholm, vilket var att få med en bra väska för mig att ha saker i. Tygpåsar fungerar, men när det är lite bråttom och Jenny och Goodie strax ska in på banan är det bra att ha koll på vart alla saker finns utan att behöva hälla ut hela påsen på marken för att hitta. Väskan som jag hade har massor med småfack på utsidan och sedan ett enda stort i mitten, perfekt för att kunna lägga ner benskydd/lindor, boots och kamera i det stora men ändå komma åt allt annat som man kan ha i ytterfacken. Perfekt ställe att förvara Lucky på också, haha..

För att komma till vad jag hade packat ner den här gången:
  • Ask med gummisnoddar, nål och tråd. Jenny syr sina knoppar så chansen att de går upp är näst intill minimala, men det tänker man ju om till exempel ett pannband också och det visade sig ju gå sönder..
  • Sockerbitar. Det är nästan det bästa med att få vara hästskötare, Goodie älskar mig!
  • Dricka till Jenny
  • Trasor. Är det blött ute är det bra att kunna torka av stövlarna snabbt innan de ska in på banan.
  • Putssaker. Och nu pratar vi inte om hela putskitet, utan en svamp och ett ”universal-medel” - delvis det man föredrar för att putsa av till exempel stövlar och träns med, för lite extra glans. Det händer allt som oftast att man står i ett trångt hörn på framridningen och ska fixa de sista sakerna och då fungerar det kanske inte alltid att stå med 5 olika burkar för träns, sadel och stövlar. Jenny har ett favoritmedel som jag gärna får ta lite på sadeln och på insida stövlar precis innan hon ska gå in - Stübbens hamanolfett det gör att man "fastnar" lite i sadeln vilket är nödvändigt när man sitter på en häst som Goodie..
  • Trasa + babyolja. På med lite olja på trasan och ta sedan ett svep runt hästens ögon, näsborrar och mun för fin glans!
  • KAMERAN! Säger bara att vara hästskötare åt (framför allt i vart fall) en bloggare.. Allt ska dokumenteras, haha.. Men om inte annat vill ju nästan alla ryttare att själva ritten ska filmas!

I övrigt behöver man ha en klocka, ha koll på startlistor och starttid, och självklart ett gott humör!
 
I och med det här inlägget så tackar jag för mig och hoppas att ni har tyckt om lite extra uppdatering här på bloggen!

/Sofia
Groomingbagen är definitivt bra till mycket om ni frågar denna lilla varelse..
 MalinKalin

http://malinkalin.blogg.se

Kul att se vad som finns i groomingväskan :)


Anonym

Hu, låter som du haft ett hårt jobb :) jättekul att läsa från en hästskötares synvinkel.

Svar: Japp, Sofia har det tufft som min hästskötare ;)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >