Foderjäst?!
Hur gör ni nu inför/under fällningsperioder? Ger ni något extra tillskott som tillexempel foderjäst till era hästar?
Jag gav ju alltid det innan och har varit så nöjd med det! Men så läste jag (man läser alldeles för mycket på internet.. någon som känner igen det? ;) ) någonstans att foderjäst rentav var skadligt för hästarnas magar och helt kan slå ut dom och göra de långvarigt sjuka. Jag har verkligen letat efter någonting som styrker detta som handlar om mer forskning men har inte hittat något, vet någon av er något ställe man kan läsa om vettig info angående detta?
Hur gör ni och vad tycker ni om foderjäst?
Personligen "saknar" jag det lite, för jag tycker faktiskt Goodie fallit ur litegrann sedan jag tog bort det..
 Sandra AW

http://motosidressyr.blogg.se

Vi ger B-vitamin i spruta.


Sandra

Jag har använt dessa, superbra!!! http://www.equinepremium.com/


Anonym

Jag ger b-vitamin flytande och linfrökaka. Foderjäst fick en explosionsartad effekt på flera av hästarna hos oss. Lugna trygga individer som plötsligt började resa sig och bete sig.


Anonym

Jag ger b-vitamin flytande och linfrökaka. Foderjäst fick en explosionsartad effekt på flera av hästarna hos oss. Lugna trygga individer som plötsligt började resa sig och bete sig.


Olivia Gustavsson

http://oliiviiagustavsson.se

Jag ger mina hästar kisel från dr scheatte när dom fäller :) men det är väl mer för leder o sånt ;)


Sätilaryttaren

http://Satilaryttaren.se

Mina fick foderjäst men på senare år har de haft extra protein från fodret så då har jag inte behövt ge. Bra att veta är att hästar behöver ha extra protein under tiden de "bygger" den nya pälsen dvs i december/januari för att sedan kunna byta päls lätt till våren :)


Malin

http://doohs.blogg.se

Jag har gett foderjäst kontinuerligt för att stabilisera hösilagemagar och för en liten extra b-vitaminkick, märker ingen skillnad på hästarna när de går utan det nu på sommaren. Dvs varken till det sämre eller till det bättre, men tycker definitivt har jag haft hästar som blivit bättre med foderjäst om de varit känsliga för hösilaget.


Anonym

Tillsätter bara protein in fällningstider, b-vitamin producerar ju hästen själv vad den behöver så det är kasta pengarna i sjön.. En av hästarna blir ibland lite dålig i magen så här års, inte säkert det beror på fällning men, då ger jag bakjäst! :) Vanlig som jag köper i mataffären, stabiliserar upp jättebra :)


Åsa

http://hasteriet.blogg.se

Det som att jag hade skrivit kommentaren ovan av Anonym, gör precis likadant! :)
Mer protein för att kunna producera ny päls "lättare" och bakjäst vid magras. Har även gett foderjäst, men tycker nog inte jag märker nån större skillnad.


Jennifer

http://www.jenniferdressage.se/

Är inte så mycket för foderjäst faktiskt, inte alls naturligt för hästen att äta och har läst om en del påverkan det har i hästarnas kropp. Ger lusern (hackat strå) som extra proteinkälla då det är det absolut viktigaste när de ska sätta ny päls (och även muskler såklart). :)

Svar: Ja det får mina alltid också :) men det räcker tyvärr inte riktigt.. Mina är heller inte så förtjusta i det nämligen så svårt att få i dom så mycket som skulle behövas :)
JennyM Dressyr


Helena

Hej Jenny, fick du tag i mer information om foderjästens ev negativa effekter? Min häst har fått ca 2 dl kontinuerligt eftersom han varit lös i magen. Bytte från hösilage till Hö och tog bort foderjästen för ett par månader sedan. Nu är han fin i magen men pga lågt proteininnehåll i höet behöver jag något och funderar på att börja med foderjäst igen så därför är jag lite nyfiken om du vet mer nu:) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >